Happy New Year + OMF Detoxmaand

We kunnen er niet onderuit: ieder jaar beginnen er duizenden mensen op 1 januari aan de goede voornemens. Zo ook wij, ieder jaar weer. December is voor ons een maand van optimaal genieten. Eten waar we zin in hebben en kilo’s aankomen door al het snoepen. Dat geeft niet, daar kiezen we immers zelf voor dus klagen zul je ons niet horen doen. Voor OMF kan het bovendien ook niet. Ik houd van lekker eten en in de decembermaand mag dat van mij ook zichtbaar zijn. Bij de start van het nieuwe jaar is het echter klaar. Dan beginnen we weer aan een schone lei. En ik neem jullie in ieder geval deze maand mee in die schone lei in de OMF Detoxmaand!

Waarom?

Ik hoor het je afvragen: waarom vreet je je in december helemaal klem en begin je in januari pas weer aan een schone lei? Nogmaals: december is voor ons een legitieme reden om lekker te snoepen. Er is zoveel lekkers te krijgen! Echter voel ik me fysiek een stuk minder fit. Mijn energielevel is lager, al komt dat ook door het harde werken, en met CrossFit presteer ik een stuk minder dan normaal. Aangezien ik nog gelukkiger word van me goed en gezond voelen dan van snoepen, gaat na de decembermaand de bezem weer door de voorraadkast. Slechte dingen gaan eruit, koolhydraten worden geschrapt waar mogelijk en er gaat weer goed gepland worden wat betreft het eten.

En, en misschien is dat voor mij persoonlijk nog veel belangrijker, ik heb een aantal ‘fit-doelen’ voor 2015 die ik heel graag wil halen:

 • Ik wil dit jaar mee kunnen doen aan de Clubkampioenschappen CrossFit. Dat kan nu ook wel, maar ik beheers nog lang niet alle technieken en ben niet fit genoeg. Ik wil me dus klaarstomen hiervoor en mezelf bijvoorbeeld eindelijk eens kunnen optrekken. Daarvoor tors ik nu, heel eerlijk gewoon teveel gewicht met me mee.
 • In september gaan we op vakantie naar Bali; het lijkt me heerlijk om daar gewoon over het strand te kunnen flaneren in mooie kleding. Begrijp me niet verkeerd, er zijn zat leuke zomerjurkjes voor mij te vinden nu die ik ook met plezier draag, maar er zijn ook tal van modellen die me niet staan waarvan ik het wél graag wil.
 • Ik wil af van het ‘emo-eten’. Godzijdank voel ik me niet vaak rot waardoor mijn emo-eetbui niet vaak voorkomt, maar soms heb ik het idee dat mijn maag een bodemloze put is en dat ik dit moet aanvullen met eten. Onzin natuurlijk, door meer stil te staan bij hoe je je voelt kun je een hoop onnodige calorieën schrappen.

Een persoonlijke noot wellicht, maar dit zijn echt mijn doelen voor dit jaar. Een flinke uitdaging want ik ben een jojo. Het ene moment denk ik het een, maar de volgende dag kan ik maar zo een dikke middelvinger opsteken en alles laten vallen. En dat moet stoppen, klaar, afgelopen.

Wat kun je verwachten?

Maar goed, wat kun jij nou verwachten in deze OMF Detoxmaand? Laat ik vooropstellen dat iedereen het zijne of hare denkt van een gezonde lifestyle. De een drinkt nooit melk, de ander eet geen granen en weer een ander eet helemaal geen koolhydraten. Ik ga mijn best doen om iedereen tegemoet te komen deze maand, maar deze OMF Detoxmaand blijft mijn interpretatie van een gezonde lifestyle. Wat je in ieder geval kunt verwachten:

 • Veel gerechten die gemaakt zijn volgens het Paleo principe. Ik ben groot fan van de paleo lifestyle, dus hier kun je een aantal recepten van verwachten;
 • Een grote variëteit aan snacks, ontbijtjes, lunches en diners. Ik zal proberen zoveel mogelijk facetten te laten zien, maar ik heb hier jullie input ook bij nodig: wat willen jullie graag zien?
 • Vega, glutenvrij, lactosevrij;
 • Veel groenten, minder koolhydraten.

Kortom: geen Detox in de vorm van een sapkuur of iets dergelijks, maar gewoon een maand bomvol gezonde recepten en healthy tips. Uiteraard komen de reisartikelen ook gewoon tussendoor online.

Mocht je tips, suggesties of aanvullingen hebben: laat het me weten!

Join the Conversation

 1. Elize says:

  Leuk dat er veel glutenvrij gaat zijn deze maand! Ik moet namelijk glutenvrij eten door coeliakie en recepten/inspiratie zijn altijd welkom!
  Succes met je doelen en het beste voor 2015!

 2. Eline says:

  ik eet altijd zoals jij de detox maand omschrijft! Mijn recepten zijn allemaal gebaseerd op mijn visie op gezond eten en die komt zo te zien aardig overeen met jouw visie! Succes, ik hoop dat je je doelen haalt!

 3. Margot says:

  Gelukkig nieuwjaar! Ik ben heel benieuwd naar de artikelen! Tips voor lekkere maar gezonde en vullende snacks voor ’s avonds op de bank zijn zeker welkom.

 4. Danielle says:

  Low carb recepten, die niet te duur zijn en makkelijk mee te nemen zijn naar het werk als lunch :)

 5. Nancy says:

  ik volg je graag hierin. Ik zou het leuk vinden als er recepten online komen met ingrediënten die je meestal al wel in huis hebt en simpel en snel te breiden zijn.

 6. JoycevdB says:

  Ik ben heel benieuwd naar je paleo recepten. Ik ga proberen dat ook een beetje te volgen (voor zover als haalbaar).

 7. Linda says:

  Leuk!! Wat mij leuk lijkt is als (sommige) recepten studentenproof zijn, dus met weinig en/of goedkope ingrediënten en makkelijk te maken (mijn oven werkt bijv niet goed ;-) ).

 8. Sabrina says:

  Wauw wat goed! Heel veel succes deze maand en ik ben benieuwd naar alle recepten!

 9. Lilian says:

  Ook ik ben weer een beetje klaar met snoepen en wil sowieso gezonder gaan leven. Ik ben me in 2014 langzaam maar zeker gaan realiseren dat ik niet goed bezig ben met mijn lichaam en met mezelf als persoon. Ik ga er aan werken maar alle hulp is daarbij welkom. Dus ik kijk heel erg uit naar je gezonde recepten.
  Heel veel succes in 2015 met OMF!

 10. Samantha says:

  Wij moeten hier thuis ook echt nodig aan de detox. Houd je website in de gaten!

 11. heleen says:

  Heel leuk om jouw doelen te lezen.. ik ga ook vaak emo eten en vooral eten wanneer ik me verveel, tijd voor wat verandering dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close