Bietjesstamppot

Ondanks dat de winter een echt stamppotten seizoen is, worden ze hier niet met vaste regelmaat op tafel gezet. Ik denk dat dit mede te wijten is aan het feit dat ik eigenlijk alleen maar stampandijvie, boerenkool en hutspot maakte. Zuurkool overigens ook wel, maar aangezien Tim dit niet lust komt dit zelden voor. Een goede reden om eens wat meer te variëren met stamppotten vond ik. Ik maakte onlangs deze bietjesstamppot en hij viel zo goed in de smaak dat ik het recept graag met jullie wil delen.

Naast dat stamppotten erg simpel zijn om te maken, vond ik het eindresultaat bij deze bietjesstamppot ook geniaal. De roze/rode kleur steekt zo lekker af op een wit bord en naar mijn idee ziet het er enorm gezellig uit.

bietjesstamppot

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 500 gram aardappelen
 • 4 – 5 middelgrote voorgekookte en geschilde bietjes
 • 1 ui
 • scheutje halfvolle melk
 • klontje roomboter
 • zout

1. Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.

2. Rasp de bietjes met een groenterasp en vang de bietjes op in een klein pannetje. Omdat de bietjes al zijn voorgekookt hebben ze niet lang de tijd nodig. Je hoeft ze enkel op laag vuur zachtjes te verwarmen.

3. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat je ze even droog stomen. Ondertussen zullen ook de bietjes wel warm zijn en is het tijd om de rauwe ui (gesnipperd) aan de bietjes toe te voegen. Bietjes en rauwe ui zijn wat mij betreft een perfecte combinatie en dus zou je de uitjes ook echt niet weg moeten laten uit dit gerecht.

4. Voeg de warme bietjes met de ui aan de aardappels toe en prak het geheel met een stamper. Roer even goed door zodat de bietjes goed met de aardappels gemengd zijn.

5. Voeg een klein scheutje melk en een klontje boter aan de stamppot toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met een klein snufje zout.

Ik koos ervoor om de stamppot met een gehaktbal en jus te serveren, maar uiteraard kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld rundersaucijzen. Voor een extra bite en een zoute smaak kun je nog ook uitgebakken spekjes aan de stamppot toevoegen.

bietjesstamppot

bietjesstamppot

Join the Conversation

 1. Miriam Christina says:

  Njammie. Ik lust zo graag rode bietjes!

 2. Net heerlijke rode bietjes gegeten bij Realfoodrestaurant, helemaal zin in gekregen zelf ook met bietjes te gaan koken, deze staat nu op mijn lijst :)

 3. grietje says:

  Ik doe er ook nog een appel en mosterd door heerlijk

 4. Odette Krijthe says:

  Dit is exact hetzelfde recept als ik van mijn moeder geërfd heb. Heerlijk inderdaad vooral met een gehaktbal <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close