Viv’s Eetoverzicht #51-2021

JA! Het is Kerstmis jongens, we zitten er middenin! Ik hoop dat jullie allemaal heerlijke dagen hebben en volop genieten van het eten. Misschien sta je zelf in de keuken, misschien wordt er voor je gekookt. Hoe dan ook, gezellig met vrienden en familie zijn deze dagen is misschien wel het allerleukst.

Maar de week begon natuurlijk vrij normaal. Ik maakte nog een lekkere stamppot, en een spaghetti die we eigenlijk nooit eten kwam ook nog voorbij. Verder gingen wij vrijdagmiddag naar mijn ouders en toen werd er dus voor ons gekookt. Gisteren ook, en vandaag mag ik zelf aan de slag. Al maak ik het niet ingewikkeld, wel heel gezellig ;-)

Eetoverzicht Week51 Vivian 1

Zondag

Ik maakte zondag Sajoer boontjes. Met een zelfgemaakte boemboe en dat was hartstikke lekker. Erbij witte rijst en ketjap gehakballen, erover een lading gebakken uitjes. En aangezien die boemboe wel erg snel gemaakt was, gaat dit of iets wat er op lijkt vaker gemaakt worden.

Eetoverzicht Week51 Vivian 2

Maandag

Zodra er rookworsten van Unox in de aanbieding zijn neem ik deze áltijd mee. En dan ook nog de allergrootste variant. Tobias vindt deze rookworst de lekkerste dus je snapt ‘m. En omdat ik ze in onze voorraadkast spotte, vulde ik mijn boodschappenlijst aan met alles voor deze stamppot. Zuurkool, spekjes, aardappelen en ketchup.

Eetoverzicht Week51 Vivian 3

Dinsdag & Woensdag

Ergens aten we nog de kliekjes van zondag en maandag, en dinsdag maakte ik deze spaghetti carbonara. Heer-lijk was ‘ie. Supersimpel ook, stond zo op tafel en is voor herhaling vatbaar. Mocht je net zo’n Italiaanse kazen-liefhebber zijn als ik; kies dan eens voor Pecorino in plaats van Parmezaan. Net wat pittiger en intenser.

Eetoverzicht Week51 Vivian 4

Donderdag

Ik ben gek op Ceasar Salad en maak deze zo af en toe dan ook graag. Voor donderdag stond hij weer op de planning en ik maakte er nog wat frietjes uit de oven bij van aardappelen die we nog hadden. Overigens ging er nog een mayo/citroen/beetje water-dressing overheen nadat ik de foto had gemaakt.

Eetoverzicht Week51 Vivian 5

Vrijdag & Zaterdag

Kerstavond vieren wij eigenlijk altijd bij mijn ouders, samen met mijn broer en schoonzus. Hartstikke gezellig en mijn moeder heeft voor ons gekookt. Ik hielp nog even mee zodra we aankwamen maar het meeste was al gedaan. Ze had zelf stoofpeertjes en appelmoes gemaakt (immens zoet maar ik hou daar zó van), er waren verschillende soorten vlees; een rollade en een wellington, haricot verts en old skool aardappeltoefjes/kroketjes/bolletjes. Het was een heerlijk feestje.

Eetoverzicht Week51 Vivian 6

En omdat er zo ontzettend veel van was, kon er de volgende dag met gemak nog een keer van gegeten worden. Precies hetzelfde. Omdat Tobias en ik voor Eerste Kerstdag verder geen plannen hadden, besloten we nog een nachtje te blijven slapen. Zo konden we mooi meehelpen met het opmaken van die ‘restjes’. De afsluiter was Vianetta, een favoriet van velen maar van mij niet echt. Al is deze variant met karamel en biscuit tóch wel heel fijn.

Vandaag  ga ik zelf aan de slag. Ik maak een mega-schaal lasagne naar het recept van Tobias’ moeder (wat mij betreft een traditie die vorig jaar begonnen is en die ik graag voort wil zetten). En wat lekkere bijgerechten + een nagerecht waar ik nú mee aan de slag ga.

Fijne tweede Kerstdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close