Video: Ierse ‘Fifteens’

Inmiddels ben ik alweer ruim een week thuis van mijn persreis naar Noord-Ierland. Van te voren had ik beloofd een aantal recepten mee naar huis te nemen zodat ik deze met jullie kon delen. Ik moet zeggen dat ik het héél lastig vond om tussen al deze recepten te kiezen, ik heb er aardig wat meegenomen namelijk! Eén dag hadden we de eer om deze met Tracey Jeffery door te brengen. Tracy is in februari van dit jaar gestart met het geven van foodtours. Tijdens deze foodtours ga je samen met Tracey langs lokale producenten en proef je tal van lekkere dingen. We trapten de dag af bij haar thuis waar we diverse soorten brood leerden maken maar ook twee traybakes. Eén van die recepten was deze voor ‘Fifteens’. Niet echt een traybake want bij dit recept gebruik je alleen de koelkast en niet de oven, maar wel gru-we-lijk lekker. Ik laat je vandaag zien hoe je deze überzoete snack ook thuis kunt maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Ierse Fifteens

De naam Fifteens is te danken aan het feit dat je van de drie hoofdingrediënten van ieder vijftien stuks nodig hebt. 15 biscuitjes, 15 marshmallows en 15 kersen. Toen Tracey ons liet zien hoe ze de Fifteens maakte sprongen bij mij de vullingen (heb ik niet, bij wijze van spreke) al uit mijn kiezen. Mijn hemel wat moet dit verschrikkelijk zoet zijn. Kersen op siroop, gecondenseerde melk, marshmallows… Ik kan je vertellen dat deze Fifteens inderdaad heel zoet zijn, maar verrassend genoeg minder zoet dan ik had verwacht. Die Digestive biscuitjes maken héél veel goed en maken het geheel iets zouter waardoor de balans eigenlijk dik in orde is. Natuurlijk is het nog steeds wel iets voor de echte zoetekauw, maar zelfs ik (als fan van hartig) vond het heerlijk.

Ierse Fifteens

3.50 van 4 stemmen

Ierse 'Fifteens'

Porties12 stuks

Ingrediënten

 • 15 biscuitjes Digestives
 • 15 marshmallows
 • 15 kersen op siroop
 • 150 gram geraspte kokos
 • 200 gram gecondenseerde melk 1/2 blik

Instructies

 • Verkruimel de biscuitjes. Knip de marshmallows in kleinere stukken en halveer de kersen.
 • Doe de biscuitjes samen met de kersen en de gecondenseerde melk in een kom. Voeg vervolgens de marshmallows toe en roer het geheel goed door.
 • Voeg ongeveer de helft van de geraspte kokos toe aan de Fifteens mix.
 • Strooi de rest van de geraspte kokos op een vel bakpapier en verdeel hier het Fifteens 'beslag' overheen. Kneed het met je handen in een lange staaf en rol het geheel vervolgens strak op in het bakpapier.
 • Leg de Fifteens minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Klinkt ontzettend lekker dit recept!

 2. Klinkt heerlijk! En fijn dat je redelijk vaak recepten plaatst voor taart en/of zoetigheid die niet in de oven hoeven. Die heb ik niet, helaas. Ik heb wel e en magnetron. Dus mocht je nog te recepten weten.

 3. karlien says:

  Mega lekker! Echt niet moeilijk om te maken als ik t filmpje zie. Ideaal dus :)

 4. Lianne says:

  Wauw, dat klinkt best wel heel erg lekker! :D Ideaal die recepten waarbij een oven niet nodig is.

 5. Marushka says:

  Leuk! Lijkt me ook lekker om met sinterklaas bijvoorbeeld met speculaas ipv digestive koekjes te doen.

  1. Sabine Author says:

   Zeker, heel goed idee!

   1. Wij hebben het net gemaakt als toetje voor onze Ierse avond. En nu heb ik jou ook ontdekt. Super leuk!!

   2. Sabine Author says:

    Wat leuk!

 6. Merel Teunis says:

  Leuk recept! Thanks for sharing :)

  Veel liefs, Merel

 7. Daniëlle says:

  Ik ken het niet, maar het ziet er echt super lekker uit! Ben benieuwd hoe het smaakt, dus snel maar eens maken!

 8. Nicole says:

  Het klinkt heerlijk en lekker makkelijk ;)

 9. Jonna@Burgertrutjes says:

  Hmm super lekker!! Ierland wil ik ook nog een keer naar toe.

 10. Sandra says:

  Die zijn inderdaad lekker. Ik maken fifthteens heel veel voor mij kinderen omdat ik komt uit North ierland.
  Groetjes Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close