Viv’s Eetoverzicht #47-2021

Wij hebben een nógal wisselende eetweek achter de rug. Wat begon als een week met een georganiseerde planning als het gaat om het avondeten, eindigde in een week met een dag dat ik helemaal niet at, een dag waarop ik zóveel moest doen dat er helemaal geen tijd meer was om te koken en een dag waarvan ik vergeten was dat ik weg zou zijn. Maar ik had wel voor alle dagen boodschappen in huis gehaald dus je begrijpt; er ligt nog wat in onze koelkast dat op moet. Gaan we regelen. Verder aten we een avond Hollandse pot maar ik maakte het eens anders klaar dan dat ik normaal doe. En dat beviel ons bijzonder goed, gaan we vaker zo eten gok ik. Gisteravond sloot ik heel gezellig onze eetweek af op een zeilboot, mét pizzarette :-)

Eetoverzicht Vivian Week47 1

Zondag

Ik deed vrijdagmiddag boodschappen voor de hele week en zondag konden we al ‘starten met ons nieuwe program’ ;-) Maar, we zagen dat we nog wat lekkere dingen over hadden en daar hadden we wel trek in. Zo maakte ik van een paar aardappelen nog wat frietjes uit de oven, ik maakte nacho’s met Gooische dip, gehaktballetjes met een heel lekker sausje (feestelijke borrelhap, binnenkort op OMF), en tapenade en pesto spread met picos. Komkommer en tomaatjes erbij, fijne zondagavond hap.

Eetoverzicht Vivian Week47 2

Maandag

Ik maakte maandagavond een plaatpizza, eentje met rode pesto, gegrilde groenten en witte kaas. Ik geloof een recept dat ik bij AH voorbij heb zien komen en wat bijzonder snel te realiseren is. Note to self: de volgende keer véél royaler zijn met de rode pesto (al is royaal mijn middle name als het om eten gaat dus ik vond het bijzonder, maar goed). Die proefde ik nu bijna niet. Verder was het net aan genoeg voor twee personen, dus wel een makkelijk en lekker recept maar er mag nog wel een salade bij de volgende keer.

Dinsdag

Dinsdag ging het even niet zo goed. Ik was ziek en heb vrijwel niets gegeten. Een banaan, dat was het. Gelukkig was ik maar 1 dagje beroerd.

Eetoverzicht Vivian Week47 3

Woensdag

Ravioli met pastasaus, gegrilde aubergine en ricotta. Een combinatie die we al eens eerder gegeten hebben, maar dan in iets andere vorm. Ik blijf ricotta een hele lekkere toevoeging vinden aan een pasta met saus. Was dan ook een lekkere maaltijd dit. En flink vullend.

Eetoverzicht Vivian Week47 4

Donderdag

Hollandse pot dus. En normaal maak ik met zuurkool een stamppot, met aardappelen en spekjes. En rookworst met ketchup. Heer-lijk. Maar nu bakte ik speklappen op, was voor mij héél lang geleden dat ik die gegeten heb en ik kan me niet eens herinneren dat ik ze zelf een keer gebakken heb. Maar we vonden het heerlijk, met opgebakken zuurkool (gebakken in het vet van de spekjes) en gebakken aardappeltjes erbij.

Eetoverzicht Vivian Week47 5

Vrijdag

Voordat Louie er was had ik vaak vrijdagen en zaterdagen die zó vol gepland waren, dat ik achteraf niet eens wist hoe ik het allemaal voor mekaar gekregen had die dag. Vrijdag was het weer zo’n dag. Ik had een planning van uur tot uur en hoewel het heel erg druk was, helpt een strakke planning dan ook wel weer want ik weet dan precies hoe lang ik nog heb tot ‘de volgende activiteit’. En dat zorgt dus ook weer voor rust. Ik zag ook al aankomen dat koken niet meer zou gaan lukken dus we hopten einde van de middag de Jumbo nog even binnen voor een maaltijdsalade. Dus die konden we omkeren op een bord en opeten. Ik had een Marokkaanse salade met kip en couscous. Daarna pakte ik mijn spullen en bracht Tobias mij weg naar het station voor een weekendje weg met vriendinnen.

Eetoverzicht Vivian Week47 6

Zaterdag

We sliepen op een zeilboot in Enkhuizen, en nu ik dit schrijf zit ik er nog. Via Volendam gaan we vanmiddag naar huis. Hoe dan ook, gisteravond aten we lekker, gezellig en makkelijk; pizzarette. Ik had dit nog nooit gedaan maar zelf je mini-pizza maken is een ideaal plan als je met zeven meiden bent. De tafel stond bomvol, en van alle groenten die over zijn, is vanochtend nog een mega boerenomelet gemaakt.

Voor de komende week heb ik nog niks geregeld. Eerst even kijken wat we dus nog over hebben, en dan baseer ik daar mijn nieuwe planning weer op.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close