Sab’s Eetoverzicht week 10/2019

Tim, ik plan niet teveel gekkigheid in aankomende week hoor – vooral veel groenten en lichte gerechten.” – dat zei ik vorige week tegen Tim toen ik de eetplanning ging maken. Op dit moment zitten we namelijk met ons gezinnetje in CenterParcs. Súper gezellig maar we trapten ons weekend weg af met friet en snacks, namen véél lekkers mee van huis en letten dit weekend eigenlijk niet echt op het ‘healthy’-level van hetgeen we eten. Daar wilde ik op anticiperen en daarom deed ik het in de eetplanning wat rustiger aan. Zoals gezegd veel groenten en lichte gerechten. Paste perfect bij ons trainingsschema van afgelopen week, we trainden allebei drie keer bij de Barbell Club en het zorgde in mijn hoofd voor een goede balans t.o.v. dit weekend.

zondag

Zondag

Het hele weekend stond het al op de planning dat we zondag pokébowls zouden bestellen. Zo heerlijk dat dit nu in Apeldoorn kan, we vinden het allebei namelijk súper lekker. Ik stelde mijn pokébowl zelf samen zodat ik hem in WW-punten wat lichter kon houden. Half sushirijst en half sla met toppings als maïs, avocado, geflambeerde zalm en edamame’s. Gru-we-lijk lekker. Veel te veel wel zo’n hele schaal dus de volgende dag lunchte ik met de rest. – 8 SP

maandag 1

Maandag

Dit gerecht was zó lekker dat ik het achteraf eigenlijk op de foto had moeten zetten. Misschien maak ik het binnenkort nog wel een keer! Ik maakte maandag namelijk Shakshuka met parelcouscous, feta, lente-ui, verse peterselie, zongedroogde tomaat en gegrilde paprika. Onwijs goed gelukt. Ik vind Shakshuka sowieso al een topgerecht en met parelcouscous helemaal! Erbij at ik een kipworstje. – 11 SP

dinsdag 1

Dinsdag

Met de boodschappen weer in huis kon er weer wat uitgebreider gekookt worden dinsdag. Tim en ik aten in verband met het sporten apart van elkaar en dus kookte ik iets dat goed op te warmen was. Ik maakte kruidige zilvervliesrijst met gewokte bimi, lente-ui en paksoi (op smaak gebracht met tal van Aziatische ingrediënten) en we aten er een varkenshaasje bij. Top bodem voor een flinke training. – 7 SP

woensdag 1

Woensdag

Om een flinke dosis groenten binnen te krijgen zette ik onze zoete aardappelsalade weer eens op de planning. Ik maakte hem deze keer met gerookte zalm en deed er wat fetablokjes doorheen. Ik blijf dol op deze salade, het is echt een favorietje hier. – 5 SP

Donderdag

Een makkelijke maaltijd op donderdag omdat we overdag allebei aan het werk waren, Tim ’s avonds ging trainen en ik onze spullen voor het weekend vast ging pakken. Ik kookte wat Orzo, hier ben ik net zo dol op als op parelcouscous, grilde er groenten met balsamico bij in de oven en van de Vegetarische Slager kregen we onlangs een pakketje met daarin Accept Gyros, vegetarische gyros. Die ging erbij en was erg lekker! Wel behoorlijk pittig in WW-punten trouwens. – 12 SP

vrijdag 1

Vrijdag

Vanaf vrijdagmiddag was het over met het tellen van de punten, in ieder geval voor het weekend. We vertrokken voor een weekendje weg naar CenterParcs en haalden traditiegetrouw friet. We hebben er ruim een uur op moeten wachten maar hé, lekker smaakte het wel. Ik at er twee kroketjes bij.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren aten we in een restaurant op het park. Hoewel ik er van tevoren niet al teveel van verwachtte, het blijft een vakantiepark restaurant…, smaakte het echt super goed. Vooraf deelden we een schaal nacho’s waar een flinke laag kaas, zure room en guacamole op zat – zalig. Mijn hoofdgerecht was een biefstukje van de grill die ook echt heel goed smaakte. Top dus.

Morgen gaan we weer naar huis en wat we vanavond precies gaan eten weet ik nog niet. De eetplanning voor aankomende week is in ieder geval klaar en de boodschappen daarvoor zijn ook al besteld. Zelf doe ik mee aan de Nationale week zonder vlees (11 t/m 17 maart) dus voor mij komt er geen vlees en vis op tafel. Ik heb hier de gerechten wel een beetje op afgestemd, van Tim verwacht ik niet dat hij mee doet dus bij een aantal gerechten die op de planning staan maak ik voor hem wel vlees of vis. Volgende week zie je mijn vega-overzicht!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close