Zelf maken: Kip Cordon Bleu

Mijn favoriete stukken vlees van vroeger waren Boomstammetjes en Cordon Bleu. Nog steeds vind ik beide érg lekker en eet ik het ’t liefst iedere week, maar omdat het nu ook weer niet zo gezond is komt het hier zelden nog op tafel. En daarom besloot ik onlangs zelf maar eens aan de slag te gaan, om te beginnen met Cordon Bleu. Heerlijk vind ik het als ’t korstje nét iets te ver is doorgebakken, de kaas eruit druipt als je het vlees aan snijdt en als de kip dan ook nog sappig is… Jam. Het maken hiervan is helemaal niet zo lastig en dat laat ik je nu zien!

cordon bleu

 Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • 2 kipfilets
 • 2 plakken ham (achterham, schouderham… wat jij lekker vindt)
 • geraspte kaas
 • peper en zout
 • paneermeel
 • losgeklopt ei
 • bloem

1. Snijd de kipfilets over de lengte open, maar zorg ervoor dat één zijkant nog vastplakt. Je kunt de kipfilet dan helemaal openvouwen.

2. Leg één plakje ham op de kipfilet en strooi daaroverheen de kaas. Vouw de kipfilet dan weer dicht. Zorg ervoor dat je niet teveel kaas in de kipfilet legt, dit sijpelt er anders allemaal weer uit tijdens het bakken.

3. Druk de zijkanten van de kipfilet even goed op elkaar en breng de kip op smaak met peper en zout.

4. Wentel de kipfilet kort door de bloem en zorg ervoor dat alles is bedekt met een dun laagje. Klop het overtollige bloem van de kip af en wentel de kip daarna door een losgeklopt eitje en vervolgens direct door het paneermeel. Druk het paneermeel stevig aan en klopt het overtollige eraf.

5. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de cordon bleus rondom goudbruin (of net iets verder als je dit lekker vindt!). Draai vervolgens het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de cordon bleus volledig garen.

Zoals je ziet is het maken van een cordon bleu nog helemaal niet zo moeilijk, je moet er alleen op letten dat je niet teveel vulling gebruikt én dat de kipfilet niet uit elkaar valt tijdens het bakken. Dit laatste kun je voorkomen door de kip goed te paneren.

cordon bleu

cordon bleu

Join the Conversation

 1. Nienke says:

  Oeh Cordon Blue, dat heb ik al zo lang niet meer gehad! Het water loopt me in de mond, zo lekker ziet het er uit!

 2. Kelly says:

  Oh dat ziet er heerlijk uit!!

 3. Geert says:

  Kan ook in de airfryer: 5 min voor, 180 graden 20 minuten daarna.
  houten prikker helpt bij vastzetten.

 4. Astrid says:

  Ik gah morgen proberen,krokant jasje uit de oven.

  1. Sabine Author says:

   Lekker, succes!

 5. Nergens voor nodig de CB zo te verbranden. Er staan betere dingen op dit blog maar deze foto’s zou ik aanpassen. Een zwarte CB is nooit lekker, noch gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close