Week van OMF #11-2020

Ik zou willen dat Ohmyfoodness een platform is waar het even niet over corona hoeft te gaan maar heel eerlijk, dit virus heeft ons hele land in de ban en is in zekere zin op iedereen van invloed. Op ons gelukkig in zeer beperkte mate. De kindjes kunnen gewoon naar de gastouder zolang er niemand ziek is, Tim en ik kunnen allebei werken en boodschappen doen is ook nog geen probleem geweest. Helaas is wel ons weekendje Hof van Saksen afgelopen weekend niet doorgegaan. Ontzéttend zuur en we hebben er ook echt even van gebaald omdat we er zo naar uitkeken om voor het eerst als gezinnetje van vier op minivakantie te gaan, maar goed… de maatregelen zijn heel begrijpelijk en we hebben ons er relatief snel weer overheen gezet. Halen we later dit jaar allemaal wel in!

Buiten de coronagekte om had ik een hele normale week. Ik was vier dagen op kantoor en had het lekker druk, bezocht de bekkenfysio weer even en had verder geen afspraken buiten de deur waardoor ik flinke stappen kon maken met werk. Ik maakte lekker veel foto’s trouwens dus het is een uitgebreide Week van OMF geworden.

foto25 2

Maandag

Ik werd op kantoor verwelkomd met pakketjes van SMEG maandag. Altijd fijn natuurlijk. In de dozen zit een foodprocessor die je kunt gebruiken i.c.m. de staafmixer (súper handig!) en een melkopschuimer. Ik ga ze deze week testen.

foto24 2

Eind van de ochtend liep ik naar de bekkenfysio, ik heb er toch weer een beetje last van gekregen terwijl het in eerste instantie weer zó goed ging. Advies: echt nog even wat rustiger aandoen, niet te gek doen met sporten en luisteren naar mijn lijf. Lastig, maar het moet maar even.

foto23 2

Nog meer leuke foodpost: deze box van MyMuesli. Ik kreeg de paasmuesli waar chocolade paashazen in zitten, woohoo. En voor jullie is er ook iets leuks: als je bestelt via deze pagina krijg je een pakketje met 6 minikokers cadeau.

foto22 2

Tijd om de instantpot te proberen. Ik maakte er risotto in klaar en dat werkte enórm goed. Ik ben nog bezig met de uitgebreide review van de pot hoor, ik wil zoveel mogelijk functies getest hebben voordat ik er echt een artikel over kan schrijven.

foto21 2

Geen foodpost maar iets dat ik zelf heb besteld: deze herbruikbare knijpzakjes van Squiz. Ik vind zulke zakjes voor onderweg enorm handig en deze kun je dus zelf vullen met gepureerd fruit, yoghurt, een smoothie of wat je dan ook maar kunt bedenken. Hartstikke fijn want het is beter voor het milieu en ik kan dus zelf bepalen wat ik erin stop.

foto20 2

Eind van de avond zette ik de multicooker nogmaals aan, deze keer om pompoen te stomen voor Cody. Dit vond hij overigens ongelofelijk lekker, haha.

foto19 2

Dinsdag

Op naar kantoor maar weer. Ik dook lekker de keuken in om wat recepten te maken. Zo ging ik aan de slag met het maken van Japanse Cotton Cheesecake. Spannend wel, het is een hele andere manier van cheesecake maken.

foto17 2

Maar hij was tóp gelukt! Het recept volgt binnenkort op OMF.

foto18 2

Ook maakte ik pita’s met het recept van Jenny als basis voor het avondeten.

foto16 2

Ik vertrok iets eerder van kantoor om boodschappen te doen. Bij Zeeman vond ik deze handige ijsblokjesbakjes (deze gebruikten we bij Vic ook) en potjes. Super fijn voor het bewaren van babyhapjes en het aanleggen van een voorraadje. Beide producten zijn BPA vrij dus veilig voor baby’s.

foto15 2

Direct maar even gebruik van gemaakt en ’s avonds maakte ik verse appelmoes voor Cody als fruithapje.

foto14 2

Woensdag

Mamadaaag! Het was een heerlijke dag. Vic was lekker met LEGO aan het spelen, dat is echt zijn favoriet momenteel.

foto13 2

Cody lag in bed en ik ging ondertussen aan de slag met het verwerken van ‘oud’ fruit. De sinaasappels perste ik tot sinaasappelsap, de kiwi’s sneed ik in blokjes en vroor ik in voor sorbetijs…

foto11 2

… en de stoofpeertjes verwerkte ik in brownies. Top anti-voedselverspilling dit.

foto12 2

Lunchen met restjes van de avond ervoor is echt mijn favoriet. Ik had nog een pita met kaas en van de vulling maakte ik een simpele salade.

foto10 2

’s Middags stond ik weer even in de keuken om zelf flatbread te maken voor bij de curry ’s avonds. Ik gebruikte deze kruidenmix van Oil & Vinegar in het deeg. Erg lekker.

foto9 2

Cody is gek op pompoen, dat ging er afgelopen week echt in als zoete koek – zo schattig. Cody krijgt momenteel 1 fruithapje en 1 groentehapje per dag; we geven vier dagen achter elkaar dezelfde hapjes om hem te laten wennen aan de smaak.

foto8 2

Pannetje vol groentegluk voor het avondeten.

foto7 2

Cody was ontzéttend overstuur aan het begin van de avond en dus nam ik hem maar even mee in de Joolz terwijl ik met Senna ging lopen. Werkt toch altijd magisch dat geschommel en het spelen met de wagenspanner.

foto6 2

Kindjes op bed, man sporten… even het huis weer voor mezelf en vooral: STILTE. Daar kan ik zo van genieten sinds we kinderen hebben, haha. Lekker kneuterig.

foto5 2

Donderdag

Op naar kantoor maar weer. Ik bracht het grootste deel van de dag door in de keuken waar ik recepten voorbereidde voor de agendashoot van vrijdag.

foto4 2

Ultiem keukengeluk: een tulbandcake die ongeschonden uit de vorm komt.

foto3 2

Ik heb een gruwelijke hekel aan troep, zeker tijdens het koken dus mijn keuken ziet er altijd best netjes uit. Zelfs na het koken van 5 gerechten.

foto2 2

Na het werk haalde ik mijn brillen op. Zoals ik vorige week al vertelde heb ik voor ’s avonds en tijdens het autorijden een bril. Moet wel enórm wennen. Sowieso aan hoe het staat maar ook hoe het kijkt. Maar goed, ik zet nu braaf tijdens het autorijden en iedere avond een bril op, dan wen ik er hopelijk snel aan. Sowieso vind ik de brillen leuker staan als ik gewoon wat make-up op mijn gezicht heb, maar ik loop er nou eenmaal niet de hele dag flawless bij ;-)

foto1 2

Vrijdag

De vrijdag begon met nieuws om van te balen: ons weekendje Hof van Saksen werd geannuleerd. Alhoewel, we hadden alsnog wel kunnen gaan hoor, maar het zwembad en speelparadijs werden gesloten en dan is er voor de kindjes simpelweg niet zoveel aan. Later dit jaar maar inhalen dus. Het zorgde er wel voor dat ik iets meer rust in mijn hoofd had omdat ik minder hoefde te haasten met werk. #omdenken

foto27 2

De laatste shootdag voor de agenda ging gewoon door. Deze stapel ging onder andere op de foto. Hmmm!

foto30 1

Weekend

Ik moest toch echt even naar de supermarkt zaterdag en dat was een vreemde gewaarwording. Gelukkig heb ik met de nodige aanpassingen alles kunnen halen wat ik nodig had.

foto32 1

Eind van de ochtend gingen we met de kindjes even naar de kinderboerderij. Het was er begrijpelijkerwijs vrij rustig, maar het was fijn om even buiten te zijn met het mooie weer.

foto29 2

Deze toffe canvas boven Vic zijn bed scoorde ik bij Action, leuk he?

foto28 2

’s Middags ging ik vast aan de slag voor Vic zijn traktatie. Vandaag bak ik bananabreadmuffins waar deze palmboompjes bovenop gaan.

foto31 1

Met een gastouder hoef je gelukkig niet zoveel traktaties te maken, haha.

foto26 2

Gisteren was een dagje waarop we binnenbleven. In de ochtend maakten we schoon en mestte ik de koelkast uit, de rest van de middag deden we vrijwel niets.

Morgen is mijn lieve vriendje Vic jarig. Dat vieren we vanavond met pannenkoeken eten bij ons thuis in plaats van bij het pannenkoekenhuis. Dat vindt hij hopelijk net zo gezellig. Morgen viert hij een feestje bij de gastouder en mag hij daar natuurlijk trakteren, zelf werk ik op kantoor en heb ik een telefonische afspraak. Donderdag heb ik vooralsnog de hele dag opnames voor/met Weber en Eigen Huis & Tuin al zou dat maar zo gecanceld kunnen worden natuurlijk en vrijdag had ik eigenlijk opnames voor Uit de keuken van… maar uit voorzorg heb ik alle opnames voor deze serie deze maand afgezegd. ’t Is een hele gekke tijd zo.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Rachel Kromdijk says:

  Die bril staat je goed, en wat heb je toch weer een lekkere dingen gemaakt. Ben benieuwd naar de pot (review).

 2. Eveline says:

  Hoi Sabine,

  Heb jij nog (basis)recepten voor babyhapjes?
  Super tip van de Zeeman met de ijsblokjes en bekertjes. Ga van de week ook gelijk kijken.

  1. Sabine Author says:

   In dit artikel heb ik aardig wat hapjes opgesomd, misschien heb je daar iets aan! https://www.ohmyfoodness.nl/omf-heeft-een-baby/vics-favoriete-groentehapjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close