Week van OMF #14-2021

Er is nog niet genoeg geklaagd over het weer van afgelopen week dus bij deze: WAAR IS DE LENTE GEBLEVEN?! Ik was zo aan het opleven van de mooie, warme dagen vorige week dat ik het echt weer een domper vond dat er sneeuw en hagel (sinds wanneer hagelt het zo veel!) te zien was. Maar goed, niets aan te doen en gaan met die banaan. De week begon natuurlijk met een Tweede Paasdag wat ervoor zorgde dat de week werd ingekort met een dag. Werkt altijd een beetje gek in mijn hoofd want voor mijn gevoel loop ik dan continu achter de feiten aan, maar gelukkig kon ik mijn hele to do lijst afmaken en konden we vrijdag vertrekken voor een weekendje weg met vrienden!

Maandag

Mijn Tweede Paasdag begon niet met een paasontbijtje maar met een telefonisch interview met SLAM! FM. Ze hadden me gevraagd om iets te vertellen over de finale van het NK Tosti Bouwen en dat wilde ik wel. Dus hup in badjas naar beneden aangezien de kindjes nog boven waren. Daarna gingen we wel lekker met zijn viertjes aan tafel.

Het was een heerlijk relaxte dag en ik kwam zowaar weer eens toe aan een paar uurtjes hobbyen. Dat komt niet zo vaak meer voor dus ik genoot er extra van maandag.

‘s Middags toverde ik deze snackschaal (Wibra!) op tafel waarop Vic reageerde met “Dit is de dag van mijn LEVEN mama!”. Wie het kleine niet eert…

Kijk dit kleintje nou innig knuffelen met een hondje. Zo lief.

Voordat Vic naar school ging dacht ik echt los te gaan met zijn lunchbox, maar kinderen van zijn leeftijd zijn geloof ik veel blijer met fruit en gewoon brood. Dus er valt weinig uit te leven voor mij haha.

Dinsdag

Dinsdag weer op naar kantoor! Er stond een kookdag op de planning. Of eigenlijk meer een prep dag: ik deed heel veel voorbereidend werk zodat ik donderdag in korte tijd veel kon fotograferen.

Dit brood ging wel direct op de foto en was ZO goed gelukt. Recept komt in mijn boek en die komt in september uit.

Van Stampers Saffraan kreeg ik een blikje goud (saffraan) toegestuurd. Heerlijk zeg, ik kook daar eigenlijk veel te weinig mee. Binnenkort ga ik iets met saffraan en asperges doen denk ik.

Omdat ik Tweede Paasdag echt een dagje vrij had genomen, ging ik dinsdagavond aan de studie.

Woensdag

Woensdag was mijn mamadag! Er kwam eindelijk een einde aan deze te-kleine-dekbed-situatie. We sliepen al jaren onder een dekbed van 2.00m breed en voor een bed van 1.80m is dat te klein. Vind ik dan.

Ik had een nieuw dekbed en nieuwe hoezen besteld en aaah, zo blij mee! Het bed ziet er ook direct een stuk comfortabeler uit haha.

Cody ging zowaar weer een keer slapen ‘s ochtends (gebeurt nauwelijks meer) en aangezien Vic op school was maakte ik van de gelegenheid gebruik om te gaan studeren.

Foodpost van Galipette! Het zijn flesjes cider en ik vind de flesjes zelf zó leuk.

Jaloers op deze slaapkamersituatie van mijn kleuter. Dit wil je toch als kind?

Donderdag

Ik maakte weinig foto’s donderdag want ik stond vooral in de keuken ‘s ochtends en zat de rest van de middag achter mijn pc te tikken. Er gingen 5 gerechten voor mijn boek op de foto. Nog 5 te gaan en dan zit het erop, woohoo.

Aan het einde van de middag trok ik heel veel lekkers uit mijn foodpost-kast om mee te nemen tijdens ons weekendje weg. Het blijft toch het leukst om nieuwe producten te proeven met anderen.

Vaste prik deze week ‘s avonds: aan de studie.

Vrijdag

Vrijdagochtend waren we allebei vrij, de kindjes waren eerst nog wel naar school en de opvang. Wij pakten alle spullen voor een weekend weg en met twee kinderen neem je wel ZO SCHANDALIG veel mee. Dit was ongeveer de helft, onze auto (station) zat he-le-maal vol.

Aangezien we nog tijd over hadden dook ik nog even in bad met een nieuw boek!

En daarna op naar Enter waar we een huisje hadden geboekt in vakantiepark Kleilutte. Wat een te gekke plek. Ons huisje zat met de tuin direct aan de speeltuin dus de oudsten waren vrijwel non stop buiten te vinden. Ideaal.

Hoe leuk zien de huisjes eruit ook!

Het is echt een plek waar we nog eens heen gaan, ook als het wat mooier weer is. Er is een super leuke water speelplaats waar we in de zomer ook nog wel gebruik van willen maken.

Weekend

Het weer was minder slecht dan voorspelt dit weekend dus we konden nog wel even naar buiten. ‘s Ochtends konden we zelfs in de tuin nog wat drinken. Lijkt wel een kinderfeestje zo hè?

‘s Middags op naar de markt in Almelo waar we lekkers haalden voor het avondeten en Vic zo een rauwe haring naar binnen werkte.

We wilden er gisteren nog wel even op uit en dus gingen we naar het kabouterbos in Nijverdal. Wat een leuke deze! Na het avondeten gingen we ‘s avonds weer richting huis.

Na een heerlijk weekendje buiten de deur gaan we vandaag weer over tot de orde van de dag. Ik heb eigenlijk een hele normale week voor de boeg. Er staan wat meetings gepland, ik heb de laatste kookdag voor mijn boek (woohooo!) en ben verder vooral bezig met het uitwerken van heel veel recepten en uiteraard met studeren. Van dat laatste merken jullie alleen niet zoveel, want dat doe ik vooral in de avonduren haha.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close