Sab’s Eetoverzicht #30-2020

Ik had een makkie afgelopen week voor wat betreft het eten. Op kantoor stond ik regelmatig in de keuken om gerechten te bereiden en een groot aantal van die maaltijden kon ik mee nemen voor ons avondeten. Ideaal is dat, ik hoefde het ’s avonds alleen nog maar af te maken of op te warmen. Als ik voor OMF kook eten we doorgaans vrij uitgebreid. Omdat ik overdag altijd meer dan één recept maak, combineer ik voor het avondeten vaak verschillende gerechten waardoor er op zulke dagen altijd wel wat te kiezen valt. Vinden de mannen thuis overigens niet erg en geef ze eens ongelijk. Hoe lekker is het om op doodnormale doordeweekse dagen uitgebreid te eten. Naast mijn eigen OMF recepten maakte ik ook twee gerechten van Allerhande klaar. Tijdens het bestellen van de boodschappen spotte ik de recepten vanuit mijn ooghoek. Ze leken me lekker dus hup, op de eetplanning. Overigens was het wel een week waarin we drie dagen achter elkaar kip aten. Dat is normaal gesproken totaal niet de bedoeling, maar nu kwam het even zo uit.

zondag 3

Zondag

Tijdens het doen van de weekendboodschappen op zaterdag zag Tim Twister Fries liggen in het vriesvak. Twister fries zijn Tims favoriet dus ja, daar moest een zak van mee naar huis. En dat moest ook direct op tafel komen zondag, haha. We aten er een geroosterd kippetje bij uit de oven die we hadden ingesmeerd met piri piri saus. Geen groenten, wel appelmoes. Kip, patat en appelmoes dus. Kan best op zondag.

maandag 3

Maandag

Ik maakte maandag twee recepten voor OMF en beide gingen deels mee naar huis voor het avondeten. We aten gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella, knoflookcrostini’s en erbij gemarineerde kippenpoten. Die zien er op de foto bijna verbrand uit, maar ze zijn gemarineerd in ketjapmarinade dus vandaar. Ik vind dit echt een typisch weekendmaaltje, maar wij aten het lekker op maandagavond – haha.

dinsdag 3

Dinsdag

Een misschien ietwat vreemde combinatie op dinsdag: een zomerstamppotje en kip shaslicks. Beide recepten komen binnenkort op Ohmyfoodness. Tim was geen fan van de stamppot (want: rucola), zelf vond ik hem wel erg lekker. Cody overigens ook, die at de volgende dag een bakje hiervan. Ik probeer Cody nu met de pot mee te laten eten. Hij is bijna 9 maanden, echt een veelvraatje en lust álles dus daar maak ik handig gebruik van. Tijdens het koken hou ik voor hem wat apart voor ik pittige kruiden en/of peper en zout toevoeg. Hij eet het dan de volgende dag.

woensdag 3

Woensdag

Pastaaa! Een recept van Allerhande, ik maakte de lasagnette met aubergine-tomatensaus en ricotta. Ik ben dol op ricotta bij de pasta, zo lekker fris en romig. De pasta zijn overigens gewoon verse lasagnevellen in repen gesneden. Zo lekker, van die dikke pasta!

donderdag 3

Donderdag

Nogmaals een recept van de Allerhande, deze keer noedels met knoflookgamba’s en pindasaus. Het oorspronkelijke recept vroeg om vegagehakt, maar daar had ik niet zoveel zin in. Ik was niet heel erg te spreken over de pindasaus uit het recept, die vond ik echt teveel naar kokos smaken dus de volgende keer hou ik gewoon lekker mijn eigen recept weer aan. Maar goed, alles bij elkaar smaakte het prima.

vrijdag 3

Vrijdag

Vrijdag stond de eerste shootdag gepland voor het tweede boek van Fatima. Er ging heel veel eten mee naar huis en een deel daarvan stond vrijdag op tafel. Ik ga jullie niet vertellen wat het is, daarvoor zul je het boek aankomend voorjaar moeten kopen, maar het was lekker!

zaterdag 1

Zaterdag

Perféct weekendmaaltje: mosseleeeeeen! Van Crisp mocht ik een bestelling bij ze plaatsen en ik bestelde 2kg Zeeuwse mosselen mee. Die moesten uiteraard gegeten worden met friet. Kreukelfriet in dit geval. Was heerlijk. Het fijne aan mosselen vind ik altijd dat: a. je er lang mee bezig bent waardoor je het idee hebt dat je heel uitgebreid eet, b. je er lekker veel van kunt eten zonder stampvol te zitten.

Voor vanavond heb ik eigenlijk nog geen plannen. Wellicht dat we iets gaan bestellen of lastminute iets bedenken. Voor de rest van de week is de eetplanning al rond, ik was er vroeg mee deze week. Ik moet een aantal dingen voor OMF maken en het grootste deel neem ik mee naar huis voor het avondeten. Daarnaast moet ik een nieuwe Cook the Books maken en staat er een pakjesmaaltijd op de planning zodat ik die hopelijk later zelf kan namaken zónder pakje. Easy peasy deze week.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close