Viv’s Eetoverzicht week 26/2017

De zomer is afgelopen woensdag officieel van start gegaan en ook al mogen we dat van het weer misschien níet helemaal zeggen, op mijn bordjes heb ik wel aardig mijn best gedaan. Want hey, als het regent dan zorgen we wel voor zon tijdens het avondeten. Zo maakte ik bijvoorbeeld een lekkere salade met mango en at ik 2 keer nacho’s. Verder at ik drie keer buiten de deur waarvan 1x met Sab samen in Amsterdam en als je OMF of mij op Instagram (stories) hebt gevolgd, dan heb je wellicht gezien hoeveel we weg hebben moeten duwen. Het was weer #rollendnaarhuis (inderdaad, voor deze dagen hebben we gewoon maar een hashtag in het leven geroepen).

Zondag

‘s Middags zijn Tobias en ik naar de Apenheul in Apeldoorn geweest; onze abonnementen ophalen en uiteraard hebben we een flinke wandeling door het park gemaakt. Rond een uur of 3 wilden we weer naar Deventer rijden om daar nog ergens op het terras wat te drinken maar op de een of andere manier zijn we op het Drakenbootfestival in Apeldoorn beland. Daar was gelukkig (ik rámmelde van de honger) een foodtruck gedeelte en ik scoorde deze nacho’s met buikspek.

Ik wilde echt alleen maar een paar snoepjes kopen… Moeten ze ook maar geen popcorn met oreo en karamelsaus aanbieden hoor.

Maandag

Had ik vorige week al bedacht dit, een lekker soto soepje. Deze maakte ik snel en makkelijk met kippenbouillon, kip gebakken in gember, sugarsnaps, champignons, taugé, ei en gebakken uitjes.

Dinsdag

Ziet er misschien niet al te gezellig uit, was het wel. Ik maakte een salade van bulgur en quinoa, met broccoli, sugar snaps en mango met een dressing van citroensap, gember, honing en rode ui. Erbij een dunne hamburger.

Woensdag

Wederom op woensdag weinig tijd maar ik wist deze salade nog te maken: notenrijst met bosui, avocado, witte kaas en geroosterde kikkererwten. Met een dressing van sesamolie gemengd met chilisaus en een beetje limoensap. Erover nog een beetje koriander.

Donderdag

Op pad in Amsterdam met Sab! Dat zorgde weer voor heel. veel. eten. De hele dag door. We eindigden bij het Hardrock Café en we hadden niet veel honger meer zoals je wellicht zult begrijpen. We kozen er daarom voor om een voorgerecht samen te delen; nacho’s want daar zijn we allebei gek op. En dat zouden we nog wel op krijgen. Van tevoren constateerden we dat het hele Hardrock Café nogal Amerikaans aan doet. Inclusief de porties. Dat hebben we geweten want dit enórme bord werd voor onze neus weggezet. Lekker hoor! Maar het is niet op gegaan.

Vrijdag

Ja hoe lekker ziet dit eruit? Vrienden Sander en Thamara vierden vrijdagavond hun verjaardag en dat was dus inclusief deze heerlijke maaltijd gemaakt door Thamara’s vader. Hebben ze twee dagen voorbereiding aan gehad maar dat proefde je ook, heerlijk!

 

Zaterdag

Ik was gisteren alleen thuis en ik besloot eens even lekker te koken voor mezelf. Deze licht pittige paprika pasta is eigenlijk best snel gemaakt en is een van mijn favorieten. Met zwarte olijven en witte kaas.

Vandaag heb ik sinds tijden weer een rustige zondag zonder verplichtingen en aangezien het weer niet al te best is, blijf ik denk ik lekker thuis. Alle tijd om te verzinnen wat we de komende (drukke!) week gaan eten.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

  1. Anzji says:

    Hoi Vivian!
    Heb je misschien een receptje van je bulgur-quinoa salade? Ziet er de ideale combi van verantwoord en erg lekker uit ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close