Wentelteefjes van suikerbrood

Wentelteefjes vormen wat mij betreft het ideale ontbijt op dagen waarop je wat meer tijd hebt. Daarnaast vormen ze ook het perfecte gerecht om oud brood op te maken, want het blijft natuurlijk zonde om ‘oud’ etenswaar weg te moeten gooien. Om de wentelteefjes voor Pasen net dat beetje extra mee te geven maakte ik ze deze keer van suikerbrood. Nog zoeter en nog meer een guilty pleasure maar daarmee ook nog een stukje lekkerder dan degenen gemaakt van gewoon brood. En ach, op feestdagen mag je jezelf toch best een beetje verwennen?

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 3 sneetjes suikerbrood
 • 100 milliliter melk
 • 2 eieren
 • 1 theelepel kaneel
 • klontje roomboter

1. Klop de eieren los en roer vervolgens de melk en de kaneel erdoorheen.

2. Verhit ondertussen een klontje boter in de koekenpan. Zorg ervoor dat de boter is gesmolten maar niet aanbrandt.

3. Wentel de plakjes suikerbrood aan weerszijden door het eimengsel. Bak de wentelteefjes vervolgens om en om goudbruin in de koekenpan.

Ik serveerde deze wentelteefjes van suikerbrood zelf met gele pruim en kokos, maar er zijn tal van lekkere combinaties te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • banaan met honing
 • aardbeien en slagroom
 • gemarineerde ananas
 • gebakken vijgen

wentelteefjes van suikerbrood

Join the Conversation

 1. Heerlijk! Ik vind ze ook het lekkerst met suikerbrood!

 2. Ik heb al heel lang geen suikerbrood gegeten, maar nu heb ik daar zeker weer zin in! Lekker recept!

 3. Ik vind het erg om het te zeggen maar: ik heb nog nooit wentelteefjes gegeten. Ik ben het al zooooo lang van plan. Ik heb wel gelezen dat het met krentenbrood ook heel lekker is!

  1. Elisa says:

   Je weet niet wat je mist haha! Ik maak ze ook weleens van krentenbrood ja :-) heerlijk!

 4. Ziet er lekker uit!

 5. Het ziet er zo heerlijk uit !!

 6. Dat wordt dan wel een héél zoet geheel ja haha! Ik ben zelf sowieso echt gek op normaal suikerbrood.

 7. Remy | BakingBeautyNL says:

  HAHA! Wat een perfecte combinatie! Ik ben gek op wentelteefjes, zeker als er inderdaad wat meer tijd is! En eerlijk waar, heb schoonfamilie uit Friesland, als ze dit horen, dan vermoorden ze me ;) volgens hun mag er alleen roomboter op suikerbrood :S snap jij dit?

  Ik ga dit recept in ieder geval uitproberen. Bedankt voor de tip en een fijne avond!!

 8. Lekker, dit ga ik eens proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close