Fastfood Friday: Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en aardbeien

Het begon allemaal met het idee om van suikerbrood wentelteefjes te maken. Dit deed ik al een hele poos geleden en sindsdien vind ik ieder type brood wel geschikt om wentelteefjes van te maken. Van croissantjes had ik ze echter nog nooit gemaakt en daar wilde ik wel eens mee experimenteren. Ik had op mijn to-make lijstje al máánden met room gevulde croissants met aardbeien staan, maar uiteindelijk heb ik dat idee omgevormd tot deze wentelteefjes van croissants met vanilleroom en aardbeien. En wow, dat is me toch een hit. Ik moet bekennen dat ik nooit zo’n fan ben geweest van wentelteefjes, het is niet een gerecht dat ik snel zou bestellen in een restaurant. Maar deze wentelteefjes van croissants zijn écht de bom, het zijn simpelweg de allerlekkerste wentelteefjes die ik ooit heb gegeten. Het zoute, boterachtige smaakje van de croissants gaat zo goed samen met de zoete vanilleroom en de heerlijk verse Hollandse aardbeien. Alsof je een taartje eet als ontbijt. Ik had hier serieus van kunnen blijven eten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en verse aardbeien

Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en verse aardbeien

5 van 1 stem

Fastfood Friday: Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en aardbeien

Porties4 stuks

Ingrediënten

 • 4 croissants - vers of van een dag oud
 • 250 ml verse slagroom
 • 1 vanillepeul
 • 50 gr kristalsuiker
 • 75 ml volle melk
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 tl kaneelpoeder
 • verse aardbeien

Instructies

 • Doe 125 ml slagroom samen met het vanillemerg in een kom en klop dit met een elektrische mixer of standmixer lobbig. Voeg terwijl je klopt beetje bij beetje de suiker toe.
 • Zet de vanilleroom in de koelkast terwijl je de wentelteefjes maakt.
 • Klop de rest van de slagroom, melk, eieren, vanille-extract en kaneelpoeder samen op.
 • Wentel de croissantjes zo'n 30 seconden door het beslag.
 • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de croissantjes aan weerszijden bruin. Druk de croissantjes tijdens het bakken iets plat.
 • Leg de wentelteefjes van croissants op een bord en verdeel hier verse aardbeien overheen. Schep tot slot een flinke lepel van de vanilleroom over de wentelteefjes en serveer ze direct.

Notities

*De wentelteefjes zijn koud ook erg lekker, ze worden dan wat plakkeriger - jum!

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Dit wil ik NU echt hebben. Klinkt hemels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close