Rijst met kipfilet in mosterdroomsaus

Sinds 1 januari, alweer twaalf weken, let ik doordeweeks goed op mijn eten. ‘s Weekends ook wel, maar dan gun ik mezelf nét even ietsje meer. En dat gezond eten niet saai of minder lekker hoeft te zijn wil ik jullie graag laten zien met dit gerecht. Terwijl je het eet heb je het idee dat je iets vettigs en goed vullend eet (dat laatste klopt overigens), maar door gebruik te maken van magere ingrediënten is het hartstikke gezond. Annebeth en ik noemen dit eten “McKroket-saus eten” omdat het sausje dat je hierbij maakt wel iets weg heeft van de saus die McDonalds op haar McKroket smeert. Dit recept is gebaseerd op een recept uit het 365 dagen Weight Watchers kookboek, met uiteraard hier en daar een aanpassing gemaakt!

No ratings yet

Rijst met kipfilet in mosterdroomsaus

Alles is lekker maar soms moet/wil je toch een beetje opletten met de dingen die je eet. Daarom dit recept dat goed past binnen het 'weet wat je eet' plan.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 3 el bloem
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl boter
  • 1 ui
  • 60 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom - light
  • 2 el pittige mosterd
  • 2 el dille
  • rijst - eigen gewenste hoeveelheid
  • zout
  • cayennepeper

Instructies

  • De kip en de saus hebben niet zo lang voorbereidingstijd nodig dus zorg ervoor dat je eerst de rijst kookt. Ik heb dit zelf gemaakt met pandanrijst en dit zorgt voor nét een extra smaakdimensie door de kruiden. Terwijl de rijst kookt kun je aan de kip beginnen. Zodra de rijst gaar is giet je hem af en laat je het zo’n vijftien minuten in een afgesloten pan staan.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en roer in een bakje de bloem, het zout en de cayennepeper door elkaar heen. Haal de reepjes kipfilet door het bloemmengsel. Snipper de ui fijn.
  • Verhit in een wok  de boter en voeg hieraan de reepjes kip toe. Zorg ervoor dat je het overtollige bloem eraf hebt geklopt. Even vier tot vijf minuten goed bakken totdat de kipfilet bruin kleurt. Haal daarna het vlees uit de wok en hou het warm in een bakje.
  • Verhit vervolgens -als je geen vet meer over hebt- de olie in de wok en fruit hierin de ui. Schenk de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt voeg je de kookroom toe en breng je de saus opnieuw aan de kook. Laat het ongeveer één a twee minuten goed doorkoken en roer vervolgens de mosterd en dille er door heen.
  • Voeg de kipfiletreepjes weer aan de saus toe en verhit nog even goed door. De saus begint nu ook wat dikker te worden, maar dat is juist lekker!
  • Schep de rijst op een bord en schep hier overheen de kipfilet met mosterdroomsaus. Strooi er voor wat extra smaak nog wat dille overheen en klaar!
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: avondeten, kip, mosterdroomsaus, recept, recepten, rijst, weightwatchers

rijst-met-kipfilet-in-mosterdroomsaus1

kipfilet-in-mosterdroomsaus

Join the Conversation

  1. Maartje says:

    Klinkt lekker! Ik zou er alleen wel een salade bij maken voor de groente en zilvervliesrijst bij eten, zodat de maaltijd meer vezels bevat en nog gezonder is!

  2. Oke, dit lijkt me echt heerlijk!

  3. Oeeeh ik heb nu vreselijke hongergevoelens haha!

  4. Hmm ik hou niet echt van mosterd, eigenlijk helemaal niet maar dit ziet er enorm lekker uit!

  5. Ziet er heeel lekker uit, dit gerecht ga ik eens maken!

  6. Dit ziet er erg lekker uit en het lijkt helemaal niet alsof er mosterd in zit (waar ik geen fan van ben ;p)

  7. Even een vraagje (lekker late reactie) maar kan dit ook zonder de wijn?

    1. Ja hoor! Die voeg je eigenlijk alleen maar toe van de smaak dus kun je prima weglaten :)

  8. Maartje says:

    Hmmm dit ga ik vanavond eens maken! Welke mosterd moet ik halen? Is er een specifiek merk wat het extra lekker maakt?

    1. Maakt niet zo heel veel uit maar ik kies vaak voor Dijon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close