Champignon Bourguignon

Ik vroeg jullie laatst via Instagram naar verzoekjes en een aantal van jullie gaven aan wat vaker groenten te willen zien. Gerechten met groenten in de hoofdrol heb ik het dan over. Kan hoor, bij deze een variatierecept op de klassieke bourguignon: champignon bourguignon! Of eigenlijk moet ik het paddenstoelen bourguignon noemen want ik gebruikte een mix van diverse paddenstoelen voor dit gerecht. Het vlees liet ik achterwege, de rest van de ingrediënten hield ik zo goed als hetzelfde. Qua smaak dus een échte Franse stoof maar dan helemaal vegetarisch. Worden we blij van toch? Hoewel je denkt dat deze Champignon Bourguignon wat weg heeft van de paddenstoelenstoof die ik al eerder deelde op Ohmyfoodness, is de smaak toch echt wezenlijk anders. De rode wijn voegt enorm veel smaak toe aan dit stoofgerecht. Bij voorkeur die niet achterwege laten dus!

Bijgerechten

Aangezien ik ongetwijfeld de vraag ga krijgen wat je het beste kunt serveren bij deze champignon bourguignon, hierbij een paar ideeën! Zelf vind ik iets van aardappelpuree het lekkerste bij de bourguignon. De gepureerde aardappels nemen namelijk zo lekker de saus van het gerecht op.

Uiteraard kun je de champignon bourguignon ook serveren met een vers stokbroodje. Stiekem is dat overal lekker bij, toch?

champignon bourgignon

champignon bourgignon

No ratings yet

Champignon Bourguignon

Deze Champignon Bourguignon is een vegetarische variant op de klassieke Boeuf Bourguignon, met een lekkere mix van diverse paddenstoelen.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 winterpenen - geschild en in blokjes
  • 1 kg gemengde paddenstoelen* - grof gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml paddenstoelenbouillon
  • 250 g zilveruitjes - uitgelekt
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg de winterpeen en gemengde paddenstoelen toe. Doe ook de tijm, laurierblaadjes en tomatenpuree in de pan. Bak het geheel al omscheppend een minuut of 5.
  • Doe de bloem in de pan en bak deze 5 minuten mee.
  • Blus af met de rode wijn en paddenstoelenbouillon.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de stoof 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door om te voorkomen dat de bourguignon aan de bodem van de pan vast koekt.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de zilveruitjes aan het gerecht toe en breng de bourguignon op smaak met peper en zout.

Notities

*Ik gebruikte een mix van witte champignons, kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bourgignon, bourguignon, champignons, gegrilde groenten, paddenstoelen, paddenstoelenstoof, stoofschotel, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

champignon bourgignon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close