Ga terug
+ servings
past met champignonsaus
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Pasta met champignonsaus

Dit recept moet toch wel de snelste zijn voor pasta met champignonsaus. Dankzij het cheat ingrediënt heb je het gerecht in no-time op tafel staan. Ultiem comfort food!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignons, champignonsaus, pastagerecht, vegetarisch
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 bosui - in dunne ringen
  • 500 ml geconcentreerde champignonsoep
  • 50 ml melk of room
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 350 g fettuccine of tagliatelle
  • peper en zout

Instructions

  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en bosui aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de geconcentreerde champignonsoep samen met de melk toe en warm dit even op.
  • Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat de saus pruttelen tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schep de gekookte pasta bij de champignonsaus in de pan en voeg een scheutje van het pastawater toe.
  • Roer goed door tot de pasta voorzien is van een laagje saus. Serveer direct.