Aardappel Pastinaak Puree met Truffeltapenade

Vaak weet je wel welk hoofdgerecht je op tafel zet wanneer je een kerstdiner organiseert. Het is meestal ook het eerste wat je bedenkt en dan ontstaat de rest daar omheen. Althans, zo doe ik het altijd, ook tijdens andere dinnerparty’s. En eenmaal besloten wat het hoofdgerecht gaat worden, dan begint de zoektocht naar bijgerechten. Wat is er lekker bij? En wat moet het voor iets zijn, groenten? Saus? Aardappel? En die laatste, die vind ik dus altijd goed. Niet té uitgesproken van smaak, maar wel een hele lekkere om erbij te hebben. Ik ben groot fan van aardappelgratin, of deze torentjes van Sabine, die lijken me ook heerlijk. Maar een puree is ook áltijd goed.

Ik maakte deze simpele variant met gewone aardappelen, pastinaak en wat truffeltapenade. Een flinke klont roomboter erin om de boel wat romiger te maken, maar dat kun je eventueel ook vervangen door wat crème fraîche. Een lekker smaakvol bijgerecht!

No ratings yet

Aardappel Pastinaak Puree met Truffeltapenade

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct serveren

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram pastinaak
  • een flinke klont roomboter
  • 1 el truffeltapenade + extra voor garnering
  • peper
  • zout
  • eventueel een klein beetje truffelolie

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil ondertussen de aardappelen en rasp de pastinaak. Hak alles in grove stukken en doe in de pan met kokend water.
  • Voeg wat zout toe en kook alles gaar. Test af en toe even met een vork, wanneer je er makkelijk in kunt prikken kun je de pan afgieten.
  • Doe vervolgens de stukken aardappel en pastinaak terug in de pan, voeg de roomboter toe en stamp het geheel tot een puree.
  • Voeg de truffeltapenade en peper en zout toe en roer dit er goed doorheen. Proef even of het nog meer van een van de drie nodig heeft.
  • Verdeel de puree in een schaal, of meerdere schaaltjes en maak af met nog wat extra truffeltapenade en eventueel een klein beetje truffelolie. Serveer de puree direct.
Gang: bijgerecht
Trefwoord: aardappelpuree

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close