Watermeloensalade met bramen en feta

Al van kinds af aan is watermeloen mijn favoriete zomerfruit. Ik heb het tegenwoordig niet zo heel vaak meer in huis omdat ik zo’n hele watermeloen in mijn eentje niet op krijg, Tim is er niet zo dol op, maar nu Vic watermeloen ook heel lekker blijkt te vinden probeer ik het wat vaker te kopen. Om te zorgen dat die meloen wel opkomt, verzin ik er soms wat recepten mee. Tijdens een rondje Pinterest kwam ik laatst een foto tegen waarop watermeloen met bramen te zien waren en ik vond die kleurcombinatie zó mooi dat ik besloot een salade met watermeloen en bramen te maken. Erbij een beetje feta want dat werkt bijzonder goed samen met watermeloen, wat munt voor het frisje en granaatappelpitjes voor extra kleur. Op en top zomers toch, deze watermeloensalade? Ik word er in ieder geval heel blij van en deze komt zeker nog wat vaker op tafel te staan hier deze zomer.

Watermeloensalade met bramen en feta

5 van 1 stem

Watermeloensalade met bramen en feta

Porties4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

 • 1 plak watermeloen - 2 cm dik uit het midden van de meloen
 • 1 handvol bramen
 • 1/4 komkommer
 • 50 gr Feta
 • 2 el granaatappelpitjes
 • 1 el extra vergine olijfolie
 • sap van 1/2 limoen
 • verse munt

Instructies

 • Snijd de watermeloen in partjes en verdeel deze over een bord.
 • Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en verdeel deze samen met de bramen over en rond de watermeloen op het bord.
 • Verkruimel de feta over het fruit en strooi de granaatappelpitjes over de salade.
 • Snijd een paar blaadjes munt in reepjes en strooi deze over het bord.
 • Roer de olijfolie samen met het limoensap los en voeg hier wat fijngesneden verse munt aan toe.
 • Sprenkel de dressing over de salade en serveer de salade vervolgens direct.

Join the Conversation

 1. Andrea says:

  Wat een leuke en lekkere variatie met die bramen! Die heb ik nog niet eerder gezien. Yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close