Hartige taartjes met groene asperges

Hoe vrolijk word jij bij het zien van deze hartige taartjes met groene asperges? Ik heb ze zelf natuurlijk al geproefd en nu ik ze weer zie denk ik YES, deze waren zo lekker!

Ik vind het altijd leuk om tijdens de paasbrunch kleine hapjes op tafel te zetten en deze mini hartige taartjes zijn daar perfect voor.

De groene asperges geven direct wat kleur aan de taartjes mee en de zachtgegaarde eidooier bovenop maakt het wat mij betreft helemaal af!

Veel hartige taarten worden gemaakt met een vulling van ei, maar ik heb er deze keer voor gekozen om een lekkere frisse doperwtenpesto te maken. Op en top lente.

hartige taartjes
hartige taart bladerdeeg

Hartige taartjes van bladerdeeg

Ik heb het al veel vaker gezegd, maar ik ben negen van de tien keer te lui om zelf hartig taartdeeg te maken.

Als je deze hartige taartjes van bladerdeeg hebt geproefd wil je ook eigenlijk niet anders meer, de taartbodempjes zijn namelijk zó krokant!

Omdat de doperwtenpesto en de groene asperges al nagenoeg gegaard zijn, is het belangrijk dat je de taartbodems eerst voorbakt.

Verdeel hiervoor het bladerdeeg over de taartvormpjes, prik gaatjes in het deeg en leg er vervolgens een vel bakpapier in. Stort hier blindbakvulling in, zo voorkom je dat het deeg gaat opzetten in de oven.

Als blindbakvulling gebruik ik altijd een mix van speciale bakbonen en droge rijst, maar je kunt hier ook prima gedroogde bonen voor gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je rijst en/of bonen na het blind bakken niet meer kunt gebruiken voor een ander gerecht!

Ik heb het bladerdeeg 20 minuten blind gebakken en daarna nog eens 10 minuten zonder vulling. Zo is het deeg al lekker krokant en hoef je de gevulde taartjes nog maar 5 minuten te bakken.

groene asperges koken

Groene asperges koken

Voor dit recept gebruikte ik groene asperges omdat deze zo lekker afsteken tegen het geel van de eidooiers. Je kunt natuurlijk ook witte asperges gebruiken als deze al verkrijgbaar zijn.

De groene asperges koken is wel aan te raden. Omdat de taartjes maar 5 minuten met vulling de oven in gaan, zorgt het voorkoken ervoor dat de asperges wel gaar zijn.

Ik hou er persoonlijk van als asperges zacht zijn maar nog een kleine bite hebben. Daarom heb ik ze vijf minuten voorgekookt.

Groene asperges kun je in theorie echter ook rauw eten, dus mocht je meer van knapperige asperges zijn, dan heb je aan 2 minuten voorkoken al genoeg.

Kook de groene asperges voor in het water waarin de doperwten al zijn gekookt. Dat scheelt je weer afwas, haha!

vegetarische hartige taarten

Onze favoriete vegetarische hartige taarten

Denk je bij het zien van deze hartige taartjes nou mwah, niet echt mijn ding of ben je op zoek naar andere vegetarische hartige taarten, dan hebben we gelukkig al een paar andere hartige taartrecepten voor je!

Wat denk je bijvoorbeeld van:

groene aspergetaartjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

hartige taartjes maken
No ratings yet

Hartige taartjes met groene asperges

Deze hartige taartjes met groene asperges zijn voor mij op en top Lente. Ideaal voor de paasbrunch en super kleurrijk dankzij de zachtgekookte eidooier bovenop.
Porties4 taartjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

 • 4 mini taartvormpjes*
 • 4 stukken bakpapier
 • blindbakvulling

Ingrediënten

 • 4 plakjes bladerdeeg – ontdooid

Doperwtenpesto

 • 200 g doperwten
 • 1 teentje knoflook – gepeld
 • 20 g Pecorino – geraspt
 • 2 el olijfolie
 • sap + schil van 1/2 citroen
 • peper en zout

En verder

 • 200 g groene asperges
 • 4 eidooiers

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg, snijd overhangende stukken deeg af.
 • Leg in ieder vormpje een stuk bakpapier en stort de blindbakvulling erop. Bak de taartbodems 20 minuten met blindbakvulling. Haal de vulling en het bakpapier daarna weg en bak nog eens 10 minuten.
 • Kook voor de doperwtenpesto de doperwten gaar en maal deze samen met de andere ingrediënten voor de pesto fijn.
 • Snijd de groene asperges in grove stukken en kook de groene asperges desgewenst 2 – 5 minuten voor.
 • Verdeel de doperwtenpesto over de taartvormpjes en leg hier de stukken groene asperge bovenop.
 • Leg voorzichtig op ieder taartje een eidooier en bak de hartige taartjes nog eens 5 minuten in het midden van de oven. Serveer direct.

Notities

*Ik kocht deze taartvormpjes in een set van 4 bij Action. Ze zijn ong. 10 cm in doorsnede.
Gang: bijgerecht, ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: groene asperges, hartige taart, hartige taartjes, mini quiche, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close