Wat stond er op tafel week 8

Het is zondagochtend vroeg op het moment dat ik dit artikel af maak. Wanneer jullie dit lezen ben ik mijn ass er nog af aan het zweten op Ameland. Sinds vrijdagochtend ben ik namelijk op dit Waddeneiland om drie dagen lang intensief te detoxen én te bootcampen. Vorige week vertelde ik jullie al dat ik voorafgaand aan het weekend eigenlijk zou moeten beginnen met de pre-detox, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet voor mij is weggelegd. Sowieso is het niet te combineren met het hebben van een foodblog en bovendien kreeg/krijg ik wadalgshots en maca-poeder gewoon niet weg. Uiteindelijk heb ik er dus voor gekozen om doordeweeks gewoon normaal te eten en alleen de detox dit weekend mee te doen. Voel ik me veel prettiger bij en daarom kan ik jullie ook een gewone, in ieder geval van zondag tot en met donderdag, Wat stond er op tafel laten zien.

Soms werkt het vooruit schrijven niet helemaal volgens plan. Als jullie mij volgen op social media weet je dat ik afgelopen vrijdag tijdens de bootcampsessie op Ameland een ‘ongeluk’ heb gehad. Tijdens het doen van een rustige, gecontroleerde oefening is er iets in mijn knie (de ‘goede’, niet de geopereerde) geknapt of gescheurd. Wat dit precies is wordt morgen pas allemaal duidelijk wanneer ik naar het ziekenhuis kan, maar uiteindelijk typ ik dit artikel dus thuis op de bank met mijn been omhoog en wordt er de komende tijd door mij waarschijnlijk maar weinig gekookt.

Zondag

Snackdiner

Voor zaterdag (Valentijnsdag) hadden we allemaal lekkers in huis gehaald om ’s avonds mee te borrelen, maar uiteindelijk zaten we nog hartstikke vol van het avondeten en hebben we het niet meer aangeraakt. Dat is zo typisch met ons, negen van de tien keer als we van plan zijn om te borrelen zitten we nog vol van het avondeten haha. We hebben er dus maar voor gekozen om onze borrel te verplaatsen naar de zondagavond en al het lekkers te gebruiken als avondeten. Er bestaat geen betere afsluiting van het weekend/de zondag dan een snackdiner. We hadden een stokbroodje met kruidenboter, leftover pizza, Piccolini’s, droge worst, kaasjes.. Heerlijk!

Maandag

Zoete aardappelsalade

Op maandag stond de lekkerste salade die ik in tijden heb gegeten op de planning. Bij ons in de CrossFitbox gaat al tijden een recept voor Zoete aardappelsalade rond en eindelijk heb ik hem ook eens geprobeerd. Wel flink opgepimpt omdat wij het aten als maaltijdsalade. En lékker dat ‘ie was, woaaah! Ik had graag nog een beetje over gehouden voor de dag erna maar helaas, we waren te gulzig. Recept volgt!

Dinsdag

Fusilli met gamba's

Het moet weken geleden zijn dat ik pasta heb gegeten. Ik denk zelfs in december voor het laatst? Aangezien ik een zak glutenvrije pasta in huis had gehaald voor de detox, besloot ik dit gewoon klaar te maken op dinsdag. Moet kunnen voor een keer! Ik maakte er zelf pittige tomatensaus bij en daar ging nog een handvol gamba’s in. Ik ben dól op gamba’s met pasta en heb dan ook genoten van dit maaltje. Het recept ervan ga ik nog met jullie delen binnenkort.

Woensdag

Beef Chimichurri

Tim zei tijdens het maken van de eetplanning dat ‘ie wel weer eens zin had in ‘iets met biefstuk’ omdat we dat niet zoveel eten. Vrijwel direct dacht ik aan Beef Chimichurri, een Argentijns gerecht. Ik vind dit namelijk erg lekker en aangezien ik het nog nooit zelf had gemaakt en Tim het nooit had gegeten, vond ik dit een goede voor de woensdag. Om niet alleen maar vlees te eten en ik geen zin had in een salade, roosterde ik er lekker wat groenten bij. Ik deel het recept nog met jullie.

Donderdag

soep met Mora kipsnacks

Donderdag was een drukke dag. Overdag had ik veel te doen en ’s avonds moest ik mijn tas inpakken voor dit weekend. Daar kwam ook nog eens bij dat ik pas laat thuis was in verband met het in de file staan en dus stond er niet echt iets bijzonders op tafel. Gelukkig kookte ik woensdag voor de lunch een lekkere wortelsoep en dus konden we die eten als avondeten donderdag. Toevallig kreeg ik die dag ook nog kipsnacks binnen van Mora met drie verschillende vullingen (chili, satésaus en mozzarella-basilicum) en die aten we uiteindelijk bij de soep. Ik was niet super enthousiast over de snacks en kreeg er ’s avonds flink buikpijn van. Beetje jammer.

Vrijdag

Detox-diner

Vrijdag was de eerste dag van het detoxweekend! Ik hoefde me totaal niet druk te maken over het eten want alles werd ons voorgeschoteld. De kok van het Westcord hotel bereidde een heerlijke tomatensoep en daarbij kregen we twee verschillende rijstwafels met geitenkaas (verschillende geitenkazen) met daarop een berg alfalfa en andere gezonde toppings.

Zaterdag

McDonald's

Gisteren zou ik natuurlijk nog op Ameland moeten eten maar dat liep allemaal even wat anders. ’s Ochtends nam ik de boot terug naar het vasteland en uiteindelijk was ik eind van de middag weer thuis. Uiteraard stond er niets voor het avondeten op de planning want Tim zou sowieso al alleen zijn dit weekend en was van plan om iets te halen. Dikke prima, ik had enorm trek en die detox kon niet meer naar zijn grootje zijn dan ‘ie al was en dus aten we McDonald’s. Lekker emo eten even.

Hoe nu verder, tja… geen idee. Morgen om 10.00 uur moet ik bij de Orthopeed in het ziekenhuis zijn waar er hoogstwaarschijnlijk een MRI gemaakt gaat worden. Dat de meniscus gescheurd of geknapt is ligt het meest voor de hand, maar het is even afwachten of niet ook de kruisbanden, het kraakbeen of iets anders is aangetast. In ieder geval kan voorlopig even niets. Ik loop op krukken, mag mijn been in ieder geval tot morgen niet belasten en ben dus volledig afhankelijk van Tim. Qua avondeten zien we het allemaal wel, dat is even het minst belangrijk deze week!

Fijne zondag allemaal!

Join the Conversation

 1. Veel sterkte er mee!!! Ik weet uit ervaring hoeveel pijn en ongemak dit kan veroorzaken

 2. Madeline says:

  Wat ontzettend naar van je knie :( Die zoete aardappelsalade ziet er heerlijk uit, ga je het recept delen? En McDonalds… Nu heb ik daar dus heel veel zin in!

  1. Sabine Author says:

   Het recept voor de aardappelsalade komt deze week nog online!

 3. De Beautykoffer says:

  Ah jeetje wat rot zeg! Ik duim voor je dat het morgen nog een beetje mee zal vallen! Succes en beterschap!

 4. Corinne says:

  Ach jee, wat vervelend. Hopelijk valt het allemaal toch nog een beetje mee, al klinkt het niet echt fijn. Sterkte! En beterschap.

 5. nicole says:

  Ik las het gisteren al op twitter. Hopelijk valt het morgen toch nog mee. Sterkte!

 6. Het eten van woensdag ziet er heerlijk uit!

 7. Joyce says:

  Oh nee wat balen! Sterkte en hopelijk valt het mee!

 8. Margot says:

  Oh wat naar van je knie! Hopelijk valt het allemaal mee.

 9. Petra says:

  Ah balen, net helemaal hersteld van je ene knie en nu je andere..Ironie ook he, dat zoiets dan niet tijdens Crossfit gebeurt, maar een rustige oefening… Hopen dat het nieuws morgen meevalt! Sterkte!

 10. Wat is Mc Donalds toch af en toe lekker hé

 11. Veronique says:

  Ik duim mee voor goed nieuws in verband met je knie!

 12. Anouk says:

  Wat heb je heerlijke dingen gegeten afgelopen week! Ik ben benieuwd naar je detox ervaring

 13. Nathalie says:

  Oh nooo, wat een pech zeg… Ook nog je goede knie! Hopelijk betekend dat ook dat die sneller zal genezen he. Ik wens je in elk geval toe dat je hierna nooit meer knie-blessures zal hebben (dus wanneer al die andere oudjes nieuwe knieën moeten op hun 80ste spring jij nog dartel in het rond) ;)

 14. Heidi says:

  Nogmaals veel beterschap, Sabine! Hopelijk morgen (relatief, natuurlijk) goed nieuws…

 15. Linda says:

  Aiii wat een naar verhaal. Heeeel veel beterschap, ik hoop voor je dat het allemaal meevalt!

 16. Aii! Wat ontzettend naar van je knie :( Heel veel sterkte & hopelijk valt het mee!

 17. christa says:

  Sterkte! Het was juist zo mooi om te lezen dat je fanatiek aan het sporten was na de blessure. Ik vond dat leuk om te lezen, omdat ik er moed uit putte vanwege het feit dat ik zelf nu ook niet kan sporten en blij ben straks weer te kunnen gaan! Hopelijk valt het mee.

 18. Nadia says:

  Oooh, zo naar van je knie! :( Veel sterkte. Het borrelhapjesdiner ziet er lekker uit!

 19. Janice says:

  hoi,

  ik hoop niet voor je dat het je kraakbeen is.. bij mijn is er namelijk een stuk afgebroken, wat tijdens een kijkoperatie is weggehaald.
  Tijdens de kijkoperatie kwamen ze er achter dat het een te groot stuk kraakbeen is om te missen waardoor ik a.s donderdag weer een kijkoperatie moet en over 9 weken een kraakbeentransplantatie moet ondergaan.

  Heel veel sterkte, ik hoop voor je dat het meevalt!

  1. Sabine Author says:

   Oh jeetje, wat vervelend zeg! Succes met de operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close