Inspiratie: 5x salades met fruit

We zitten qua seizoen nog steeds middenin de zomer en dus is vers zomerfruit nog steeds verkrijgbaar. In de zomer heb ik er nooit moeite mee om niet te snoepen. Chocolade smelt in no-time en uit de koelkast is het niet lekker en andere zoetigheden zijn nooit zo lekker als vers zomerfruit. Mocht het het nog niet duidelijk zijn: ik ben dól op fruit. En hoewel veel mensen het gebruiken als snack of bij een dessert, kun je fruit ook prima verwerken in een lekkere salades. Deze vijf salades met fruit zijn al eerder op OMF verschenen maar zijn wat ons betreft nog steeds dik de moeite waard. Omdat sommige recepten al een beetje ‘verouderd’ zijn of in de vergetelheid zijn geraakt zet ik ze met liefde nog even voor je op een rijtje. Klink op de namen van de salades om naar de recepten te gaan!

OMF_Vivian_ZomerseSaladeGegrildePerzik

1. Zomerse salade met gegrilde perzik en zoete aardappel

Eerst een saladerecept dat nog niet zo heel oud is, Vivian plaatste deze een paar weken geleden. Door de perzik te grillen wordt het fruit nóg zoeter en bovendien ziet het er lekker uit. Deze salade kun je perfect serveren bij de barbecue. De zoete aardappel kun je al voorbereiden en de perzik grill je nog even op de barbecue. Jummie!

geitenkaas_aardbeien

2. Salade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

Zoute etenswaren doen het perfect met een zoete tegenhanger. Hoewel het wellicht wat vreemd klinkt zijn de aardbeien in deze salade echt onmisbaar. De salade wordt er een stuk frisser van en instant zomerproof.

watermeloen_feta

3. Watermeloensalade met feta

Watermeloen: je bent er dol op of je vindt het niet zo speciaal. Ik hoor bij de eerste groep, ik HOUD van watermeloen. Het liefst koop ik een hele grote en eet ik deze in mijn eentje helemaal op. Natuurlijk is er altijd veel te veel maar met restjes watermeloen kun je ook prima een salade maken. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een beetje feta, rode ui en munt en je hebt het perfecte frisse bijgerecht op tafel staan.

parmaham_meloen

4. Maaltijdsalade met meloen en ham

Ham en meloen staan al eeuwen bekend als perfecte combinatie. En terecht ook, je hebt hier echt weer die goede match tussen zout en zoet. Dit bekende voorgerechtje kun je echter ook makkelijk omtoveren tot een volledige maaltijdsalade. Net zo lekker en ideaal op echt warme dagen.

gerookte_kip_mango

5. Salade met gerookte kip, avocado en mango

Mango’s zijn in de zomermaanden op hun allerlekkerst en het is zonde om ze dan niet te gebruiken. Al vaker deelde ik op OMF recepten waarin ik kip met mango combineerde, deze salade met gerookte kip, avocado en mango was een van de eerste. Nog steeds is het een onwijs goed gelezen artikel. Snap ik, van zo’n kleurrijke salade worden we allemaal blij!

Wat is jouw favoriete salade met fruit? 

Join the Conversation

  1. Tati de Boer says:

    Nom, ze zien er écht heerlijk uit :) X

  2. Ze lijken me stuk voor stuk geweldig, vooral die met meloen en ham (altijd al een gouden combi).

  3. Ziet er allemaal super lekker uit, vooral het laatste recept lijkt me geweldig. Ben dol op mango!

  4. Demi | DE KOOKFABRIEK says:

    Leuk artikel! Lekkere zomerse salades.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close