Plaattaart van filodeeg met lentegroenten en serranoham

Op mooie zonnige en warme dagen tover ik het liefst maaltijden op tafel die lekker licht zijn en niet veel moeite kosten om te maken. Nu de asperges nog in het seizoen zijn wilde ik daar heel graag iets mee doen en ik bedacht me dat het wellicht lekker zou zijn om een plaattaart te maken. Nu heb ik op OMF al meerdere plaattaarten gedeeld, maar in verband met Weight Watchers wilde ik het zo licht mogelijk houden. In plaats van bladerdeeg of hartig taartdeeg gebruikte ik deze keer filodeeg. Ik heb een onwijze haat-liefdeverhouding met filodeeg, ik krijg het vrijwel nooit ongescheurd uit een verpakking namelijk, maar omdat ik het wel erg lekker vind gebruik ik het af en toe toch. Als dan na alle scheldpartijen tijdens het koken zo’n lekkere plaattaart van filodeeg met lentegroenten en serranoham op tafel staat vind ik het dan toch weer de moeite waard om me af en toe eens over die filodeeghaat heen te zetten. En fijn voor jullie ook, want jullie hebben weer een lekker recept in de pocket.

Plaattaart van filodeeg met lentegroenten

Plaattaart van filodeeg met lentegroenten

No ratings yet

Plaattaart van filodeeg met lentegroenten en serranoham

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 10 vellen filodeeg
 • 50 gr crème fraiche
 • 50 gr groene aspergetips
 • 50 gr tuinerwtjes diepvries
 • 1 rode ui in flinterdunne ringen
 • 5 plakjes serranoham
 • peper en zout
 • olijfolie

Instructies

 • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en warm de oven voor op 180°C.
 • Leg twee vellen filodeeg op de bakplaat en zorg ervoor dat de vellen elkaar iets overlappen. Smeer vervolgens de bovenkant in met olijfolie en leg hier weer twee vellen filodeeg bovenop. Herhaal deze stap tot je al het filodeeg hebt gebruikt.
 • Smeer de bovenkant van het stapeltje filodeeg in met crème fraîche en bestrooi dit met peper en zout.
 • Verdeel vervolgens de groene aspergetips, tuinerwtjes, rode ui en serranoham over de plaattaart.
 • Vouw de randen van het filodeeg over de toppings heen en smeer dit in met nog wat extra olie.
 • Bak de plaattaart in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin, knapperig en gaar.

Join the Conversation

 1. Dorien says:

  Oh zooo herkenbaar die eeuwige haat-liefde verhouding met filodeeg!
  Ik heb het ook, het is lekker, maar het breekt altijd als ik het wil gaan gebruiken ;)
  Maar voor dit recept ga ik het toch maar weer eens proberen!

 2. Elize says:

  Ziet er heerlijk uit, gebroken filodeeg of niet :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close