Pittige Thaise pindasoep

448

Hoewel ik absoluut geen soepmens ben, kun je me in de wintermaanden echt wel blij maken met Aziatische soepen – Thaise in het bijzonder. Ik ben zo gek op de romige, zure en ietwat pittige smaak van Thaise soepen! In mijn Reishonger kookboek staat een recept voor Tom Yum Goong, een pittige garnalensoep, en de basis van dat gerecht heb ik gebruikt voor de pittige Thaise pindasoep die ik vandaag met je wil delen. Dit is echt een hartenwarmer. Pittige currypasta, fris citroengras, kaffir limoen en een zuurtje door het limoensap. Omdat ik er een maaltijdsoep van wilde maken waar je verder niets meer bij hoeft te serveren stopte ik er wat groenten en kip in. Uiteraard kun je de kip vervangen voor nog meer groenten of door vis. Mocht je toch nog iets meer body in de soep willen, voeg dan wat nestjes rijstnoedels toe en maak er een noedelsoep van. Gegarandeerd dat je dan vol zit na een flinke kom soep.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pittige Thaise pindasoep

Pittige Thaise pindasoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pittige Thaise pindasoep

2 van 1 stem

Pittige Thaise pindasoep

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr rode currypasta
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 tl chilipasta
  • 3 blaadjes kaffir limoen
  • 1 stengel citroengras - gekneusd
  • 250 gr kipfilet - in reepjes
  • 100 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 100 gr taugé
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gr romige pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en doe hier de currypasta, gemberpasta en chilipasta in. Bak het geheel al roerend een minuut of 2.
  • Doe de kaffir limoen en citroengras in de pan en schep alles even om. Doe dan ook de kipfilet in de pan en bak deze een minuut of 5 mee.
  • Schep alle groentes inclusief de taugé bij de kip en specerijen en schep alles even goed om.
  • Schenk de sojasaus en vissaus in de pan, gevolgd door de lichtbruine basterdsuiker en de kippenbouillon.
  • Breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  • Schenk na 25 minuten de kokosmelk in de pan en doe hier ook het limoensap en de pindakaas bij.
  • Verwarm de soep nog even door tot de pindakaas helemaal gesmolten is.
  • Haal voor het serveren van de soep het citroengras en de kaffirlimoen uit de soep. Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie.

Join the Conversation

  1. Hoi,
    Deze soep lijkt mij heerlijk! Ook hier een groot Thailandfan :)
    Ik vroeg mij alleen af welke chilipasta jij gebruikt en welke gemberpasta.
    Ben benieuwd!

    Groetjes,
    Kim

    1. Chilipasta van Santa Maria maar die gaat/is helaas uit het assortiment. Als je mazzel hebt kun je deze nog vinden bij Albert Heijn of Jumbo, anders moet je er even voor naar de toko of zelf een rood pepertje fijnmalen. Ik gebruik altijd gehakte gember van Go-Tan.

  2. Maria says:

    he Kim, zelf ben ik ook een enorme thaifoodfan! Voelt net alsof ik lekker een soepje aan het eten ben in Pai, rustig tussen het thaise hoogland maar helaas toch hier in het koude nederland.
    Ik vond de Pasta in de folder van kupino ( https://www.kupino.nl/ ) of(https://www.kupino.nl/folders/albert-heijn) , ik vind dit altijd wel makkelijk zoeken misschien handig voor je chillipasta?

    1. Hoi Maria,

      Dank je voor de tip! Ik ga eens kijken. Heerlijk he Thailand. Ik krijg er ook geen genoeg van. :)

  3. Mariette says:

    Ik heb ipv gemberpasta een stukje verse gember geraspt.

  4. Lekkere soep! Ik had ipv gember pasta ook wat verse gember geraspt.

    1. Dat is ook helemaal goed natuurlijk!

  5. Jamie says:

    Ohhh wat was deze soep lekker!! Het frisse en pittige van thais en dan met pindakaas, wat sowieso altijd overal lekker bij is. Deze komt zeker vaker op tafel bij ons!!

  6. Djoeke says:

    Zoooo wat een super lekkere soep!! Heb hem gemaakt voor mijn medecursisten voor de lunch en iedereen was even enthousiast als mij… dus ik ga hem zeker vaker maken en je recept delen!

  7. Francien BOreel says:

    Wat was dit ontzettend lekker Sabine. Dankjewel voor het recept. Ik ga het zeker vaker maken, SUPER!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close