Pasta met champignonsaus
Dit recept moet toch wel de snelste zijn voor pasta met champignonsaus. Dankzij het cheat ingrediënt heb je het gerecht in no-time op tafel staan. Ultiem comfort food!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignons, champignonsaus, pastagerecht, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 bosui - in dunne ringen
- 500 ml geconcentreerde champignonsoep
- 50 ml melk of room
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 350 g fettuccine of tagliatelle
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en bosui aan tot de ui glazig ziet.
Voeg de geconcentreerde champignonsoep samen met de melk toe en warm dit even op.
Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat de saus pruttelen tot de kaas helemaal is gesmolten.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schep de gekookte pasta bij de champignonsaus in de pan en voeg een scheutje van het pastawater toe.
Roer goed door tot de pasta voorzien is van een laagje saus. Serveer direct.