Fastfood Friday: Japanse soufflé pancakes

Je hebt ze vast al wel eens gezien op Instagram of een ander social media kanaal: van die méga luchtige, dikke pancakes. Het zijn Japanse soufflé pancakes en zo op het eerste gezicht lijken ze ontzettend veel op miniatuur versies van de ‘cotton cheesecake’, de luchtige Japanse cheesecake. Van die cheesecake heb ik al eens een recept gedeeld op Ohmyfoodness.nl, maar de pancakes had ik nog niet eerder gemaakt. Tot nu toe!

Deze soufflé pancakes maak je door de eiwitten los van elkaar op te kloppen en daarnaast ook nog bakpoeder te gebruiken. Je schept het beslag vervolgens letterlijk in een hoopje in de koekenpan. De pancakes worden dus niet zo hoog doordat het beslag ontzettend omhoog komt en/of rijst, je maakt gewoon van het beslag al hoge torentjes.

Qua smaak zijn ze niet heel veel anders dan American pancakes, maar de textuur is natuurlijk alles. Het voelt bijna schuimig als je een hap neemt van deze pancakes en het ziet er op je bord spectaculair uit.

Japanse souffle pancakes

Japanse souffle pancakes

5 van 1 stem

Japanse soufflé pancakes

Japanse soufllé pancakes zien er niet alleen spectaculair uit maar bij de eerste hap ben je verkocht, zo lekker zijn ze.
Porties6 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 3 eieren - gesplitst
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 el melk
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 50 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder

Instructies

  • Doe de eiwitten samen met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop de eiwitten tot stijve pieken.
  • Klop ondertussen in een andere kom de eidooiers met de melk en het vanille-extract luchtig.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het eimengsel en spatel het geheel rustig tot een klontvrij beslag.
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan en schep hierin hoopjes van het pancakebeslag. De hoopjes mogen echt wel een centimeter of drie hoog zijn.
  • Bak de pancake aan de onderkant op middelhoogvuur goudbruin. Flip hem daarna voorzichtig en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Serveer de pancakes direct.
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Japans
Trefwoord: fluffy pancakes, japanse pancakes, pancakes, soufflé pancakes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Japanse souffle pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close