Sab’s Eetoverzicht week 44/2017

Een hele goede morgen, middag, avond, zondag! Leuk dat je weer nieuwsgierig bent naar mijn eetoverzicht. Blijf ik grappig vinden namelijk en confronterend soms ook best wel. Wat is het toch dat mensen aantrekt in het leven van anderen? Ik vind het zelf ook altijd super leuk om te zien wat iemand heeft gegeten terwijl het eigenlijk niemand wat aangaat. Zou het herkenning zijn, een zoektocht naar inspiratie misschien of gaat het om jezelf gewoon even verlekkeren? Enfin, er staat weer een nieuw Sab’s Eetoverzicht voor je klaar en het is er eentje waar ik heel blij van word. Mag ik even zeggen dat wij echt heel lekker hebben gegeten afgelopen week? Hoogtepunt was toch wel de donderdagavond waarop ik met vriendinnetjes Brenda en Francesca ging eten bij de Vegan Junkfood Bar…

diepvriespizza

Zondag

Tim kwam terug van een nachtje (half) doorhalen en dan heeft hij altijd zin in comfortfood. Komt goed uit, heb ik namelijk ook altijd in het weekend. We hadden geen zin om te koken of moeilijk te doen en dus haalden we diepvriespizza’s! We halen altijd verschillende zodat we kunnen delen. Op het bord een cheese-onion pizza en een tonijnpizza. Best lekker af en toe hoor, zo’n pizza uit de vriezer.

aziatische kippensoep

Maandag

Maar maandag deden we gewoon weer normaal. Overdag maakte ik een heerlijke Aziatische kippenbouillon waarvan ik binnenkort het recept ga delen. ’s Avonds welde ik daar rijstnoedels in en maakte ik er noedelsoep van. Zálig. Maar haat aan de wintertijd hoor, met alle donkere foto’s. Jasses. Deze bouillonfoto ziet er tenminste nog appetijtelijk uit.

pompoentaart

Dinsdag

Voor dinsdagavond ging ik aan de slag met een recept uit het kookboek van Eataly. Ik maakte pompoen’taart’met worst. Een taart wordt het niet helemaal zoals je ziet maar qua smaak was het best ok. Erbij een hele flinke salade.

agv

Woensdag

Een AGV’tje op de woensdag maar dan anders. Ik mikte zoete aardappel met wat restjes groenten in de oven (sugarsnaps, ui en puntpaprika). Erbij aten we Cajunkip en avocado. Simpel maar voedzaam en lekker.

vegan junkfoodbar

Donderdag

Zoals ik al zei was het hoogtepunt van deze week op donderdag. Samen met Brenda en Francesca ging ik na afloop van een borrel van onze agency eten bij de Vegan Junkfood Bar. Brenda volgde een 14 dagen Vegan challenge en eindelijk kon ze naar hartelust lekker eten. Het eten was ook echt fantastisch. We bestelden kapsalon, een blue corn tortilla met ‘kip’ en een snackplateau. En alles was dus compleet vegan en ZO goed. Ik was vooral ontzettend onder de indruk van de bitterballen en de kapsalon. Ik heb me meerdere malen afgevraagd wat ik nou eigenlijk aan het eten was; het vlees mistten we in ieder geval totáál niet. Aanradertje dus.

pokebowl

Vrijdag

Pokébowl tijd!! Valt het op dat ik graag pokébowls op tafel zet de laatste tijd? Afgelopen vrijdag hadden we er een met zilvervliesrijst, edamame’s, komkommer, avocado, garnalen, surimi, kerriemayonaise, sesam en gebakken uitjes. Zálig.

spicebrush

Zaterdag

Sinds lange, lange tijd hadden Tim en ik gisteren weer eens datenight. We gingen uit eten, biertjes drinken, poolen en naar de bios. Het eten deden we bij Spicebrush in Apeldoorn. Hier wilden we al langer heen (lees: jaren) maar het kwam er nooit van. Tot gisteren dus. Bij Spicebrush kies je per gang drie gerechten die je vervolgens in miniatuur op je bord krijgt. Voor het hoofdgerecht koos ik voor een halve kreeft, wilde eendenborst en saltimbocca. Was lekker!

Lekker toch? Twee keer uit eten in een week is ook niet verkeerd moet ik zeggen. Aankomende week zal een beetje zo verlopen als afgelopen week gok ik. Het gros van de tijd kan ik zelf koken dus ik hoop ook dat ik dat lekker ga doen. Ik ga maar eens aan de slag met een eetplanning. Voor vanavond ligt er in ieder geval al een groot stuk Boston Butt in de slowcooker om later pulled pork van te maken. Jum.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Selma says:

  Wat een smakelijk eetoverzicht weer. Ben benieuwd naar die aziatische bouillon. Wat leuk die vagan bar lijkt mij heerlijk. Waar zit ie?

  1. Sabine Author says:

   Tof he! Op twee plekken in Amsterdam: op het Heinekenplein (zijn wij geweest) en op het Staringplein.

 2. Britt says:

  Die Vegan Junk food bar lijkt me heel apart, zo leer je weer een hele andere kant van het vegan eten kennen, snel maar eens proberen!

  1. Sabine Author says:

   Ja, heel leuk! Ik heb vooral geleerd dat vegan niet altijd gezond betekent, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close