Sab’s Eetoverzicht week 32/2017

Het weekend afsluiten met een etentje en het volgende weekend weer inluiden met een uitgebreid etentje, beter kan het eigenlijk niet toch? Dacht ik in ieder geval ook dus ik kijk met heel veel plezier op de eetweek terug. Deze editie van Sab’s Eetoverzicht is er eentje om in te lijsten als je het mij vraagt want wauw, wat hebben wij lekker gegeten! Ik probeerde twee gerechten van Ottolenghi, ik had me namelijk voorgenomen weer eens wat van hem te koken, die onwijs in de smaak vielen en daarnaast zorgde ook Tim een avond voor het eten zodat ik even kon trainen. Een fijne week dus. Kijk je mee?

jachthuis1

jachthuis2

Zondag

Vorige week zondag was de oma van Tim jarig en net als vorig jaar gingen we uit eten bij het Nieuwe Jachthuis in Hoog Soeren. Precies een jaar geleden vertelden we aan onze families dat we in verwachting waren trouwens, bijzonder moment wel. Als voorafje koos ik in ieder geval voor de gerookte zalm met krokante wasabi. Mistte een beetje smaak helaas.

Hoofdgerecht voor mij was de Zeebaars met tagliatelle en knoflookspaghetti. Lekker maar de pasta was hier dan wel weer érg zout. Had flink last (darmen, bah) van het eten naderhand helaas.

couscous met falafel

Maandag

Maandag kookte ik een gerecht met dingen die ik nog in huis had aangezien ik ’s avonds nog boodschappen ging doen. Ik mikte courgette, ui, paprika’s en tomaten in de oven om te roosteren, bakte wat falafel op en serveerde dit met parelcouscous en een knoflooksausje. Erg simpel maar ook erg lekker.

parelgortrisotto

Dinsdag

Ottolenghi’s gerecht nummer 1: parelgortrisotto met gemarineerde feta. Ik bedacht me laatst dat het alweer even geleden was dat we risotto hadden gegeten maar ik had weer niet zoveel zin in een zware, kazige variant. Deze variant was iets minder heftig maar alsnog heel lekker. Voor de gemarineerde feta paste er goed bij. Het recept staat in Ottolenghi’s kookboek Jeruzalem, maar als je googelt zul je hem ongetwijfeld tegenkomen.

knoflooktaart

Woensdag

En nóg een recept van Ottolenghi op de planning: de gekarameliseerde knoflooktaart met geitenkaas, zó lekker. Ik heb het eindresultaat op de foto gezet dus het recept ga ik binnenkort nog met jullie delen. Erbij een simpele salade van veldsla, komkommer, tomaatjes, avocado en balsamicodressing.

zoete aardappelsalade

Donderdag

Een niet heel appetijtelijke foto van het avondeten van donderdag, maar ik besefte me halverwege het eten dat ik nog geen foto had gemaakt. Oeps! Dat overkomt me niet zo vaak. Zodra ik thuis kwam van afspraken ging ik door naar een training met Tobias en Tim was zo lief om ondertussen het avondeten te verzorgen. Het werd zoete aardappelsalade met gerookte zalm en surimi. Jum.

luden1

luden3

luden4

luden2

Vrijdag

Viv en ik hadden vrijdag afspraken in Den Haag en ook werd er weer véél gegeten op deze dag. We sloten af met een high wine bij restaurant Luden waarvoor we waren uitgenodigd. Erg lekker en súper uitgebreid, ik was echt positief verrast. Ons voorafje bestond uit een plank met onder andere coquilles, manchego en carpacciobonbons. Dit werd gevolgd door een glaasje tomatensoep en ons hoofdgerecht was bavette met chimichurridressing, vis (geen idee meer welke het was) en ravioli. We sloten als laatste af met een dessert (lekker, we hadden zin in iets zoets!): koffie-ijs, straciatellamousse, aardbei en huisgemaakte Twix. Zo uitgebreid dus, met recht gewoon een heel diner. Iedere gang ging gepaard met een glas wijn, heerlijk. De high wine kun je tot 16.00u bestellen voor €32,50 per persoon.

pasta

Zaterdag

We hadden plannen om dit weekend een foodchallenge te gaan filmen, eentje die effect zou hebben op alles wat we zouden eten dit weekend, maar uiteindelijk had ik totaal geen zin om het hele weekend te moeten vloggen en werd het toch een normaal weekend. Gisteravond aten we een simpele pasta zoals wij ‘m het allerlekkerst vinden: met cervelaat, ui, goed veel knoflook, cantharellen, basilicum, truffelolie en Parmezaan. JUM. Die 0,0% Jillz hadden we trouwens nog in de koelkast liggen. Haal je vooral niets in je hoofd!

Super fijne week toch? Ik word er in ieder geval blij van. Op naar nog zo’n week.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Jaimyskitchen.nl says:

    Oeh die parelgorst risotto!
    Ik heb ook wel eens tomatenrisotto gemaakt, je brengt me op ideen, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close