Wat stond er op tafel week 16 – 2013

Dat bewuster bezig zijn met wat je eet bevalt me wel en daarnaast vind ik het ook best een leuke uitdaging om te koken met veel groenten en minder vlees dan normaal. Ik denk er iets meer bij na. Eén kipfilet van 200 gram die we met zijn tweeën delen in plaats van per persoon één kipfilet bijvoorbeeld. Week 16 was een vrij normale eetweek voor ons, met één uitzondering: sushi eten met mijn ouders voor hun trouwdag. De datum stond al weken vast en dus keek ik ook al weken uit naar de sushi.

spareribsZondag
Zondag verliep weer compleet anders dan gepland maar daar hou ik zo af en toe ook wel van. Na het hockeyveld belandden we op een terras met een aantal biertjes en daarna besloten we maar in de stad te eten om een hapje te gaan eten in plaats van naar huis te gaan om daar nog te koken. Heerlijk van die last-minute beslissingen. We eindigden uiteindelijk het in steakhouse waar ze de lekkerste spareribs hebben en waar we altijd op terugvallen als we daar zin in hebben. Je eet er overigens onbeperkt spareribs voor € 14,95 en kunt daarbij gratis en onbeperkt gebruik maken van het saladebuffet. Ik gaf een helft van mijn sparerib aan Tim want mijn maag is nog altijd niet zo groot, maar zat alsnog propjevol na die ene helft. Komt wellicht ook door de salade en de aardappeltjes die ik erbij had. Lekker was het in ieder geval wel.

kabeljauw in zoetzure sausMaandag
Zaterdagochtend kocht ik kabeljauw op de markt en dat gebruikte ik voor dit gerecht: gebakken kabeljauw in zoetzure saus. De saus maakte ik zelf en ziet het er niet heerlijk zomers uit? Heerlijk vonden we het. De linkerfoto maakte ik voor het recept dat er binnenkort aankomt, de rechterfoto is hoe ik het uiteindelijk heb gegeten: met nog een berg ijsbergsla, omelet en gegrilde courgette er bovenop. Het is echt een lekker gerecht. Pittig, zuur maar ook zoet en heerlijk zacht door de vis. Zeker een aanrader.

preistamppotDinsdag
Eerst stond dit gerecht voor afgelopen vrijdag op de planning maar toen werd ik ziek, toen zou het zondag gegeten worden maar toen gingen we plots uit eten. Fijn hoor, zelf kunnen bepalen wat je wanneer eet. In ieder geval wilde ik dit zomerstamppotje – zo noem ik het maar – niet zomaar overslaan en dus aten we het op dinsdag. Deze preistamppot is net iets anders dan andere stamppotjes, maar ik zal het recept binnenkort met jullie delen. We aten er overigens een rundervink bij.

rokerige frittataWoensdag
Na zo’n beetje iedere foodblogger er over gehoord te hebben was het woensdag dan eindelijk zo ver: ik ging iets maken van Ottolenghi. Wellicht heb je de naam al eens gehoord of ken je een van zijn kookboeken (bijvoorbeeld Plenty of Jerusalem), maar Yotam Ottolenghi is voornamelijk bekend van het maken van gerechten uit het Midden Oosten met een Westerse twist. Ottolenghi komt zelf uit Israël en kookt veel gerechten uit dat land. In ieder geval maakte ik voor het eerst een gerecht van hem en dat viel erg goed in de smaak. Ik maakte een rokerige frittata met bloemkool en serveerde er een kalkoenschnitzel bij. Een groene pittige/frisse salade zou er ook nog goed bij gaan, maar daar hadden we niet zoveel zin in. De frittata was in ieder geval heerlijk en zelfs Tim vond het erg lekker terwijl hij helemaal geen groot fan is van bloemkool.

sushiDonderdag
Jaaaa eindelijk sushi! De afspraak om met mijn ouders sushi te gaan eten afgelopen donderdag stond al wéken. Ze zijn 27 jaar getrouwd en ter ere daarvan gingen we met zijn vieren uit eten bij ons favoriete restaurant. De hele dag had ik mijn maaginhoud al opgespaard om ’s avonds er goed van te kunnen genieten. De sushi bij Midori in Apeldoorn is echt waanzinnig zoals je op de foto ook kunt zien. Naast de bovenstaande sushi’s hebben we er natuurlijk nog veel meer gehad, maar op de foto zie je van voor naar achteren: Nigiri zalm met geflameerde kaas, Nigiri sake (zalm), Banaan Maki, Unagi Maki (paling) en Beef Maki. NOM!

Vrijdag
Foto vergeten te maken… maar *kucht* pizza *kucht*. Gauw over ophouden.

zalm teriyakiZaterdag
Onlangs kreeg ik de nieuwe Woksauspakketten van MeiAsia binnen en die moest ik natuurlijk wel proberen. Gisteren probeerde ik de Teriyaki variant met zalm. Ik serveerde er meergranenrijst en Thaise wokgroenten bij. Wauw wauw wauw wat was de zalm verrukkelijk. Hij smaakt nagenoeg hetzelfde zoals bij de Japanner. Ik ben verkocht, in ieder geval over deze smaak. Ik zal er binnenkort meer over vertellen.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Heerlijke dingen zitten er weer tussen, ik ben benieuwd naar de receptjes!

 2. Simone says:

  Ben heel benieuwd naar het woksausje en hoe je de zalm hebt bereid. Zalm bij de Japanner is ZO lekker en ik vraag me al tijden af hoe je dat na kunt maken, haha.

 3. Josianne says:

  Ik krijg echt een beetje honger hierdoor! Die kalbeljauw en die zalm zien er heerlijk uit.

 4. Kelly says:

  Hmmm ik krijg er trek van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close