Week van OMF #27

Zo jongens, het zijn me de weekjes wel! Ik had verwacht dat juli wel wat rustiger zou worden dan de maanden hiervoor. De zomermaanden zijn immers altijd wat rustiger maar niets is minder waar. Het duurt nog zes weken voordat ik zelf op vakantie ga maar ik verwacht dat die weken voorbij vliegen. Natuurlijk zijn we druk bezig met het maken van het tweede kookboek, de blog wordt voorbereid op mijn vakantie, we zijn al begonnen met een brainstorm voor een heel tof kerstproject én er worden de komende weken/maanden wat veranderingen doorgevoerd op OMF die best spannend zijn. Daarnaast hoop ik dat de zomer hier in Nederland nog wel ietsjes beter wordt, er liggen nog wat zomerrecepten op de planken en die willen we dolgraag delen. On the other hand: Vivian is afgelopen week begonnen met twee dagen werken voor OMF! Omdat er op haar andere werk nog het een en ander moest worden geregeld werkte ze de eerste weken ‘maar’ één dag, nu zijn het er twee. En dat scheelt een bonk! Het is leuk om te lezen dat zij en haar artikelen zo goed worden ontvangen. Goed, genoeg gekletst. Laten we eens kijken naar een nieuwe Week van OMF, want afgelopen week was weer lekker productief!

foto1

Ik begon de week goed met een training bij Tobias. Aangezien ik in een notitieboekje momenteel exact bijhoud wat ik heb gegeten en welke workouts ik heb gedaan, maak ik steeds een foto zodat ik het daarna kan overpennen. Het was een pittige zoals je kunt zien.

foto2

Tijd om boodschappen te doen! Vaste prik op maandagochtend.

foto3

Er kwam ook weer wat foodpost binnen deze week. Waaronder deze Barbeclette met reclattekaas van Emmi. Vivian heeft de barbeclette meegenomen; ik ben benieuwd of het wat is. Het ziet er wel leuk uit in ieder geval.

foto4

Hier was ik misschien nog wel het meest blij mee afgelopen week! Ik bestelde een los inductieplaatje zodat ik deze kan gebruiken bij het opnemen van video’s. Normaal switch ik steeds van keukeneiland naar gasfornuis met de camera, maar dat is best irritant. Nu kan ik dit plaatje dus op het keukeneiland zetten en de camera laten staan. Werkt top!

foto5

Dinsdag: tijd om te filmen. Ik probeer de dinsdag nu steeds als ‘vaste’ videodag in te lassen.

foto6

Kijk hoe handig! Werkt echt fantastisch! Ik moet alleen nog wel wennen aan de werking. Het werkt natuurlijk compleet anders dan gas.

foto7

Frituren ging er iets minder makkelijk op merkte ik. Maar ik deed vast iets verkeerd.

foto8

Nog meer post: fatsoenlijke spuitzakken + mondjes. Ik werkte altijd nog met snoepzakken maar die knappen om de haverklap. Genoeg geweest en dus bestelde ik deze.

foto9

Woensdagochtend was het vroegdag. Ik moest om 08.00 uur al in Haarlem zijn bij Pauline thuis! We filmden samen een campagne voor Old Amsterdam. Súper leuk. We maakten een waanzinnig lekkere (en foute) burger. Het resultaat zie je binnenkort.

foto10

Vanuit Haarlem reed ik nog even snel naar de Bijenkorf in Amstelveen. Ik ben al wéken op zoek naar een lichtere tote bag voor in de zomer maar tot zover nog geen succes. Ook deze keer niet geslaagd dus. Bummer.

foto18

Donderdag hebben Vivian en ik omgedoopt tot boekdag. Op deze dag schieten we de foto’s voor het tweede kookboek. Zoals ik zaterdag al vertelde kreeg ik een aantal keer de opmerking dat mensen het jammer vonden dat boek twee geen Guilty Pleasures #2 werd maar na het delen van deze sneak peek heb ik jullie hopelijk wat gerustgesteld? Ook in dit boek komen er zat guilty pleasures voorbij!

foto11

Ik vind dit dus een tópuitvinding. Hartstikke cru eigenlijk en misschien zelfs wel een beetje zielig, maar dan moeten die vliegen maar niet irritant om mijn hoofd zoemen of op mijn beeldscherm gaan zitten.

foto12

Na vier flinke workouts deze week waren mijn handen vrijdag kapot. Op de foto valt het nog mee maar die rode plekken (eelt) deden goed zeer. Ik vraag me altijd af wat mensen denken als ik ze de hand schud. Door het sporten en afwassen zijn mijn handen nooit (meer) zacht.

foto13

MEGA paddenstoel die nog veel groter werd in de loop van de week. Ik denk dat de doorsnede wel een centimeter of vijftien was.

foto14

Zaterdag ontdekte ik de Amerikaanse blog Pinch of YumWauw, met stip op nummer één mijn favoriete foodblog van dit moment. Wat zijn ze goed en wat schrijven ze goede stukken! Ook heel verhelderende dingen over bloggen in het algemeen.

foto15

Zaterdagavond liep even anders dan gedacht. Ik zou een avondje alleen thuis zijn maar uiteindelijk belandde ik bij Vivian in de keuken waar we tot 01.00 uur koeken en cakes hebben gebakken, haha. Wel gezellig!

foto16

Gisteren was een vrij normale zondag. Uitslapen, huishouden doen en daarna heb ik eigenlijk een beetje aangerommeld met OMF. Zoals ik al zei gaan er een aantal dingen veranderen binnenkort en dat heeft best wat voeten in de aarde, in ieder geval achter de schermen. Wel heel leuk om te doen allemaal! Jullie gaan gauw het een en ander zien.

foto17

Als kers op de taart werden we gisteravond nog even getrakteerd op een práchtige lucht toen we Senna uit gingen laten. Geen filter dit he, bi-zar. Ik vind de Nederlandse luchten soms zo verwonderlijk. Kan er rustig uren naar kijken.

Hoewel het achter de schermen niet zo rustig is (ik heb bewust niet voor een zomerrooster gekozen), valt het qua afspraken in de zomermaanden heel erg mee en dat is bijzonder fijn. Zo kunnen we lekker knallen om alles op tijd af te krijgen en leuke projecten starten. Er staan wat deadlines voor campagnes deze week, we hebben weer een boekdag, uiteraard moet ik weer vier keer trainen deze week en woensdag breng ik mijn auto weg voor een beurt. Voor de rest gaan we het zien!

nieuw_recepten

PS:

Nog even een korte mededeling. Ik heb het vanochtend ook al geplaatst op Facebook maar ik doe het ook nog even hier: vanaf vandaag beginnen we langzaam met het introduceren van een nieuwe manier om recepten te delen. Ieder recept wordt binnenkort in plaats van in de tekst, weergegeven in een apart kader onderaan de artikelen. Dit kader maakt het niet alleen véél makkelijker om het recept te printen, je ziet de tekst ook compacter waardoor het makkelijker te zien is op tablet en mobiel.

Een andere handige functie: je kunt in het kader het aantal porties aanpassen. Dus als een recept voor 6 personen gepubliceerd staat maar je voor 2 personen wilt koken, past de ingrediëntenlijst zich automatisch aan. (Wel je gezonde verstand blijven gebruiken ;) ). Nieuwe recepten worden op verzoek bovendien voorzien van meer foto’s uit verschillende hoeken en meer achtergrondinformatie/anekdotes. Oude recepten blijven in de vorm zoals ze nu zijn, evenals een aantal reeds ingeplande recepten. Uiteindelijk zullen alle nieuwe recepten op deze nieuwe manier worden gedeeld.

Misschien nog een beetje abracadabra nu, maar je merkt het vanzelf!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Lianne says:

  Haha die koekjes, lekker veel he! :) Ik heb zelf ook eens zo’n recepteneditor gehad, maar ik vind het minder ‘mooi’ voor op mijn blog. Wat zijn jouw overwegingen geweest om het wel te doen? (als ik vragen mag)

  1. Sabine Author says:

   Het is niet echt een editor. In ieder geval in die zin dat lezers het recept niet kunnen aanpassen, enkel de porties. Ik heb zelf het kader helemaal in de stijl van OhMyFoodness gegoten, dus ik vind het nu niet lelijk staan. Ik had de wens om meer foto’s en tekst bij een recept te kunnen plaatsen zonder dat dit afbreuk zou doen aan het recept zelf. Met zo’n kader wordt het recept geïsoleerd van de andere content in een artikel waardoor lezers die alleen het recept willen zien/lezen (of printen), door kunnen scrollen en het snel herkennen is zonder de hele tekst te moeten scannen.

 2. Karlijn says:

  Spannend al die veranderingen! Ik gebruik sindskort ook een template voor mijn recepten en het bevalt heel goed (en goed voor SEO ;) ). Ik schrijf het recept zelf nog steeds ook in de tekst, omdat ik dat er mooier uit vind zien en dan onder aan de pagina het kader met het recept, voor de duidelijkheid en zodat mensen het kunnen printen.

  Pinch of yum is echt geweldig! Ik vind de foto’s op hun blog zoo mooi en ze hebben ook zulke originele recepten. Ze hebben trouwens ook een hele toffe podcast voor foodbloggers: Food Blogger Pro, echt een aanrader :)

 3. Draag je handschoentjes tijdens je workouts? Schijnt heel veel te schelen in eelt en je hebt betere grip :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close