Viv’s Eetoverzicht #32-2021

De afgelopen week liep onze eetplanning nog door van de week ervoor, dus ik hoefde eigenlijk niet veel in huis te halen voor het avondeten. Alles was er eigenlijk nog wel en moest ook echt opgemaakt worden. Uiteindelijk miste ik toch wel wat andere dingen dus boodschappen deed ik sowieso nog wel, en ter plekke bedacht ik nog wat makkelijke gerechten voor de dagen die nog zouden komen zodat ik in ieder geval wat in huis had, en niet weer boodschappen zou hoeven doen. Aankomende week zijn we namelijk een weekje op vakantie, dus de hele koelkast vol gooien leek me niet zo’n goed idee. Het was een week met niet al te ingewikkelde gerechten, en hier en daar een uitprobeersel. Soms heb je namelijk gewoon eens zin in iets heel anders ;-)

Eetoverzicht wk32 Vivian 1

Zondag

Terwijl ik onze kleine man de fles gaf, stond Tobias te koken en hij maakte deze gele curry. Ik maak een curry eigenlijk altijd op basis van natte kruiden, maar deze was op basis van droge kruiden. Op zich prima, maar ik miste wel de intense smaak die ik altijd zo lekker vind aan een curry. Overigens was deze curry met aardappel, dus we maakten er geen rijst bij.

Eetoverzicht wk32 Vivian 2

Maandag & Dinsdag

Dit was weer een gerecht zoals ik ze graag eet; een licht gerecht, een beetje salade-achtig en vol lekkere smaakmakers en ingrediënten. Met een flinke dot yoghurt als ‘sausje’. Er zit een lading fijngesneden munt, en wat peper en zout door de yoghurt. Was lekker dit, en een gezonde hap. Het was een flinke lading dus dinsdag at ik het nog een keer. Vind dat altijd wel fijn hoor, als er een gerecht tussen mijn planning zit waar we meerdere dagen van kunnen eten, soms geeft je dat net even wat meer ruimte op een drukke dag!

Eetoverzicht wk32 Vivian 3

Woensdag

Ik maakte een tomatensalade met gebakken halloumi. En die halloumi, daar ben ik gek op. Tijdens het bakken eet ik zo al een paar plakken op dus ik haal standaard twee van die blokken kaas. Dan heeft Tobias ook nog wat ;-)

Erbij bakte ik gnocchi op, want alleen die salade leek me wat weinig.

 

Eetoverzicht wk32 Vivian 4

Donderdag

Ik maakte een lasagne en hoewel ik dat eigenlijk altijd op basis van een lekkere tomatensaus doe, deed ik het deze keer met een grote hoeveelheid spinazie. En dan de a la crème versie uit de vriezer, die kun je dan gewoon als saus gebruiken. Je voegt er natuurlijk nog wel wat aan toe maar simpel is het in ieder geval. Verder met verschillende kazen. Een lekkere lasagne, heel erg spinazie wel.

Eetoverzicht wk32 Vivian 5

Vrijdag

Tobias at nog een keer van de lasagne en ik deed deze dag boodschappen. Terwijl ik dat deed (ik ging eigenlijk alleen voor wat yoghurt en bananen), bedacht ik me dat we nog wel wat meer nodig hadden voordat we op vakantie zouden gaan dus ik haalde o.a. nog wat dingen in huis om deze bowl mee te maken.

Eetoverzicht wk32 Vivian 6

Zaterdag

Dit nam ik ook mee tijdens mijn boodschappenrondje. Een zak aardappelpartjes, en een zak groenten voor in de oven. Normaal haal ik eigenlijk nooit van die zakken, en is het bijna altijd vers (als in, groenten in zijn geheel) wat ik koop. Maar het leek me wel eens makkelijk en dat was het ook. Lekker ook. Met een dot truffelmayo erbij was het een prima maaltje.

Vandaag rijden we naar mijn ouders dus eten we daar mee (ik hoop op friet ;-)), en dan rijden we morgen door naar onze B&B net onder Tilburg. En ik weet dat er in Tilburg een AH XL zit dus daar gaan we ook nog even naartoe. FEEST vind ik dat. Want ik vind het heerlijk om in zo’n mega winkel boodschappen te doen. En al helemaal als het vakantieboodschappen zijn!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close