Week van OMF #40-2019 | Laatste échte werkweek

Terugkijkend in mijn telefoon zie ik dat ik fanatiek ben geweest met het maken van foto’s afgelopen week, en dat tijdens mijn laatste officiële werkweek. Ik ben best wispelturig wat dat betreft: het ene moment heb ik foto’s teveel en het andere moment vraag ik me af of ik wel genoeg foto’s te delen heb voor Week van OMF. Anyways, mijn laatste werkweek was een fijne! Ik wisselde aardig wat privé-afspraken af met de laatste paar zakelijke, rondde veel dingen af, spendeerde tijd met Vic en vierde de start van mijn zwangerschapsverlof met een heerlijk ontspannen weekendje weg met Tim.

foto16

Maandag

Ik kwam maandagochtend op kantoor en daar lag het nieuwe boek van Susan Aretz op mij te wachten. Een boek vol met borrelhapjes, hoe blij kun je daarvan worden!

foto17

Omdat er nog best wat puntjes op de i gezet moesten worden afgelopen week, had ik gewoon een planning gemaakt. Dit is voor mij wel echt de manier om niets te vergeten.

foto18

Alle social mediaposts voor de komende maanden staan ingepland. Wat een werk maar wat fijn dat het allemaal gelukt is. Scheelt zoveel kopzorgen!

foto19

Eind van de middag sloot ik af en reed ik naar de bekkenfysio. Ik ga hier nu iedere 1,5 – 2 weken heen om alles los te laten masseren en om mijn rug in te laten tapen. Helaas gaat het echt beroerd met mijn bekken en hoop ik stiekem dat onze kleine man niet tot 40 weken blijft zitten. Soms voel ik me echt een bejaarde vrouw als ik nauwelijks kan opstaan van een stoel. Foei. Maar goed, alles voor het goede doel.

foto15

Tim bracht Senna ’s middags tussen het werken door even naar de trimmer, dat was weer héél hoog nodig. Kijk hoe knap ze weer is!

foto20

’s Avonds nam ik jullie via InstagramStories mee in mijn restjes-opmaak-avontuur. Ik maakte risotto en daar gingen steeds meer restjes uit de koelkast in, haha. Was uiteindelijk súper lekker.

foto21

Dinsdag

Dinsdagochtend bracht ik Vic naar de gastouder en daarna startte ik even rustig op met een kop koffie en wat werk. Het was mijn laatste afsprakendag dus ik vond het fijn om nog even wat tijd voor mezelf te hebben ’s ochtends!

foto22

Eerste afspraak van de dag: de verloskundige. Baby en ik zijn beiden weer goedgekeurd en hij ligt mooi op schema qua groei. Toch fijn altijd.

foto23

Eenmaal thuis kleedde ik me om in iets netters want ik was uitgenodigd voor een Afternoon Tea bij Okura. Ik leef de laatste weken echt in comfortabele/stretchy jumpsuits. Zo fijn dat de buik daar nog in past. Dit is al een ouwetje van Costes trouwens, compleet velvet.

foto8

Over de Afternoon Tea bij Okura vertel ik in januari alles maar boek het gewoon maar vast. Krijg je geen spijt van, het was echt gewéldig.

foto9

Na de Afternoon Tea reed ik door naar Amsterdam CS waar de Community Coffee Gallery van Fairtrade werd geopend. Voor deze koffie betaalt Fairtrade de koffieboeren een extra toelage waarmee de boeren zichzelf en hun werkveld kunnen ontwikkelen. In de gallery leer je meer over het werk van de koffieboeren, de koffie van Fairtrade en kun je dagelijks bellen met verschillende koffieboeren. Enorm gaaf en een heel goed initiatief. Ik was al fan van Fairtrade en gebruik hun kokosmelk en kruidenpasta’s altijd, maar vanaf nu kies ik ook voor hun koffie.

foto10

Woensdag

Afgelopen week stond een beetje in het teken van restjes opmaken geloof ik. Zo mixte ik woensdagochtend twee soorten melk voor mijn cappuccino omdat beide alleen niet meer genoeg waren, haha. Merkte er niets van in de smaak trouwens.

foto11

Daarna dook ik lekker de keuken in om te experimenteren met het hachee-recept van mijn moeder. Had ineens weer heel veel lol in het koken, zo fijn! Die lol was een klein beetje verdwenen na de afgelopen maanden alleen maar ‘moeten’ produceren voor OMF.

foto12

Ook maakte ik deze week weer een fruitsalade want zoals ik vorige week al had voorspeld, was de vorige inderdaad binnen twee dagen op.

foto13

Onze eettafel zou worden omgewisseld door Kwantum, er was iets mis met het tafelblad van de vorige, dus Vic zag zijn kans schoon om eens flink te klimmen en klauteren op de opgestapelde stoelen. ‘Vic boven klimmen mama!’ – Kijk je wel uit liefie? – ‘Ja mama, Vic niet vallen mama!’. Hihi.

foto14

Door Emerce werd ik in een artikel over fake influencers genoemd als een eerlijke influencer. Een enórm compliment, zeker omdat ik dit iedere dag ook echt probeer te zijn. Het hele artikel lees je hier.

foto1

De hachee na 3 uur pruttelen, oef… zo lekker.

foto2

Donderdag

Donderdag werkte ik thuis met Vic en dat is altijd een beetje schipperen tussen dingen gedaan krijgen en spelen met Vic. We begonnen de dag in ieder geval met kleien en tekenen. Hield ‘ie welgeteld 10 minuten vol en toen wilde hij toch liever met zijn speelgoed spelen. Goed jongen. Ondertussen was ik enórm veel aan het regelen en bellen. We hadden lekkage op zolder waarvoor een paar telefoontjes gepleegd en mailtjes gestuurd moesten worden, de omgeruilde tafel van Kwantum bleek niet goed, Senna is naar de dierenarts geweest en daar moest ik nog het e.e.a. voor regelen… Ik heb op één dag nog nooit zoveel gebeld en formulieren ingevuld als donderdag.

foto3

Tussen de bedrijven door had ik ook nog even het intakegesprek met de kraamzorg.

foto4

En toen Vic op bed lag ’s middags ging ik nog even aan het werk. Het was echt een bomvolle dag.

foto5

Omdat Tim de hele dag congres had voor zijn werk, liet ik samen met Vic ’s avonds Senna uit. Dat is altijd een uitdaging omdat Vic vooral heel veel wil spelen dus we lopen minder ver met Senna, maar zijn wel langer onderweg. Daarom plofte ik samen met haar maar even neer op de stoep…

foto6

… terwijl Vic tekeer ging in de grote plassen water voor het huis, haha. Vond hij natuurlijk super leuk al vond hij het na een minuut of 10 ook wel erg vies om zulke natte schoenen te hebben en wilde hij gauw naar huis.

foto7

Vrijdag

Mijn aller-, allerlaatste werkdag vrijdag en die stond vooral in het teken van dingen afronden en de planning voltooien van afgelopen week.

foto24

Ook op het menu: het hele kantoor poetsen. Daar deed ik wel even over omdat deze dikkerd na iedere handeling even moest gaan zitten, haha.

foto25

Na het werk gingen Tim en ik op naar Nijmegen voor een weekendje Sanadome. Vic werd opgehaald door opa en oma en bleef daar logeren.

foto28

Weekend

Ik maakte maar weinig foto’s dit weekend want quality-time met de meneer stond voorop.

foto26

We genoten van de thermen en gingen zaterdag Nijmegen in waar we in plaats van te lunchen lekker borrelden.

foto27

Ook gingen we naar de bios: Joker!

Ik zit hier nu natuurlijk met een smile van oor tot oor want mijn eerste week zwangerschapsverlof is aangebroken. Betekent niet dat ik niets ga doen overigens, maar mijn weken zien er wel heel anders uit. Ik had voor mezelf een takenlijstje gemaakt met dingen die ik graag wil doen tijdens mijn verlof en ik heb met mezelf afgesproken dat ik daarvan één ding per dag mag afstrepen om ervoor te zorgen dat ik de komende weken ook genoeg rust houd en tijd voor mezelf inplan. Verder staan er ook nog best wel wat dingen in de agenda voor deze week. Zo moet ik vandaag naar de tandarts, dit is zo’n typische afspraak die ik bewust tijdens mijn verlof heb ingepland, komen ze dinsdag en woensdag onze tuin onderhanden nemen (YES!) en ga ik donderdagavond met vriendinnetje Nanda eten bij Brass Boer Thuis in Zwolle. Vrijdag staat er een shopdag met mama gepland, ze heeft van mij voor haar verjaardag een compleet nieuwe outfit gekregen dus hopelijk kunnen we die vrijdag vinden. Daarnaast werk ik dus wat dingen van mijn verlof-to do af, ben ik van plan wat series te bingen en vooral rustig aan te doen, heerlijk.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Malou says:

  Geniet lekker van de welverdiende rust, Sabine!

 2. Pauline says:

  Ooooo, waar in Nijmegen heb je die geweldige nachos gegeten?

  1. Sabine Author says:

   Haha, zien er goed uit hè! Bij Café van Buren heette het geloof ik. Dit was overigens de kleine portie.

 3. Rachel says:

  Wat een heerlijk overzicht weer en nu schiet het echt voor je op! En wat is je hond weer prachtig na een knipbeurt. Die risotto ziet er trouwens ook wel heel goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close