Oud- / Nieuwjaars Tag

Het is een dag van terugblikken vandaag. Vanochtend keek ik al terug op de Foodbucketlist van afgelopen jaar en vanmiddag is het nog even tijd voor een laatste terugblik voordat we vanavond laat het nieuwe jaar inluiden. Deze Oud- / Nieuwjaars Tag is een wat meer algemene vragenlijst met dingen die ik wel en niet heb gedaan het afgelopen jaar. Ik ben dol op vragenlijsten invullen en aangezien jullie het altijd leuk vinden om een kijkje te krijgen achter de schermen, plaats ik hem lekker door!

1.Wat heb je in 2014 gedaan dat je nog nooit eerder hebt gedaan?

Er zijn veel grote dingen gebeurd het afgelopen jaar die ik nog nooit eerder heb gedaan, maar ik denk dat het opzeggen van een baan voor het einde van de contactperiode toch wel de kroon spant. Sowieso ben ik natuurlijk nog niet zo lang afgestudeerd (3 jaar nu) maar ik stelde mijzelf altijd voor als een werknemer die 40 uur per week voor een baas zou werken. Ik had dan ook nooit gedacht dat ik op deze leeftijd al volledig zelfstandig zou werken.

2. Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?

Afgelopen jaar transformeerde ik OhMyFoodness van een foodblog naar een food- & travelblog en daardoor heb ik het geluk gehad een aantal keer op persreis te mogen. Vanwege mijn knie-operatie in juni heb ik een aantal mooie trips af moeten zeggen dus hopelijk worden het er in 2015 nog veel meer, maar het afgelopen jaar was ik in ieder geval te vinden in: Noorwegen, Thailand, Engeland, Duitsland, Portugal en Gambia.

3. Welke gebeurtenissen uit 2014 blijven voor altijd bij je?

Heel wat gebeurtenissen om eerlijk te zijn. Allereerst natuurlijk onze verhuizing begin dit jaar. Van een zolderverdieping van 39m² gingen we naar een eengezinswoning van 130m². Maar ook de aanschaf van Senna, de prachtige reizen die ik heb gemaakt en het opzeggen van mijn baan zijn memorabel.

4. Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Het meeste geld gaf ik uit aan mijn nieuwe MacBook Air die ik recentelijk kocht. Ik gebruikte mijn MacBook Pro al bijna vier jaar heel intensief maar afgelopen maand was het toch echt tijd voor vervanging.

5. Welk liedje zal jou altijd aan 2014 doen herinneren?

Ik ben het afgelopen jaar veel minder muziek gaan luisteren dus ik vind dit wel een heel lastige vraag. Sowieso link ik een liedje nooit aan een jaar maar eerder aan een gebeurtenis. Zo weet ik nog dat Eat Sleep Rave Repeat het meest aangevraagde nummer van Serious Request 2013 was, maar vraag me dit over een aantal jaar en ik heb geen flauw idee uit welk jaar het nummer kwam. Ik heb dan ook geen lied dat me altijd zou herinneren aan het afgelopen jaar. Mijn drie favoriete nummers van het afgelopen jaar waren in ieder geval:

 • David Guetta – Lovers on the Sun
 • Sheppard – Geronimo
 • Ed Sheeran – Thinking out Loud

6. Waarvan vind je achteraf dat je het meer had moeten doen?

Ik had sowieso veel gezonder moeten eten en veel meer moeten sporten. Nu werd ik in het sporten grotendeels beperkt door mijn knie-operatie, maar alsnog is dit iets waar ik achteraf enorm van kan balen. Als ik zie hoe fanatiek ik nu ben met het CrossFitten en voor de operatie ook was, baal ik ervan dat ik maanden stil heb gelegen omdat ik simpelweg niets kon. Ik kan alsnog niet alles, maar het lijkt erop dat ik wel weer op de goede weg ben.

7. Waarvan vind je achteraf dat je het minder had moeten doen?

Ik had veel minder moeten piekeren. Natuurlijk is dit achteraf makkelijk zeggen maar ik heb me af en toe zo laten neerhalen door mijn eigen domme gedachten terwijl dit nergens voor nodig is. Goed voornemen voor het nieuwe jaar dus: meer kijken naar je eigen kwaliteiten en kijken naar de dingen die je gelukkig maken, dan je druk maken over wat anderen doen en van je vinden.

8. Waar hoopte je aan het begin van het jaar op en heb je uiteindelijk ook echt bereikt/gekregen?

Ik hoopte begin 2014 met heel mijn hart dat ik aan het eind van het jaar mijn baan in het hotel zou kunnen opzeggen en volledig voor mezelf werkzaam zou kunnen zijn. Dromen najagen zonder je te laten afleiden door andere activiteiten. En hoewel het nog pril is, begin december zegde ik inderdaad mijn baan op bij het hotel. Missie bereikt!

9. En vice versa?

Begin 2014 ging ik er vol voor om me fit en fysiek helemaal gezond te voelen. Helaas gooide mijn knie roet in het eten in het eerste kwartaal en werd ik in 2014 voor de tweede keer eraan geopereerd. Balen.

10. Welk persoon heb je dit jaar leren kennen waar je heel blij mee bent?

Ik heb zoveel nieuwe contacten gelegd het afgelopen jaar. Voornamelijk zakelijk in dit geval en ik ben met iedereen even blij. Mijn allerliefste vriendinnen en foodie-collega’s kende ik al voor 2014 maar dit jaar zijn we wel nog meer naar elkaar toegegroeid. Ik ben vooral heel blij met mijn foodie-vriendinnetjes Monique, Brenda, Francesca, Pauline en Philippine met wie ik altijd kan sparren, overleggen maar ook vooral héél veel plezier kan beleven. Dat er nog maar vele gezellige en lekkere avonden mogen plaatsvinden in 2015!

11. Heb je het afgelopen jaar iets geleerd?

Oudejaarstag

Oh jongens, dit wordt zo langzaamaan wel een afgezaagd artikel vol met foute quotes. Maar wat ik het afgelopen jaar echt heb geleerd of beter: me heb beseft, is dat je alles kunt bereiken zolang je er maar hard genoeg voor werkt en zolang je maar graag genoeg wilt. Dit is natuurlijk makkelijk praten, maar ook ik heb me een slag in de rondte gewerkt het afgelopen jaar om in ieder geval mijn knie weer op fatsoenlijk level te krijgen zodat ik weer iets van sport kon doen, maar ook heb ik anderhalf jaar het werken voor OMF en het werken in het hotel weten te combineren zodat ik nu uiteindelijk fulltime kan bezig zijn met hetgeen dat ik het allerliefste doe. En daar ben ik best trots op!

12. Woon je nog op dezelfde plek als waar je 2014 begon?

Nee! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat we dit jaar begonnen in ons kleine bovenwoninkje alias zolderverdieping, maar we wonen toch echt pas in dit huis sinds maart 2014. Beste beslissing ooit om dit huis te nemen. Overigens woon ik nog wel gewoon in Apeldoorn.

13. Was 2014 een goed jaar?

2014 van een TOPjaar.

14. Heb je goede voornemens?

Ja, ik heb goede voornemens. Echter ga ik die hier nu niet behandelen, daar vertel ik je morgen namelijk alles over!

Ik ben heel benieuwd naar jouw goede voornemens. Doe je er aan en zo ja, wat is dan je goede voornemen? Of vind je het complete onzin?

Join the Conversation

 1. Wat een leuke tag is dit zeg. Super mooi om te zien hoe blij je ermee bent dat je je vol kunt focussen op het bloggen en zelfs je baan hebt kunnen opzeggen! :-) Ben benieuwd naar je plannen/voornemens voor 2015. Fijne jaarwisseling!

 2. Sabrina says:

  Wat een leuke tag, de eerste keer dat ik hem langs zie komen!

  1. Sabine Author says:

   Haha, zelf in elkaar geflanst ;)

 3. Margot says:

  Wat een leuke tag! Ik heb dit jaar ook mijn baan opgezegd en ben pas een jaar of 3 afgestudeerd.

 4. Tanja says:

  Wat fijn dat je kan zeggen dat 2014 een topjaar was! Het is ook heel wat als je een droom kan laten uitkomen :-)Dat is echt kicken! Leuke blog, en je vragenlijst vul ik ook voor mezelf in :-) En de spreuk van Nelson Madela blijft prachtig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close