Viv’s Eetoverzicht week 26/2017

De zomer is afgelopen woensdag officieel van start gegaan en ook al mogen we dat van het weer misschien níet helemaal zeggen, op mijn bordjes heb ik wel aardig mijn best gedaan. Want hey, als het regent dan zorgen we wel voor zon tijdens het avondeten. Zo maakte ik bijvoorbeeld een lekkere salade met mango en at ik 2 keer nacho’s. Verder at ik drie keer buiten de deur waarvan 1x met Sab samen in Amsterdam en als je OMF of mij op Instagram (stories) hebt gevolgd, dan heb je wellicht gezien hoeveel we weg hebben moeten duwen. Het was weer #rollendnaarhuis (inderdaad, voor deze dagen hebben we gewoon maar een hashtag in het leven geroepen).

Foto 25 06 17 16 14 14

Zondag

’s Middags zijn Tobias en ik naar de Apenheul in Apeldoorn geweest; onze abonnementen ophalen en uiteraard hebben we een flinke wandeling door het park gemaakt. Rond een uur of 3 wilden we weer naar Deventer rijden om daar nog ergens op het terras wat te drinken maar op de een of andere manier zijn we op het Drakenbootfestival in Apeldoorn beland. Daar was gelukkig (ik rámmelde van de honger) een foodtruck gedeelte en ik scoorde deze nacho’s met buikspek.

Foto 25 06 17 17 37 15

Ik wilde echt alleen maar een paar snoepjes kopen… Moeten ze ook maar geen popcorn met oreo en karamelsaus aanbieden hoor.

Foto 26 06 17 19 03 52

Maandag

Had ik vorige week al bedacht dit, een lekker soto soepje. Deze maakte ik snel en makkelijk met kippenbouillon, kip gebakken in gember, sugarsnaps, champignons, taugé, ei en gebakken uitjes.

Foto 27 06 17 18 36 14

Dinsdag

Ziet er misschien niet al te gezellig uit, was het wel. Ik maakte een salade van bulgur en quinoa, met broccoli, sugar snaps en mango met een dressing van citroensap, gember, honing en rode ui. Erbij een dunne hamburger.

Foto 28 06 17 18 31 17

Woensdag

Wederom op woensdag weinig tijd maar ik wist deze salade nog te maken: notenrijst met bosui, avocado, witte kaas en geroosterde kikkererwten. Met een dressing van sesamolie gemengd met chilisaus en een beetje limoensap. Erover nog een beetje koriander.

Foto 29 06 17 17 57 53

Donderdag

Op pad in Amsterdam met Sab! Dat zorgde weer voor heel. veel. eten. De hele dag door. We eindigden bij het Hardrock Café en we hadden niet veel honger meer zoals je wellicht zult begrijpen. We kozen er daarom voor om een voorgerecht samen te delen; nacho’s want daar zijn we allebei gek op. En dat zouden we nog wel op krijgen. Van tevoren constateerden we dat het hele Hardrock Café nogal Amerikaans aan doet. Inclusief de porties. Dat hebben we geweten want dit enórme bord werd voor onze neus weggezet. Lekker hoor! Maar het is niet op gegaan.

IMG 3183

Vrijdag

Ja hoe lekker ziet dit eruit? Vrienden Sander en Thamara vierden vrijdagavond hun verjaardag en dat was dus inclusief deze heerlijke maaltijd gemaakt door Thamara’s vader. Hebben ze twee dagen voorbereiding aan gehad maar dat proefde je ook, heerlijk!

 

IMG 3192

Zaterdag

Ik was gisteren alleen thuis en ik besloot eens even lekker te koken voor mezelf. Deze licht pittige paprika pasta is eigenlijk best snel gemaakt en is een van mijn favorieten. Met zwarte olijven en witte kaas.

Vandaag heb ik sinds tijden weer een rustige zondag zonder verplichtingen en aangezien het weer niet al te best is, blijf ik denk ik lekker thuis. Alle tijd om te verzinnen wat we de komende (drukke!) week gaan eten.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

  1. Anzji says:

    Hoi Vivian!
    Heb je misschien een receptje van je bulgur-quinoa salade? Ziet er de ideale combi van verantwoord en erg lekker uit ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close