De week van OMF #20

Goedemorgen! Worden jullie ook zo blij van het lekkere weer? Ik moet eerlijk bekennen dat het zonnetje mij een stuk positiever stemt dan de regen en dat ik dan direct ook een stuk productiever ben. Gek eigenlijk, want je zou denken dat de regen ervoor zou zorgen dat ik mezelf opsluit maar toch blijkt dat niet zo te zijn. In ieder geval is het weer maandagochtend en dus kijken we terug op de afgelopen week in De week van OMF. Week 20 was een week die ik relatief rustig startte omdat ik wist dat er drukke dagen aan zaten te komen en die dus inderdaad met vrij drukke dagen eindigde. Gelukkig heb ik wel veel werk weten te verzetten en daar word ik blij van!

Maandag

foto1Rise and shine! Omdat ik maandag een avonddienst werkte in het hotel kon ik iets langer blijven liggen. Uiteindelijk kwam ik om 08.45 uur een keer het bed uitgestapt, bizar laat voor mijn doen. Mijn #cutthecrap week/maand/jaar ging van start en dus ontbeet ik gezond: yoghurt met verse aardbeien, gemengde noten, kokos en chiazaad.

foto2Daarna aan de slag! Ik nam een video op waarin ik liet zien hoe je, heel toepasselijk, gezondere chocolaatjes kon maken. Deze is inmiddels afgelopen donderdag online gekomen.

foto3Aan het eind van de ochtend prepte ik mijn avondeten om mee te nemen en dat zette ik ook direct op de foto. Ik maak mijn foto’s altijd het liefst op de grond bij het tuinraam, hier is het licht namelijk het best.

foto4Hmm, jum!

foto5Voordat ik naar het werk moest nog even de video editten. Om 14.00 uur zat ik in de auto. Om 23.30 uur was ik weer thuis.

Dinsdag

foto6Ook dinsdag bleef ik iets langer liggen, deze keer stapte ik om 08.30 uur mijn bed uit. Ik begon met afwassen, sinds we verhuisd zijn kan ik rommel op het aanrecht niet uitstaan. Gek.

foto7Daarna ontbijten met vrijwel hetzelfde ontbijtje als maandag, alleen verving ik deze keer de noten en het chiazaad door een pitten-/zadenmix en voegde ik een lepeltje pure chocolate chips toe.

foto8Even gauw een boodschappenlijstje maken, ik had wat dingen nodig voor de lunch en het avondeten.

foto9Na het boodschappen doen ging ik aan het werk.

foto10Jaaaam! Over deze lunch komt nog een uitgebreider artikel, maar dit bewijst maar weer eens dat rijstwafels helemaal niet saai hoeven te zijn!

foto11Zoals altijd wanneer ik een avonddienst draai prepte ik dinsdag ook weer mijn eten. Om 14.00 uur zat ik weer in de auto, op naar Deventer.

Woensdag

foto12Woensdag begon ik de dag wel gewoon om 07.00 uur, het moet immers niet te gek worden met dat uitslapen. Ik begon na het ontbijt met het huishouden: even afwassen en stofzuigen. Hallo schoon huisje.

foto13En ik trok mijn nieuwe All Stars aan die ik voor mijn verjaardag kreeg.

foto14Annebeth kwam langs omdat ze er niet kon zijn op mijn verjaardag/de housewarming. En ze bracht cadeautjes mee! Het bord links bovenin komt uit Marokko, zo tof. Nadat Annebeth weer weg was ging ik boodschappen doen.

foto15Ze zien er helaas niet uit maar lekker en gezond zijn ze wel: de banaanmuffins. Ik bakte ze ’s middags zodat we een gezond tussendoortje op voorraad hebben.

foto16En daarna maakte ik alvast de soep voor het avondeten.

foto17Vervolgens ging ik tot het avondeten aan het werk!

foto18Na een dikke anderhalve week had ik woensdagavond eindelijk even de tijd om Suits te kijken. Dus dat deed ik, tot ik ging slapen.

Donderdag

foto19Donderdag was een lange dag.. Ik begon mijn dag in het hotel, ik werkte daar van 06.45 – 14.00 uur.

foto20Vervolgens stapte ik in de auto om direct na het werk door te rijden naar het ziekenhuis, ik was wat vroeg en dronk daarom een fruitsapje in het café, maar ik kreeg de uitslag van mijn knie-MRI! Zoals ik al had verwacht is inderdaad mijn meniscus weer gescheurd. Ook de voorste kruisband zag er ietwat verdacht uit op de scan, dus op woensdag 11 juni gaan ze weer opereren. Voor de tweede keer aan dezelfde knie. Meh.

foto21Na het bezoek aan het ziekenhuis werkte ik thuis even snel een kommetje soep weg en las ik wat blogs.

foto22Daarna stapte ik al gauw weer in de auto, op naar Postillion Hotel Bunnik voor een meeting met collega’s uit diverse hotels. Dit was mijn kamer voor die nacht, een megabed voor mij alleen. Ook wel eens leuk!

foto23De avond bestond uit vergaderen tijdens een drie-gangendiner, daarna wat drankjes in de bar en vervolgens dook ik tegen 00.00 uur het hotelkamerbed in.

Vrijdag

foto24De vrijdagochtend startte met de wekker om half acht, wat een luxe. Even gauw douchen en daarna kregen we een rondleiding door het hotel.

foto25Vervolgens schoven we aan bij het ontbijtbuffet. Ik hield me netjes in en at twee meergranenboterhammen met sla, kipfilet en ei en at wat vers fruit als ontbijt-toetje ;)

foto26Tegen half tien kroop ik weer in de auto, ik heb aardig wat kilometers gemaakt deze week, op naar Amsterdam. Ik was iets te vroeg en daarom dronk ik een Iced Chai met sojamelk bij de Coffee Company. Geen straf in het zonnetje.

foto27Daarna naar mijn eerste afspraak: Maison PR!

foto28Lunchen deed ik licht en gauw bij de Yoghurt Barn, wat is De Pijp toch leuk. Ik nam overigens de Energy Explosion: banaan onderop met daarop sojayoghurt, honing, verse vijgen en amandelen.

foto29En daarna op naar Taste of Amsterdam. Ik had de eer om deel te nemen aan de recordpoging om het wereldrecord ‘grootste kookles ter wereld’ te verbreken. Met Jamie Oliver op de livestream en een aantal bekende Nederlandse chefs stond ik in de stand van AEG te koken, leuk!

foto30En blijkbaar was het mooi weer overdag, ik werd wakker met YingYang voeten hahaha! Vanwege file was ik uiteindelijk pas om 19.30 uur thuis en aten we pas een uur later. Half negen is ook voor ons doen best wel laat.

foto31’s Avonds keken Tim en ik een film op de bank, even een beetje relaxen.

Zaterdag

foto32Opstaan, opstaan, zaterdag was best een volle dag. Eerst een bezoekje aan de Action, de markt en voor Tim de kapper. Ondertussen liep ik even naar de dieren Jumper om te kijken wat hondenspullen daar zoal moesten kosten.

foto33Om 12.30 uur waren we pas weer thuis en we moesten nog ontbijten. Oops. In de tuin vonden we een babymuisje waar Dino mee aan het spelen was. We legden het beestje in een bakje met keukenrol en gaven hem met een pipetje water maar helaas heeft het niet mogen baten. Zo zielig, waarschijnlijk was ‘ie gewoon uit een nestje weggetrokken.

foto34

foto35En ’s middags gingen we weer naar het Berner nestje! Het is nu toch wel zeker dat we er eentje nemen, omstreeks 14 juni mogen we haar ophalen. Jaaa! We hebben de hele middag geknuffeld, ze zijn al zo groot geworden. En lekker speels en zacht en enthousiast en… can’t wait! :)

foto36Na het puppyknuffelen gingen we naar huis en maakten we wat te eten. Om 19.30 uur stapten we weer de auto in naar een feestje. Vrienden van ons vierden hun verjaardag op de camping, ook leuk! Zeker rond een kampvuur, lekker gezellig.

Uiteindelijk waren we rond 00.00 uur thuis.

Zondag

foto37Om 05.45 uur zou mijn wekker gaan maar die besloot ineens on 04.45 uur te gaan. Sinds dat moment lag ik dus al wakker en de rest van de nacht sliep ik al niet zo goed. A fijn, met zo’n vier uur slaap in de pocket vertrok ik naar mijn werk. Een ochtenddienst stond op de planning.

foto38Eenmaal thuis even lekker in de tuin zitten met de mister, die heb ik maar zo weinig gezien vorige week. Wat is een tuin toch een luxe!

foto39Toen we in dit huis kwamen wonen was de tuin verwoekerd. Alles leek dood of uitgedroogd te zijn, alleen maar dorre takken. De laatste weken werd het al steeds groener en kijk nou wat ik spotte! En megastruik bomvol met deze prachtige bloemetjes. De meeste knoppen moeten nog uitkomen maar er zitten er zoveel aan. Heel tof!

foto40Omdat het weer het toeliet en we het weekend gezellig samen wilden afsluiten gingen we barbecuen. Voor het eerste samen in onze tuin, genieten!

’s Avonds ging ik niet te laat naar bed, de weinige uurtjes slaap begonnen me op te breken en vandaag moest ik er alweer vroeg uit.

Deze week werk ik vooral veel in het hotel, we kampen met een aantal zieken en dus draai ik een aantal diensten extra. Woensdag hoop ik met mams naar Zwolle te kunnen, even quality time met z’n tweetjes en vrijdagavond ga ik samen met Tim voor een nachtje + dag naar Amsterdam! In anderhalve dag testen we drie restaurants en besteden we gewoon lekker al onze tijd aan elkaar. Heerlijk, ik kijk er naar uit! Laten we hopen dat het lekkere weer van deze dagen nog even voort zet.

Staan er voor jullie nog leuke dingen op de planning?

Fijne (werk)week!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Ziet eruit als een fijne week. Ik vind jullie huisje en tuin er zo fijn uitzien!

 2. Julie Hapjesprincess says:

  Wat een leuke week!!! Ik lees altijd dat je in een hotel werkt, maar vraag me vaak af wat je daar juist doet? Keuken? of iets volledig anders?

  1. Sabine Author says:

   Haha, iets totaal anders. Ik werk daar bij de Front Office. Ik heb ook helemaal niet iets met voeding of journalistiek gestudeerd.

 3. MySimplySpecial says:

  Wat sneu van dat muisje! Ik ben benieuwd wanneer mijn kat met muizen aan gaat komen.

 4. Joyce says:

  Wat een heerlijk overzicht! Wel minder dat je weer geopereerd moet worden.

 5. Susanne says:

  Wat zien die rijstewafels er heerlijk uit! Je brengt me gelijk op ideeen. En wat super leuk dat jullie nu echt zeker weten dat jullie een hond nemen, wat een poepie op de foto!

 6. Daniëlle says:

  Ah heerlijk zeg, lekker je eigen tuin, barbecueën. Genieten zeg!

 7. Nikki says:

  Zo lief, die puppy’s! Wel enorm balen van je knie, gelukkig kun je al wel snel geopereerd worden. Enne, Zwolle is natuurlijk altijd een goed idee ;)

 8. Wat een leuke en gezellige week!

 9. Diana says:

  wat een leuke week heb je gehad!

 10. Tamara says:

  Wauw, ik dacht even dat dat mijn boodschappenlijstje was! Ik heb echt exact hetzelfde handschrift!

  1. Sabine Author says:

   Haha, dat is grappig!

 11. Ilona says:

  Moet toch echt even een complimentje geven; ik vind het zo knap dat jij zo vaak blogt! Ik werk weliswaar een dag in de week meer maar het wil maar niet lukken om alle culinaire belevenissen op de blog te zetten met foto’s er bij.
  #besteenbeetjejaloers ;-)

  1. Sabine Author says:

   Wat lief, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close