Sab’s Eetoverzicht week 04/2018

Daag! Het is alweer zondagochtend jongens, mijn hemel. En jullie weten na al die jaren inmiddels wel wat dat betekent: tijd voor een nieuw Sab’s Eetoverzicht! De voorlopig laatste ‘normale’ want aankomende donderdag is het dan EINDELIJK D-DAY, dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. En iedereen die al eens is verhuisd of 1-2 weken geklust heeft in een huis weet dat het eten er dan altijd een beetje bij inschiet. Maar goed, ik doe natuurlijk Weight Watchers en daar heb ik bijvoorbaat wel een beetje rekening mee gehouden. Dat wil zeggen dat de vriezer vol licht met maaltijden waar alleen nog pasta of rijst bij moet en dat ik voor de aankomende tijd ook echt met een eetplanning ga werken om te voorkomen dat we teveel grijpen naar bezorgdiensten of afhaalmaaltijden. Zal er ongetwijfeld een keer van komen maar niet iedere dag alstublieftdankuwel. Goed, eerst nog even terugkijken op afgelopen week, dat was een lekkere!

indiaas

Zondag

Ik vertelde eerder al dat ik authentieke Indiase kruidemixen had binnengekregen van het nieuwe merk Green Saffron en dat ik daar graag mee wilde koken. Dit deed ik vorige week zondag. Ik maakte bombay-aardappels met kip tandoori, erbij sperziebonen en een eitje. Ik kreeg dit bord niet leeg en dat was niet omdat het niet smaakte, wel omdat het veel teveel was haha. Ik was vooral onder de indruk van de aardappels, de tandoori vond ik iets te zuur. Kan komen omdat ik Skyr gebruikte i.p.v. crème fraîche hoor, maar vond het iets te overheersend ofzo. Verder wel een dikke aanrader, echt intense smaken!

yoghurt

Maandag

Mijn eten van maandag ziet er een beetje gek uit zo, haha. Ik had overdag een lunchdate met mijn liefste foodie-vriendinnetjes. We aten bij Dignita in Amsterdam en daar koos ik voor de courgette-kikkererwten fritters. Echter zat ik op een of andere miraculeuze wijze nog zó vol ’s avonds, dat ik er niet aan moest denken om nog te dineren. Voor Vic en Tim warmde ik pasta op, zelf at ik een schaaltje yoghurt (Alpro) met blauwe bessen en banaan. Prima! Wel een overwinning trouwens, een paar weken geleden had ik sowieso nog warm gegeten ook al had ik geen trek. Mijn mindset is flink aan het veranderen deze maand, heel fijn.

quesadillas

Dinsdag

Wraps zien er altijd zo troosteloos uit op een bord vind ik, maar goed… de quesadilla’s die ik dinsdag maakte waren wel erg lekker! We aten ze met kruidencrème (gemaakt met Skyr, knoflook en verse peterselie), avocado, tomaat, rode ui, gekruide kip en een beetje kaas.

noedelsoep

Woensdag

Ik had zó geen zin om te koken afgelopen woensdag, soms heb ik dat. Toch had ik ook geen zin in een maaltijdsalade van de supermarkt of om iets te bestellen en dus sleepte ik mezelf toch maar even de keuken in. Wel voor een héle makkelijke maaltijd hoor. Ik maakte noedelsoep met Japanse wokgroenten en gamba’s. Beetje pittig gemaakt met sambal, héérlijk. Ik vind noedelsoep ook echt comfortfood. Lekker warm, je zit er altijd vol van maar nooit té en het is zo klaar. Top maaltje.

una volta1

una volta2

una volta3

Donderdag

Afgelopen donderdag was ik voor de laatste keer op pad voor Gelderse streken, deze keer mocht ik Culemborg ontdekken. De hele dag heb ik onwijs lekkere dingen geproefd maar ik sloot af met een diner bij Una Volta. Ik heb alles geproefd maar niet opgegeten want ik zat zó vol. Mijn drie-gangendiner:

 • Salade van gorgonzola met peer
 • Waanzinnig lekkere pizza met champignons, parmaham en truffelmascarpone. Vooral die mascarpone, ooohhh
 • Slechts een paar hapjes van genomen: wild zwijn filet met aardappelpuree

Dessert sloeg ik over, ik zat echt te vol haha.

kisir

Vrijdag

Een Turkse maaltijd op de vrijdagavond, eentje die ik overdag al grotendeels had voorbereid wat me ’s avonds super veel werk scheelde. Ik maakte Kisir, Turkse bulgursalade, met köfte – jumm! Omdat ik het wel heel kaal vond, alleen salade en kofte, maakte ik er nog tzatziki bij en een simpele salade van komkommer, tomaat, rode ui en olijfolie. Niet helemaal Turks. Eerder Turks-Grieks ofzo.

salade met tonijn

Zaterdag

Tim had gisteren zin in spareribs met een salade. Prima! Deels voor mij dan want ik had geen zin in spareribs (= buikpijnvoer). Bij de visboer haalde ik daarom ’s ochtends een lekkere moot tonijn, dáár had ik wel zin in. Simpel maaltje dus gisteren maar helemaal prima.

Heerlijk weekje zo toch? Als ik die pizza van Una Volta zie krijg ik er direct weer zin in, zo lekker was ‘ie! Aankomende week werk ik min of meer nog even zonder eetplanning. Heb wel wat dingen in mijn hoofd hoor. Vanavond eten we bijvoorbeeld Rendang en Sajoer boontjes, ergens begin deze week lahmacun (Turkse pizza) en ik heb ook wel zin in linzensoep dus die fiets ik er denk ik ook nog even in.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Malou | Blonde Blossom says:

  Die pizza van Una Volta, wat ziet die er goed uit! En zo’n maaltijdsalade met tonijn lijkt me ook echt hartstikke prima voor een avond. Quesadilla’s zijn zo lekker vind ik! Malou x

 2. Selma says:

  Ziet er allemaal erg lekker uit. Vooral die noodelsoep. Komt daar het recept van binnenkort online?

  1. Sabine Author says:

   Heb ik niet uitgewerkt omdat ‘ie zo ongelofelijk simpel is! Maar wellicht doe ik dat later nog.

 3. Amanda says:

  Oehh het ziet er allemaal lekker uit hoor! Ik eet toevallig vanavond daging smoor van jou site en sajoer boontjes. En ik ga die rendang eens opzoeken.
  Heb jij t recept van die kofte oom toevallig?

  1. Sabine Author says:

   Rendang staat in mijn Reishonger kookboek! :) Van köfte staat ook een recept op OMF maar die is heel anders dan ik vd week gemaakt heb. Ik zal het binnenkort nog eens maken en uitwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close