Guilty Pleasures Kookboek Update #1

Volgende week is het alweer twee maanden geleden dat ik bekend maakte dat ik een kookboek ging maken dit jaar. Twee maanden, ik kan bijna niet geloven hoe snel de tijd gaat. Vandaag wil ik jullie graag een update geven over het Guilty Pleasures Kookboek, in twee maanden is er namelijk héél veel gebeurd. Helaas kan ik niet al teveel in detail treden hoe graag ik dit ook zou willen, want het allerleukst is het natuurlijk als zoveel mogelijk nog een verrassing is wanneer het boek in november in de winkels ligt. Wel lijkt het me leuk om jullie zo af en toe eens een kijkje achter de schermen te geven, dus dat doe ik vandaag!

Dat was een episch boek-dinertje. Bbq gaat morgen aan hier. #guiltypleasureskookboek

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Het kookproces

Koken, dat is waar ik me vooral mee bezig heb gehouden de afgelopen weken. Toen ik aan het boekproces begon heb ik mezelf een hele strakke planning gegeven van 8 recepten per week. Met de drie boekdagen die ik voor mezelf had ingepland betekende dit dat ik op maandag en woensdag drie recepten moest koken en op vrijdag twee. De praktijk wijst natuurlijk altijd uit dat dit niet altijd haalbaar is. Er zijn immers ook afspraken met de uitgeverij, fotograaf en vormgever en zo sta ik aanstaande maandag ook ter promotie van mijn boek op de Libelle Zomerweek Sangria workshops te geven. Gelukkig had ik aan het einde van mijn planning nog 6 weken over en daarom heb/had ik lekker veel speling. Op dit moment zijn er meer dan 40 recepten gekookt en gefotografeerd en heb ik nog anderhalve maand de tijd voor de rest (zo’n 25 recepten). Het gaat dus lekker! Ik loop goed op schema, heb (nog!) geen stress en heb het idee dat ik het allemaal wel redelijk aan kan. En dat is fijn, het is namelijk wel echt heel veel werkt en er komt veel bij kijken. Maar omdat het zó ontzettend leuk is allemaal, vliegen de dagen voorbij.

De covershoot

Omdat ik alle fotografie voor in het boek zelf doe hoef ik gelukkig maar weinig rekening te houden met anderen tijdens dit proces. Waar ik wel achter de schermen samen met de uitgever al weken mee bezig ben is de covershoot want die doe ik niet zelf. Inmiddels is de datum bekend: aankomende woensdag vindt de covershoot voor het boek plaats. Rete-spannend, ik ben het totaal niet gewend om model te staan en nu moet ik dat ineens een volledige middag doen. De covershoot wordt verzorgd door Luzan Veenendaal, de visagie door Manonne Boerema en de shoot vindt plaats in de studio van de beste vormgeefster aller tijden: b’IJ Barbara.

Waaaaahhh ik heb hier de eerste vormgegeven recepten van mijn boek in handen. Zo, zo, zo tof 😁 #guiltypleasureskookboek

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

De Vormgeving

Afgelopen maandag zag ik voor het eerst mijn recepten en foto’s uitgewerkt. Samen met Willemijn van Nieuw Amsterdam heb ik Barbara van B’IJ Barbara uitgekozen als vormgeefster van mijn boek en ik had me geen beter persoon kunnen wensen. Al mijn wensen en ideeën heeft zij per-fect op papier weten te zetten. Ik had verwacht dat we nog wel een aantal keer over de vormgeving zouden vallen en zouden verschillen van mening, maar de eerste schetsen die zij heeft gemaakt zijn perfect. De vormgeving van Guilty Pleasures wordt stoer, vrolijk, losjes en vooral helemaal mij. En daar ben ik ontzéttend blij mee. Zodra de cover van het boek bekend wordt gemaakt (dit zal hopelijk binnen nu en twee weken gebeuren) krijgen jullie ook al een goede indruk van de vormgeving van de rest van het boek.

Hoe nu verder?

Goed, naast de covershoot staat er natuurlijk veel meer op de planning de aankomende weken. Voor mij is het voornaamste het afronden van het manuscript. Alle recepten moeten worden uitgewerkt maar verder moet er natuurlijk ook een inleiding, dankwoord, disclaimer etc. worden geschreven. De komende weken ben ik dus vooral een kluizenaar op boekdagen en sluit ik me op in mijn keuken en achter mijn pc. Maar wat ik vooral heel spannend vind is dat op hele korte termijn de aanbiedingsbrochure van de uitgever bekend wordt gemaakt. Dan wordt het allemaal wel heel echt. Boekhandelaren krijgen de cover en de informatie over mijn boek te zien en dan komt het erop aan: hoe gaat het boek ingekocht worden? We kunnen alleen maar afwachten en ik kan alleen maar duimen draaien. Want hoewel ik alleen nog maar positieve reacties heb gehoord, is het uiteindelijk doel natuurlijk dat het boek ook (goed) verkocht gaat worden. En dat kun je van te voren nooit zeker weten.

Ik vind het allemaal rete-spannend, dat hele boekproces. Super leuk, maar het brengt ook een hoop onzekerheden met zich mee waar ik me normaal niet druk om maak. Stel nou dat er straks niemand komt opdraven wanneer ik signeersessies ga doen, dan sla je ook een flater… Stel nou dat het boek helemaal niet leuk ontvangen wordt of tegenvalt na alle sneak peeks en enthousiaste verhalen van mijn kant. Stel nou dat ik zo niet fotogeniek ben en dat de cover er gewoon niet uitkomt zoals ik wil. Stel nou… Om gek van te worden! En toch kan ik niet wachten tot het boek in november in de winkels ligt. Want tegelijkertijd ben ik ook razend benieuwd naar al jullie reacties. Zowel positief als negatief.

I’ll keep you posted…

Join the Conversation

 1. Ik ben heeeel benieuwd. Snap dat je beetje gek wordt van alle onzekerheid maar komt vast wel goed. Ik ga hem in ieder geval halen! Succes en vooral veel plezier nog aankomende weken.

 2. Jildou says:

  Het gaat helemaal goed komen! Je lezers komen in ieder geval en kopen ook zeker je boek. Ik in ieder geval wel. Ik ben heel erg nieuwsgierig! Ik vind je idee zo tof en nieuw, ik ben nu al heel erg benieuwd en ga hem zeker in huis halen!

 3. Margot says:

  Wat gaaf allemaal! Ik ben heel benieuwd hoe je die shoot woensdag gaat vinden.

 4. Karlijn says:

  Leuk om te lezen hoe het allemaal gaat!
  Ik kan in ieder geval niet wachten tot ‘ie in de winkels ligt!

 5. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wat leuk!!! Ik ben heel erg benieuwd naar die shoot :D

 6. “Stel nou dat het boek helemaal niet leuk ontvangen wordt of tegenvalt na alle sneak peeks en enthousiaste verhalen van mijn kant. ”

  Don’t worry, op mijn blog kom je in ieder geval met dit leuke boek en ik ben altijd aardig ;)

  1. Sabine Author says:

   Ah, jij bent de beste <3

   1. Dank je wel <3

 7. Samantha - Daily Pleasures says:

  Spannend! Ik kijk echt uit naar dit boek. Vooral door de naam als ik namelijk eens een dagje uitgebreid wil zondigen merk ik dat ik altijd een kookboek pak terwijl ik op de normale dagen meestal zelf wat in elkaar flans.

 8. Marijke says:

  waaauw wat gaaf zeg dat het al zo opschiet met je boek. Zo cool!

 9. Nathalie says:

  Wat spannend allemaal! En wat lijkt het me gaaf om met zo’n proces bezig te zijn, je eigen boek!! Ik zou me geen zorgen maken, je boek gaat het vast en zeker goed doen! Ben erg benieuwd!!

 10. Joyce says:

  Leuk! Heel interessant dat je dit ook eens neerschrijft. Ik ben benieuwd naar het boek. Het klinkt alleszins fantastisch :-)

 11. Nadia says:

  Leuk, een update! En ik weet zeker dat het helemaal goedkomt!

 12. Marlinde says:

  Heel leuk, zo’n kijkje achter de schermen. Ik word alleen maar nieuwsgieriger zo… Ben heel benieuwd naar hoe je boek uiteindelijk wordt!

 13. Tamara says:

  Ik vind het zo leuk. Gezonde kookboeken zijn er genoeg te vinden, maar wij -vrouwen- willen ook zondigen! Een reep chocola geeft minder voldoening dan een echte bakcreatie! Voor een prachtig recept wil ik echt wel de nodige calorieën naar binnen werken :P Jammer dat we nog zo lang moeten wachten. Alhoewel in november ben ik jarig en dan is dit wel een leuk verjaardagscadeau!

 14. Roxanne says:

  Maakte je het alweer 2 maanden geleden bekend? Jeetje, time flies! Ik ben heel erg benieuwd naar je boek en als je hier in de buurt komt signeren, count me in! Je lijkt me zo’n leuk mens! :D
  Super dat ook de vormgeving enz van je boek fijn verloopt en naar jouw ideeën is. Scheelt toch stress natuurlijk

  1. Sabine Author says:

   Ja, bizar he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close