Pimientos de Padrón

De eerste keer dat er Pimientos de Padron op tafel werden gezet tijdens een bezoekje aan Spanje kan ik me nog zo goed herinneren. Volgens mij was ik samen met Viv voor de covershoot van Reishonger in Barcelona en streken we ergens in een restaurantje neer toen een heel bord groene pepers voor ons op tafel werd gezet. Nu moet je weten dat wij niet heel erg van pittig eten zijn. Een beetje pit kan ik wel waarderen maar zo’n omg dit is niet te doen-gevoel, daar houd ik niet van. We hebben dus best wel even getwijfeld of we die pepertjes gewoon konden eten. Uiteindelijk nam een van ons de uitdaging aan en wat bleek, de pepertjes waren lekker zoet! Zacht, een beetje gegrild, voorzien van zout en echt overheerlijk. Ik wilde sindsdien de pimientos de padron zelf maken thuis en eindelijk is het me gelukt. Het was even zoeken naar de geschikte pepers, maar bij Westland Peppers (nospon) vond ik uiteindelijk pimientos de padron en maakte ik deze heerlijke snack!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pimientos de padron

Pimientos de padron

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pimientos de padron

No ratings yet

Pimientos de Padrón

Porties2 personen (bijgerecht of snack)

Ingrediënten

  • 500 gr pimientos de padron
  • 3 el olijfolie
  • grof zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en doe hier de pepers in.
  • Bak de pepers helemaal zacht, ze mogen er best een beetje verschrompeld en donker uitzien. Mij kostte dit zo'n 20 minuten op redelijk hoog vuur.
  • Leg de pimientos de padron op een bord en bestrooi ze rijkelijk met grof zout.

Join the Conversation

  1. Tip: dit is ook echt top op de barbecue. Zo een aluminum bak of andere barbecue bestendige bak en dan gewoon op de barbecue zetten met veel olie en zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close