Kip met groenten in mosterdroomsaus

Lezers die OMF al langere tijd volgen herkennen dit gerecht waarschijnlijk wel. Járen geleden deelde ik namelijk al eens een recept voor kip in mosterdsaus en sindsdien zit dit gerecht in mijn favoriete repertoire. Het heeft namelijk alles wat ik in een recept zoek: het is makkelijk uit te voeren, zorgt voor weinig afwas, is in no-time klaar én het is gezond. Weight Watchers wordt onwijs blij van dit gerecht en daarom staat het regelmatig op tafel hier. Als ik een keer inspiratieloos ben grijp ik al gauw naar dit gerecht. Het had twee redenen dat ik dit recept opnieuw wilde maken: sowieso had ik er nog geen video van gemaakt en dat wilde ik wel graag doen omdat kijkers op YouTube graag het recept wilde en de foto’s uit het eerste artikel waren ZO lelijk, ik durf wel te zeggen dat ik me hierin wel ontwikkeld heb de afgelopen jaren – haha, dat ik het een mooie kans vond om eens nieuwe foto’s te schieten. Daarnaast heb ik het recept in al die jaren ook nog een beetje gefinetuned en zou ik er nu niets meer aan willen veranderen. Goed, komt ‘ie dan: een vernieuwd recept voor kip met groenten in mosterdroomsaus.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kip met groenten in mosterdroomsaus

Kip met groenten in mosterdroomsaus

3.74 van 15 stemmen

Kip met groenten in mosterdroomsaus

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 250 gr kipfilet in blokjes
 • 300 gr Chinese wokgroenten
 • 1 el bloem
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl uipoeder
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • 250 ml kookroom
 • 1 el mosterd
 • 1 tl gedroogde dille
 • peper en zout

Instructies

 • Schep de bloem samen met het paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder en wat peper en zout om. Wentel hier de blokjes kipfilet door en zorg ervoor dat ieder stukje kip voorzien is van een laagje bloem.
 • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes in 5 minuten bijna gaar en van buiten bruin. Schep het teveel aan bloem gewoon mee in de pan.
 • Voeg de wokgroenten aan de kip toe en bak deze 5 minuten mee tot ze zachter beginnen te worden.
 • Schenk dan de kookroom in de pan, voeg de mosterd en gedroogde dille toe en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen.
 • Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer het met wat rijst.

Join the Conversation

 1. Lysanne says:

  Ziet er heerlijk uit! Wat ik niet had verwacht toen ik de titel las, is dat dit een gezond recept is! Dit komt door de room dat ik dat denk hihi. Ga het zeker een keer maken, klinkt lekker!

 2. Chantal says:

  Het ziet er echt zondig uit op de foto! Wil het zeker eens gaan maken.

 3. Roelien says:

  Top dit lijstje, moet over drie weken worden geopereerd, waarna ik een paar weken niets mag doen. Manlief moet dan A) voor mij zorgen, B) voor de kinderen zorgen (en ze van en naar school brengen) C) zijn eigen werk doen, en D) koken. Om hem wat te ontlasten kook ik alvast in het voor….
  Helaas past er niet voor zes weken voedsel in onze vriezer

  1. Dat worden pittige weken voor jullie gezin; wat slim dat je alvast een beetje vooruit aan het koken bent! Wat wellicht kan helpen om ruimte te besparen is om al het eten in een ziplockbag te doen. Deze kun je na het vullen zo plat mogelijk maken en opstapelen in de vriezer. Scheelt een hoop ruimte. Veel succes vast met je operatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close