Week van OMF #37-2020

Aah wat een fijne week is het geweest! Voor het eerst sinds máánden stapte ik weer eens in de auto naar Amsterdam voor een persevenement. Ik zou bijna vergeten hoe het is om te socializen – haha! Verder ging ik eindelijk op kraamvisite bij mijn lieve vriendinnetje, hadden we een speeldate ingepland, stond er een kook- en shootdag op de planning… Het was een volle week waarin ik me geen seconde heb verveeld.

Maandag

Ik begin de week maar met een foto van foodpost. Vrijwel iedere maandag ligt er iets op mij te wachten op kantoor. Het is september en september is echt kookboekenmaand. Er liggen as we speak dan ook vijf boeken op een review te wachten naast me. Ik kreeg het nieuwste boek van Ottolenghi binnen: Flavour waarin hij nog meer mooie gerechten met groenten maakt. Er staan echt veel lekkere recepten in! Ook lag het eerste kookboek van Leuke Recepten op mijn deurmat. Het is een heel uniek kookboek waarin steeds voor ieder recept ook twee variatierecepten worden gedeeld. Van beide boeken maak ik een Cook the Books.

Eind van de ochtend stapte ik in de auto naar Amsterdam voor de lancering van mijn favoriete kookboek van het jaar: Amazing Asia van Emma de Thouars. Het was lang geleden dat ik in Amsterdam moest zijn voor werk.

Emma lanceerde haar boek met een perslunch dus eindelijk mocht ik van haar kookkunsten proeven. En kijk nou wat een hoop lekkers. Echt ALLES op dit bord was waanzinnig.

Maar topper was het dessert: pandan panna cotta met kokoskaramel en crispy rijst. Wow. Echt WOW.

Ook hiervan komt een Cook the Books aan en deze hele week kook ik uit het boek. Het eetoverzicht a.s. zondag staat dus vol met Aziatische gerechten.

Dinsdag

Ik werkte dinsdag een dag vanuit huis omdat ik op kraamvisite ging eind van de ochtend. Ik besloot van de gelegenheid gebruik te maken en eerst een uur te sporten.

Sinds ik een kantoor heb werk ik nauwelijks meer thuis, maar gelukkig kan ik het nog wel. Mijn to do lijst kwam gewoon af.

Eind van de ochtend sprong ik weer op de fiets om op kraamvisite te gaan bij mijn vriendinnetje. Op afstand en ik heb de baby ook niet vastgehouden, maar het was wel heel fijn om elkaar weer even te zien en bij te praten.

Ik was deze week ook lekker actief voor en op mijn diamond painting Instagram-kanaal: @ohmydiamondsnl. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe/leuke hobby dan raad ik je aan daar eens te kijken.

Van Kevser kreeg ik stekjes mee van haar pannenkoekplantjes. Leuk, zo’n plantje heb ik zelf nog niet in huis!

’s Avonds nam ik mijn hobbybox even onder handen. Dat was zo’n rommeltje geworden ondertussen.

Stúkken beter.

Woensdag

Cody tijgert inmiddels de hele woonkamer door dus stofzuigen is een uitdaging tegenwoordig.

En niets is meer veilig zoals je ziet – haha. We hadden een fijne mamadag woensdag: ik kletste bij met vriendinnetje Annemie terwijl onze jongens konden spelen.

Donderdag

Mijn Structuurjunkie Light planner is bijna vol dus ik heb vast een nieuwe besteld. Wat blijkt: is de layout van de binnenkant aangepast. Súper balen want ik was enorm fan van de uitstraling van de oude planner (boven), maar nu vind ik hem te donker. Echt first world problems, maar als je iedere dag met een planner werkt en hem openslaat, moet het wel gewoon kloppen vind ik. Gelúkkig was er een OMF volger zo lief om me een berichtje te sturen met de mededeling dat ze nog twee planners in de oude stijl had liggen. Ik mocht ze van haar overnemen dus yay, probleem opgelost. Vind het altijd zo snert als succesformules worden aangepast. Er zijn vast veel mensen die de nieuwe uitstraling fijner vinden.

Ik moest naar de toko en besloot direct even bij de tattooshop binnen te lopen, die zit op de route, om een afspraak in te plannen voor nieuw werk. Duurt nog even voordat ik mag: vlak voor Kerst pas maar de afspraak staat eindelijk na maanden wachten.

Vervolgens langs de toko voor een potje bean sauce. Ik had geen tas mee dus liep door de stad met een potje bonensaus, haha.

Daarna gauw de keuken in voor een aantal recepten.

Het liep allemaal niet zo lekker donderdag, het was gewoon niet helemaal mijn dag. Ik had al in mijn vinger gesneden en smeerde mijn hand daarna ook nog eens onder de Tipp-Ex. Zucht.

Op kantoor stond een gigantisch pakket van Mitsuba, dit snackmerk is nu ook in Nederland verkrijgbaar! Hurraaay.

In het pakket zat een microfoon. Speciaal voor karaoke bedoelt en je snapt dat Vic er zielsgelukkig mee was. En Senna ook, denk ik.

’s Avonds deed ik een live unboxing via mijn diamond painting Instagramkanaal van dit GIGANTISCHE pakket. Deze hobby is zo verslavend, niet normaal.

Vrijdag

Shootdag met Fatima maar weer, wat een lekkere dingen kwamen er weer voorbij.

Thuis lag er súper leuke foodpost op me te wachten. Dit te gekke pakket van Blond Amsterdam ter ere van hun Pink kookboek. En ik kreeg er een (mega grote) gepersonaliseerde mok bij. Vind ik echt te gek, voordat ik het huis uitging spaarde ik servies van Blond om mijn uitzet mee aan te vullen. Dit is wel goals dus.

En een heerlijk pakket van Merci.

Ik voelde me brakkie takkie vrijdagmiddag dus ik sleepte mezelf naar de sportschool in de hoop dat het daarna beter zou gaan. En dat ging het!

Weekend

Welkom in de gezellige chaos die zaterdagochtend heet, haha.

Terwijl de kindjes aan het ‘knutselen’ waren maakte ik onze compleet Aziatische eetplanning.

Vervolgens deden we alle inkopen daarvoor bij twee toko’s…

… en stond ik de hele middag in de keuken. Het huis rook gewoon naar Azië.

Gisteren was een normale zondag: ik ging wandelen met mijn moeder, we deden dingen in huis en verder vooral lekker rustig aan. Deze kom ziet er dan wel niet zo aantrekkelijk uit, de lekkerste zelfgemaakte kippenbouillon zit erin. Heerlijk al die geuren in huis.

Aankomende week staat er behalve een shootdag niets op de planning voor wat betreft afspraken. Wel heb ik drukke dagen op kantoor. Er staan een kookdag in de agenda en ik duik weer de keuken in om kookvideo’s te filmen. Hoe dat zit en waarvoor dat is hoor je over pak en beet anderhalve maand, maar het zal na een half jaar vast weer even wennen zijn om te filmen.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Wat ben je goed bezig zeg, ziet er allemaal weer goed uit.. en dat snoetje haha zo lief!

  2. Grietje says:

    Kookvideo’s! Jeeeej! Hurray for kookvideo’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close