Tartelettes met kip

Ik ben dol op hartige taart en nu ik het zo bedenk is het een poos geleden dat we dit hebben gegeten. In de Foodies van deze maand zag ik echter een recept staan voor Tartelettes met kip en dat leek me zó lekker dat ik het datzelfde weekend nog maakte toen ik alleen moest eten. Het is echt zo’n fris gerecht dat naar mijn idee perfect is voor de zomer. Heel veel tijd kost het je ook niet en daarnaast is het super simpel om te maken, ik durf te wedden dat iedereen dit wel kan. Natuurlijk heb ik het recept hier en daar wel aangepast en ik wil mijn versie graag met jullie delen. Serveer deze tartelettes met kip met een frisse salade en je hebt zo een lekker zomers gerecht op tafel staan.

tartelettes met kip

tartelettes met kip

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 1 kipfilet
  • 6 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 4 plakjes croissantdeeg
  • 2 eetlepels Yofresh
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ stronk broccoli van klein formaat
  • geraspte Emmentaler
  • peper en zout
  • dille

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg de kipfilet in een pan en schenk hier voldoende water bij tot de kip ruim onder staat. Doe de peperkorrels en het laurierblaadje in het water en breng het water aan de kook. Laat de kip in 20 minuten gaar koken. Kook ook vast de broccoli gaar.

3. Je kent die plakjes croissantdeeg van bijvoorbeeld Danerolles wel toch? Van die driehoekige plakjes deeg heb je er vier nodig. Twee plakjes zitten standaard al met zo’n kartelrandje aan elkaar vast, deze duw je dicht met je vingers. Op deze manier houd je één rechthoekige deegplak over. Vouw de randen van het deeg om zodat je een opstand randje creëert. Leg de plakken deeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Doe de Yofresh in een schaaltje.

5. Snijd de knoflook fijn, de paprika in kleine blokjes en de gaar gekookte broccoli in kleine roosjes. Voeg dit toe aan de Yofresh en breng op smaak met peper, zout en dille.

6. Pluis de kipfilet en voeg ook dit toe aan de Yofresh, samen met een handvol geraspte Emmentaler. Roer goed door en breng op smaak met dille.

7. Schep het mengsel op de deegbootjes. Het is niet erg als het enorm boven de randen uitkomt, in de oven komt dit zo allemaal goed.

8. Rasp nog wat extra Emmentaler over de tartelletes en bak ze vervolgens in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

tartelettes met kip

tartelettes met kip

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Leuk idee om daar croissantdeeg voor te gebruiken.

  2. Roxanne says:

    Klinkt lekker fris en inderdaad fijn zomer food!

  3. Farah says:

    Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben ook echt fan van hartige taarten :)

  4. Aurélie says:

    Ik heb de tartelettes zelf gemaakt, aangevuld met champignons en wat gerapste Goudse en blauwe kaas gebruikt ipv Emmentaler. Echt heerlijk! Makkelijk om te maken en het deeg wekt er goed bij. Dank voor dit recept. :)

    1. Sabine Author says:

      Lekker die champignons erbij! Leuk dat je het gerecht zelf ook hebt gemaakt.

  5. Ellen says:

    Erg lekker Sab!
    Ik heb de broccoli vervangen door tuinerwtjes en de Emmentaler door gewone Goudse kaas (ik lust eigenlijk geen kaas..).
    Bedankt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close