Pasta met champignonsaus (Fastfood Friday)

Bij deze pasta met champignonsaus denk je waarschijnlijk niet direct aan Fastfood Friday. Maar niets is minder waar, deze pasta heb je namelijk én in no-time gemaakt, én je hebt er bijzonder weinig ingrediënten voor nodig.

Ik gebruik namelijk een cheat ingrediënt dat ik al vaker op Ohmyfoodness heb gebruikt: geconcentreerde champignonsoep.

pasta met champignon roomsaus

Pasta met champignon roomsaus

Voor de pasta met champignon roomsaus gebruik ik een blik geconcentreerde champignonsoep. Die koop je gewoon in de supermarkt en vaak staat het een beetje onderaan het schap met soepmixen.

Ik gebruikte zelf een blik champignonsoep van Unox. Normaal gesproken moet je aan de inhoud van dit blik nog eenzelfde hoeveelheid water toevoegen. Voor deze pasta doe je dat dus niet.

Het resultaat is een heerlijk, dikke champignonsaus die je verder nog een beetje aankleedt met ingrediënten als ui, knoflook, een bosuitje, Parmezaanse kaas en een scheutje melk of room.

Ik gebruikte een blik geconcentreerde champignonsoep al eerder in deze recepten:

Wil je geen blik geconcentreerde champignonsoep gebruiken, dan zul je zelf aan de slag moeten met het maken van een dikke champignonsaus. Ik zou dan mijn champignonsaus recept gebruiken als basis en uitsluitend 150 milliliter paddenstoelen bouillon als vocht gebruiken. De room laat je helemaal achterwege.

Zo gebruik je minder vocht in het recept voor de saus en krijg je ook een ietwat geconcentreerdere versie. Prima alternatief voor de geconcentreerde champignonsoep.

past met champignonsaus
champignonpasta

De snelste champignonpasta

Door het gebruik van geconcentreerde champignonsoep heb je echt de snelste champignonpasta op tafel staan die je maar kunt bedenken. Voor de saus roer je alleen alle ingrediënten door elkaar, daar voeg je gekookte pasta aan toe en klaar is je champignonpasta.

Dus toch wel een perfect Fastfood Friday recept, vind je niet?

Omdat dit een Fastfood Friday recept is, vind je verder weinig groenten in deze pasta. Ik vind het dus bij uitstek een weekendgerecht, maar als je meer groenten zou willen toevoegen, dan kan dit natuurlijk.

Persoonlijk vind ik doperwten een goede suggestie. Die zijn lekker fris, knapperig en zorgen voor een lekker kleurverschil in de pasta. Je kunt ook (dubbel gedopte!) tuinerwten gebruiken als je die lekker vindt.

Verder is courgette altijd goed, aangezien dat niet al teveel smaak bevat. En uiteraard kun je de pasta altijd nog aftoppen met een flinke berg rucola. Dat vind ik bij ieder pastarecept wel een goed idee.

pasta met champignon roomsaus

Deze pasta van tevoren maken of bewaren?

Pastagerechten vind ik persoonlijk altijd iets minder geschikt om te bewaren. De pasta wordt toch wat droog en omdat pasta saus in zich opneemt, wordt de textuur ook zacht. Niet heel ideaal dus.

Ik raad je dan ook aan om deze pasta met champignon roomsaus niet in zijn geheel al van te voren klaar te maken.

Wat je wel kunt doen is de saus al helemaal klaar maken. Deze kun je prima een dag in de koelkast bewaren.

Warm op het moment dat je wil gaan eten de saus rustig in een pan op, terwijl je de pasta kookt. Zodra de pasta is gekookt voeg je deze, met een schepje van het pastawater, aan de saus toe. Op deze manier smaakt de pasta net zo lekker als wanneer deze 100% vers is gemaakt.

Heb je nou een flinke hoeveelheid van de pasta over, dan gooi je dat natuurlijk niet weg. De leftovers warm je op in een pan en tijdens het opwarmen voeg je een scheutje water toe. De saus komt hierdoor een beetje los van de pasta en wordt weer net zo romig als voorheen. Niet zo perfect als vers gemaakt, maar beter dan eten weggooien!

vega pasta

Liever een andere vega pasta?

Als je niet zo fan bent van champignons, ga ik er vanuit dat je in de eerste plaats al niet op dit recept hebt geklikt. Maar hé, het kan natuurlijk zo zijn dat je op zoek bent naar meer inspiratie of een andere vega pasta.

Gelukkig hebben we die voldoende op OMF staan! Hierbij een aantal van mijn favoriete suggesties.

Al onze pasta recepten vind je hier.

pasta met champignonsaus
Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

champignonpasta
4 van 1 stem

Pasta met champignonsaus

Dit recept moet toch wel de snelste zijn voor pasta met champignonsaus. Dankzij het cheat ingrediënt heb je het gerecht in no-time op tafel staan. Ultiem comfort food!
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct eten

Ingrediënten

  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 1 bosui – in dunne ringen
  • 500 ml geconcentreerde champignonsoep
  • 50 ml melk of room
  • 30 g Parmezaanse kaas – geraspt
  • 350 g fettuccine of tagliatelle
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en bosui aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de geconcentreerde champignonsoep samen met de melk toe en warm dit even op.
  • Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat de saus pruttelen tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schep de gekookte pasta bij de champignonsaus in de pan en voeg een scheutje van het pastawater toe.
  • Roer goed door tot de pasta voorzien is van een laagje saus. Serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignons, champignonsaus, pastagerecht, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close