Viv’s eetoverzicht #23-2022

Wij zijn van hysterisch weekend naar hysterisch weekend gevlogen deze week en ook al waren het alleen maar leuke dingen die we hebben gedaan, ik ben nu wel een klein beetje toe aan vakantie geloof ik. En gelukkig heb ik dat ook over een week. Ha! Maar al die drukte is nu ook even de reden dat dit overzicht wat later geschreven kon worden. De organisatie van onze weekplanning had ik daarentegen beter op orde. Die was maandag rond en ik deed direct de boodschappen zodat ik nergens mee rover na hoefde te denken. En dat is wat ik het liefste heb; alles in huis en gewoon kijken wat het wordt die avond. Het waren best weer wat zonnige maaltijden want ik had er even behoefte aan. Denk aan zomerse salade’s, vlees dat ook zo op de barbecue had gekund (als we die hadden gehad), en gisteren een lekkere pasta bolognese want díe had ik dus nog in de vriezer liggen. Kwam perfect uit tussen het bakken van de taarten door…

Eetoverzicht Vivian week 23 1

Zondag

Ons vorige weekend eindigde zondagavond thuis. Maar die ochtend zaten we nog met zijn drieën in Parijs. We hadden het er heel gezellig maar na zo’n ritje Thalys zat koken er niet meer in dus ik dropte mannen en koffer thuis en liep daarna direct door naar de frietboer. Ik had trek en kon geen keuze maken dus het werd deze hele riedel. Van alles wat en Tobias at de rest op.

 

Eetoverzicht Vivian week 23 2

Maandag

Wanneer ik mijn eetplanning aan het maken ben vraag ik Tobias soms ook om input. Waar hij dan zin in heeft wil ik weten en hij vond een Buddha Bowl wel weer eens een goed idee. Ik ook, dus die ging op het lijstje. Deze is op basis van zilvervliesrijst en gevuld met pompoen, avocado, champignons, radijsjes, zalm en met wasabimayo en sesamzaad. Van de opgebakken groenten maakte ik nog een hapje voor Louie, met wat rijst. Op deze manier maak ik sommige van zijn hapjes; een deel van ons eten (zodat er geen zout in zit).

Eetoverzicht Vivian week 23 3

Dinsdag & Woensdag

Ik maakte dinsdag een couscoussalade die ik wel vaker maak. Eentje die echt in een handomdraai op tafel staat en zo’n gerecht moet er wekelijks wel tussenzitten bij mij. Deze salade vulde ik met gegrilde groenten, witte kaas, hummus en citroen.

Er was genoeg over voor een tweede keer dus we aten er woensdag ook van.

Eetoverzicht Vivian week 23 4

Donderdag

Een frisse salade dit. Wederom op basis van couscous maar nu met komkommer, radijsjes, bosui en dille. Erbij wat Griekse yoghurt met knoflook en gebakken kipworstjes. Vond dit echt een zomerse maaltijd.

Eetoverzicht Vivian week 23 5

Vrijdag

Ik had vrijdag even geen zin om te koken, maar deed het toch. Ik had immers alles voor dit gerecht in huis en was er ook wel benieuwd naar. Het is een Aziatische salade met onderin de kom noodles. Daarop sla, een frisse salade van komkommer en worte en gemarineerde kipdijfilet. Er ging nog een typisch Aziatische dressing overheen en alles bij elkaar was erg lekker. Vond het wel een ingewikkeld recept voor het resultaat, dat kan makkelijker! Doen we de volgende keer.

 

Eetoverzicht Vivian week 23 6

Zaterdag

Onze kleine grote vriend wordt dinsdag 1 jaar (hoera!) en dat vierden we vandaag. Ik bakte gisteren twee taarten en was tussendoor druk met het ophangen van slingers, een boodschappenronde en het in huis halen van alles wat ik nodig heb voor zijn traktatie – and I love it. Hoe dan ook, mijn weekend begon vrijdag en het is nu zondagavond en het voelt alsof er tussen die twee momenten slechts een paar uur heeft gezeten. Dus dat er gisteren dus nog een zak bolognesesaus in de vriezer lag was i-de-aal.

Vandaag werd er niet gekookt en voor de rest van de week moet ik geloof ik nog een planning maken. Het loopt allemaal een beetje anders dus ik ben deze keer ook benieuwd wat het gaat worden!

Fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close