Sab’s Eetoverzicht week #21-2020

Van stamppot naar barbecue, we gingen alle kanten op met onze eetplanning afgelopen week. Als ik er zo op terugkijk aten we wel heel kleurrijk en daar ben ik altijd blij om – ziet er zo gezellig uit op het bord! Ik hoefde zelf niet heel lang na te denken over de eetplanning. We kregen een maaltijdbox van Gro met daarin nieuwe vleesproducten, ik had een recept om te maken voor OMF en kon dat prima gebruiken als avondeten en natuurlijk ging de barbecue aan met het mooie zomerse weer.

zondag 3

Zondag

We trappen de eetweek af met wel heel kleurrijke broodjes. Van Gro kregen we vorige week een pakketje met ingrediënten voor twee recepten. Gro heeft namelijk onlangs blend-vlees gelanceerd. Klinkt heel vies, maar dat is het totaal niet! Hun producten zijn namelijk gemaakt van deels oesterzwammen en deels rundvlees. Wij krijgen de worstjes en burgers van ze thuisgestuurd en zondag aten we de burgers op pitabroodjes. Ik smeer de pita’s in met aioli en bakte de burgers met cheddar. Erbij wat sla, augurk ui en een schep huzarensalade want die moest echt op. We waren echt onder de indruk van het vlees! Heel sappig en zacht en qua smaak top. De producten van Gro zijn te koop bij Jumbo.

maandag 3

Maandag

Maandag maakte ik het grootste deel van ons avondeten al overdag. Ik maakte namelijk een doperwtjestaart met beenham en warme deze ’s avonds gewoon weer op in de oven.  Erbij maakte ik een simpele salade.

dinsdag 3

Dinsdag

Een stamppotje op een mooie lentedag, maar wel een hele lekkere! We maakten nu de worstjes op van Gro, die waren ook erg lekker, en erbij aten we een rucolastamppotje. Niet helemaal volgens het recept dat we van Gro kregen geleverd overigens, want die vond ik toch iets te simpel. Ik deed er zelf naast rucola nog tomaat, paprika, kaas en cervelaat doorheen. Erg lekker. Ik heb het recept opgeschreven dus zalm hem richting september nog een keer maken voor OMF.

woensdag 3

Woensdag

Op mijn mamadag aten we zelfgemaakte kibbeling. Uiteindelijk was ik niet helemaal tevreden want op een of andere manier kreeg ik het korstje gewoon niet écht krokant, dus dat moet nog even in de herhaling. Het smaakte gelukkig wel! Erbij aardappeltjes en groenten uit de oven.

donderdag 4

Donderdag

Net als bij vrijwel iedereen in Nederland ging bij ons de barbecue ook aan op Hemelvaartsdag. Mijn ouders kwamen gezellig eten dus de tuintafel was goed gevuld. Ik maakte zelf huzarensalade, kruidenboter en een caprese-salade en op de barbecue hadden we vlees van BBQuality.

vrijdag 3

Vrijdag

We hadden, uiteraard, nog restjes over van de barbecue en die besloten we vrijdag direct maar te eten. We hadden nog Turks brood en wat groenten liggen dus die aten we erbij op. Ik at Oosterse heilbotfilets, Tim ging voor een worstje en een hamburger. De zalm bewaarden we uiteindelijk voor Cody, ideaal zo’n vuilnisbakkie in huis – haha.

zaterdag 2

Zaterdag

Hetgeen op de planning stond voor vrijdag werd doorgeschoven naar gisteren: zoetzure kip met ananas en mango volgens mijn eigen recept. Erbij wat cassave en gebakken uitjes.

Voor aankomende week moet ik alles nog even bedenken. Sowieso gaat mijn Thaise pindasoep op de planning want daar begon vriendinnetje Nanda vorige week over en sindsdien heb ik er zin in, haha. We hebben een hele normale week voor de boeg dus ik moet maar eens gaan verzinnen wat ik na mijn werkdagen nog wil koken…

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close