Sab’s Eetoverzicht week 18/2019

Wauw, naar mijn beleving is het een hele poos geleden dat wij zo’n normale eetweek achter de rug hebben. Iedere week was er wel iets, vaak meer dan eens. Ok, nu zijn we ook een keer buiten de deur wezen eten en hebben we een keer eten besteld, maar op alle andere dagen stond ik gewoon volgens eetplanning te koken. Netjes toch? Ik zei donderdag nog tegen Tim dat we naar mijn beleving wel iets teveel vlees hebben gegeten afgelopen week. Vindt hij niet erg natuurlijk (carnivoor!) en dat ‘risico’ heb je nu eenmaal met een vriezer vol vlees van Koopeenkoe.nl en Koopeenkip.nl, maar ik wil hier wel weer even iets meer op gaan letten. Zoveel vlees in een week vind ik eigenlijk onnodig namelijk. Goed, let’s go.

zondag

Zondag

Omdat ik op Koninginnedag zelf had gekookt en we zondagmiddag een borrel hadden met onze buren, hadden we al bedacht om ’s avonds eten te bestellen. Tim had zin in spareribs of pizza. Aangezien ik geen zin had in spareribs was de keuze snel gemaakt. We bestelden bij NYP, zoals altijd. Mijn pizza viel deze keer helaas een beetje tegen en bovendien was de bezorging ook nog eens 30 minuten later dan gepland. Toch jammer dat daar dan niet even sorry voor wordt gezegd aan de deur.

maandag

Maandag

Onze boodschappen worden tegenwoordig altijd op dinsdag bezorgd omdat ik op maandag op kantoor werk en dus moet ik op de maandag altijd een beetje creatief zijn met de dingen die we nog in huis hebben. Uiteindelijk aten we een simpele Caesar Salad met kip. Altijd goed.

dinsdag

Dinsdag

Een hele poos geleden kreeg ik foodpost van FairTrade met daarin hun nieuwe kruidenpasta’s. Er zat ook een pasta tussen voor Marokkaanse gehaktballetjes en die besloot ik dinsdag maar eens te gebruiken. Zo gezegd zo gedaan, ik voegde wat extra groenten aan het gerecht toe, maakte een sausje van Griekse yoghurt en serveerde er flatbread bij. Lekker hoor!

woensdag

Woensdag

Tim had maar één wens voor de eetplanning van afgelopen week: broodsalade, oftewel panzanella. Primaaaa! Het weer was er niet erg naar helaas, zulke salades eet ik toch het liefst buiten in het zonnetje maar goed. Ik maakte panzanella van ciabattabrood met tomaatjes, burrata, chipolataworstjes en basilicum. Recept zo uit de mouw geschud.

donderdag

Donderdag

Donderdagochtend stond ik de hele ochtend in de ‘studio’ om kookvideo’s te filmen en hoewel veel is opgegaan met de lunch, nam ik ook nog wat mee voor het avondeten. Een vreemde combinatie op deze manier maar hé, weggooien is helemaal zonde. We aten nasi van bloemkoolrijst en Marokkaanse lamsstoof naar een recept van Fatima. De video’s hiervoor komen binnenkort online.

vrijdag

Vrijdag

Het werd wel weer eens tijd om een recept van Ottolenghi te maken en dit deed ik vrijdag. Vegetarisch deze keer want zoals ik al zei: ik had wel even genoeg van vlees. Ik maakte de papardelle met rozenharissa uit het boek Simple. Juuummmm! Zelfs de olijven vond ik lekker in dit gerecht, haha. Heerlijk met een dot Griekse yoghurt en verse peterselie.

zaterdag

Zaterdag

Tim en ik hadden gisteren datedag. We brachten Vic iets voor de middag naar mijn ouders en wij zelf gingen winkelen in Arnhem, naar de bios en aten daarna nog ergens een hapje. Uiteindelijk belandden we blij Vlees & Co waar Tim picanha en ik buikspek van de houtskoolgrill at. Erg lekker al moest Tim me echt even helpen met mijn stuk vlees, mijn hemel wat een boel!

Aankomende week wordt wel weer héél anders. Vandaag ben ik jarig (hoeraaaa!) en wat we vanavond met het eten gaan doen weet ik eigenlijk niet. Uit eten zijn we gisteren geweest dus vanavond bestellen we denk ik iets? Ik mag kiezen dus ik moet maar eens een beslissing gaan nemen. Maandag, dinsdag en woensdag kook ik nog en woensdagavond ga ik vast naar Schiphol, donderdagochtend vlieg ik namelijk naar Boston voor een paar dagen, yeeeeeessss! De laatste dagen van de eetplanning worden dus daar gevuld. Zin in!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Nicolet says:

  Hoi Sabine, wat is er met de puntentelling gebeurd? Ben je gestopt met WW? IK heb jaren geleden al besloten dat dit soort diëten (en de moneymaking business erbij) niet voor mij zijn. Ik ben gewoon anders gaan eten en meer gaan bewegen en ben daarmee op een gezond gewicht gekomen. Dit heb ik nu al ruim 10 jaar vast weten te houden en het kost me geen moeite meer. Maar ik weet dat dit niet voor iedereen is weggelegd en begrijp dat steun, hulp, advies en of stok achter de deur van een club fijn kan zijn. Van iemand die eten zijn werk heeft gemaakt vind ik het wel lastiger te begrijpen, en lijkt het me bijna onmogelijk om niet dagelijks af te wijken, vandaar mijn vraag. Groet Nicolet

  1. Sabine Author says:

   Ik leg er binnenkort het e.e.a. over uit in een apart artikel! :)

 2. Kookfan says:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Maak er een mooie dag van.
  Liefs, Kookfan

 3. Happy birthday!
  Net als Nicolet ben ik ook wel benieuwd naar de puntentelling van WW. Zou je die weer in het weekoverzicht willen opnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close