- Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en doe hier de currypasta, gemberpasta en chilipasta in. Bak het geheel al roerend een minuut of 2. 
- Doe de kaffir limoen en citroengras in de pan en schep alles even om. Doe dan ook de kipfilet in de pan en bak deze een minuut of 5 mee. 
- Schep alle groentes inclusief de taugé bij de kip en specerijen en schep alles even goed om. 
- Schenk de sojasaus en vissaus in de pan, gevolgd door de lichtbruine basterdsuiker en de kippenbouillon. 
- Breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 25 minuten zachtjes koken. 
- Schenk na 25 minuten de kokosmelk in de pan en doe hier ook het limoensap en de pindakaas bij. 
- Verwarm de soep nog even door tot de pindakaas helemaal gesmolten is. 
- Haal voor het serveren van de soep het citroengras en de kaffirlimoen uit de soep. Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie.