Chilimacaroni uit de slowcooker

Nu het weer wat kouder wordt buiten merk ik dat ik mijn slowcooker vaker uit de kast trek. In de zomer krijgt ‘ie vaak zijn rustpauze maar in de herfst en winter is het een van mijn favoriete keukenapparaten. Het is ook zo makkelijk! Hup, alle ingrediënten in de pot en koken maar. Nu ben ik niet zo iemand die haar slowcooker overal voor gebruikt. Ik lees mee met een Facebookgroep voor slowcookers en sommige dames gebruiken hun cooker voor letterlijk alles. Soms zie ik er zelfs drie(!) naast elkaar staan! Wow, dan ben je echt fan. Zelf vind ik mijn slowcooker vooral geschikt voor gerechten die lekkerder worden naar mate ze langer pruttelen. Zoals chili con carne, heerlijk vind ik het om dit gerecht in de slowcooker klaar te maken. Laatst had ik zin om chili con carne te maken, maar ik wilde er wel graag eens iets anders mee. Ik had geen zin om het te serveren met rijst, aardappelen of brood. Daarom bedacht ik deze chili con carne met een twist: chilimacaroni uit de slowcooker. En wauw, dat pakte even goed uit! Tijd voor een recept.

Waar je even rekening mee moet houden als je dit gerecht in de slowcooker bereid is dat je negen van de tien keer meer specerijen nodig hebt dan in een normale pan. Een slowcooker vlakt altijd alles een beetje af, dus schroom niet om meer cayennepeper te gebruiken.

Ik weet zeker dat ik de vraag ga krijgen of de macaroni er niet direct bij kan, maar eerlijk gezegd heb ik hier geen ervaring mee. Ik ben bang dat, wanneer je de macaroni vanaf het begin af aan al in de pot doet, de pasta veel te zacht en te ver doorgekookt wordt. En dat is zonde. Ik kies er dus voor om vlak voor het eten nog even 10 minuten van mijn tijd te besteden aan het koken van de macaroni.

Chilimacaroni uit de slowcooker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chilimacaroni uit de slowcooker

3.91 van 11 stemmen

Chilimacaroni uit de slowcooker

Porties6 personen

Ingrediënten

 • 200 gram zwarte bonen klein blikje
 • 160 gram kidneybonen klein blikje
 • 150 gram mais klein blikje
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 • 200 gram rundergehakt
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
 • 200 milliliter tomatensaus
 • 2 eetlepels paprikapoeder evt. gerookt
 • 1 theelepel cayennepeper
 • peper en zout
 • 200 gram macaroni ongekookt
 • geraspte kaas

Instructies

 • Doe de bonen en de mais bij elkaar in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
 • Doe vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de macaroni en de geraspte kaas in de slowcooker. Draai deze op stand Low en laat de chili con carne nu zo'n 6 uur pruttelen.
 • Kook voor het eten de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep de macaroni vervolgens door de chili con carne.
 • Schep de chilimacaroni in diepe borden en garneer met geraspte kaas.

Join the Conversation

 1. Cherry says:

  Ik heb geen slowcooker, zoveel keukenapparaten al. Maar ziet er wel superlekker uit. Ook een andere mogelijkheid om de chili con carne te maken?

  1. Sabine Author says:

   Gewoon in een pan op het gasfornuis? Uurtje zachtjes laten pruttelen.

  2. Nicolette says:

   Gemaakt zoals beschreven staat naar vind het niet geweldig helaas

 2. Simone says:

  Oh mmm, dit lijkt me echt een goddelijk gerecht. Ik ben dol op paste én chili, dus ik ben erg benieuwd naar deze combinatie. Nu alleen nog een slowcooker aanschaffen1

 3. Demi | StudioKOOK says:

  Wat een heerlijk eenpansgerecht. Ga ik een keer maken! En geen extra water of bouillon nodig dus?

  1. Sabine Author says:

   Nee, in de slowcooker niet! Als je het normaal in de pan maakt kan het zijn dat je iets meer vocht moet toevoegen.

 4. Sharon says:

  Heerlijk, hoef je de gehakt niet eerst rul te bakken?

  1. Sabine Author says:

   Nee, niet nodig :)

 5. Ineke Gerritsen says:

  Gern kruiden erbij?

 6. Robin says:

  Ik maak wel eens een ander recept in de slowcooker met pasta en dan doe ik altijd het laatste half uur de pasta erbij. Dit is wel een gerecht met meer saus, dus weet niet of het voor dit gerecht ook gaat lukken. Ga het wel sowieso een keer maken binnenkort

 7. Josh Luijsterburg says:

  Vandaag gegeten. Mijn ‘extra ingrediënt’ is flinke eetlepel pindakaas door chili. Was heerlijk , gegarneerd met olijven en zure komkommer…. Morgen de Beef Shanghai proberen. Dank je wel Sabine

 8. Lianne says:

  Was heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close