3x tips om gevarieerd en lekker te drinken

gesponsord

Van alle kanten krijgen we altijd te horen dat we voldoende water moeten drinken op een dag. Mijn trainer heeft zelfs het liefst dat ik 3,5 liter water per dag drink! Nu drink ik aardig wat water, maar ik vind het ook wel eens leuk om te variëren. Gewoon kraanwater is zó saai. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om voldoende drinken leuk te maken. Samen met mijn collega foodbloggers ben ik door Spa uitgedaagd om mee te doen aan de Spa smaakestafette. Sandra gaf mij het stokje door en vandaag laat ik je drie manieren zien waarmee je lekker kunt variëren gedurende de dag. Hoewel het stuk voor stuk echte zomerdrankjes zijn, haal je op minder mooie dagen de zomer gewoon in huis met deze drankjes.

Nieuwe Spa fruitlimonades

Om af en toe af te stappen van het drinken van water kies ik wel eens voor frisdrank. Spa Fruit is daar het perfecte voorbeeld van. Spa introduceert een nieuwe generatie frisdranken met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De basis bestaat uit het sprankelende natuurzuivere mineraalwater uit de Spa bronnen in de Belgische Ardennen, gecombineerd met puur fruit. Vanaf nu zijn de nieuwe Spa fruitlimonades vrij van kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen en conserveringsmiddelen. In totaal zijn er 6 variaties van de Spa fruitlimonade te koop; vandaag ga ik lekker aan de slag met Spa Apple.

 

Alcoholvrije Sangria

Alcoholvrije Sangria

Mijn favoriete zomerdrankje is ongetwijfeld Sangria maar op doordeweekse dagen ga je natuurlijk niet aan de alcohol. Althans, ik niet. Maar alcoholvrij Sangria is ook heel goed te maken!  Qua fruit kijk ik eigenlijk altijd naar wat ik in de koelkast heb liggen. Wat mij betreft zijn er geen regels. In deze Sangria zitten verse aardbeien, appel en grapefruit. Maar frambozen, blauwe bessen, citroen voor een extra zuurtje en peer kunnen ook erg lekker zijn! Voor deze witte variant gebruikte ik Spa Apple en vulde ik deze aan met Spa Rood voor een extra fris en sprankelend drankje. Natuurlijk kun je met deze alcoholvrije Sangria ook lekker variëren door andere smaken Spa Fruit te gebruiken.

Fruitblokjes

Fruitblokjes

Een hele leuke manier om meer water te drinken is door fruitblokjes te maken. Het principe is heel eenvoudig: je snijdt jouw favoriete fruit in kleinere stukken en vriest dit in. Zelf heb ik ervoor gekozen om diepvriesbessen, verse aardbei en verse appel samen met Spa Apple in te vriezen. Dit zorgt niet alleen voor hele vrolijke fruitblokjes, ze smaken ook nog eens goed. Doe de ijsblokjes samen met jouw favoriete Spa fruitlimonade of water in een groot glas en het drinken van een glas water wordt een stuk gezelliger.

Tip: blauwe bessen uit de vriezer geven altijd kleur af wanneer je ze mengt met water. Gebruik ze dus als je jouw drankje een extra vrolijke kleur wilt geven.

Fruitslush

Fruitslush

En tot slot fruitslush, wellicht het meest dorstlessende en verkoelende drankje. En heel makkelijk om te maken, mits je een blender in huis hebt. Voor deze fruitslush heb ik naturel ijsblokjes in de blender gemikt en deze laten crushen. Crushed ice is zo lekker en je hebt in no-time een glas vol. Vul het glas met het geschaafde ijs en schenk hier vervolgens Spa Apple bij voor een heerlijk koel drankje. Eventueel kun je er voor kiezen om ook nog een beetje Spa Citron toe te voegen voor een extra frisse smaak.

Met de bovenstaande drie tips vind ik gevarieerd drinken op een dag in ieder geval een stuk leuker en makkelijker geworden.

De volgende foodblogger (of eigenlijk bloggers!) in rij voor de Spa smaakestafette zijn de meiden van Chickslovefood! Nina en Elise: ik daag jullie uit om aan de slag te gaan met Spa Citrus Fruit!

Wat is jouw favoriete manier om gevarieerd te drinken?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Spa

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 422389084 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 422389084 1

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Leuke variaties! Maar 3,5 liter? Ik heb moeite om aan 2 te komen!

  2. Cheese and Chinese says:

    Allemaal lekker voor in deze hitte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close