Viv’s Eetoverzicht week 27/2017

Afgelopen week was er eentje waarvan ik van tevoren al wist dat ik het heel druk zou gaan hebben. Op dit moment is namelijk de Modefabriek in Amsterdam gaande en de weken die daaraan voorafgaan zijn altijd een piek in het seizoen van Penn&Ink N.Y, mijn andere baan. Stiekem vind ik dit ook de leukste weken maar tijd om over mijn avondeten na te denken is er niet bepaald. Echter is een goede voorbereiding is het halve werk dus ik bedacht op maandag wat makkelijke en vooral snelle maaltijden dus zo zijn we toch nog goed de week doorgekomen. Ik heb 1 keer Tobias ingeschakeld om het avondeten te maken en donderdag heb ik het mezelf makkelijk gemaakt door lekker bij mijn ouders aan te schuiven. Gisteravond werd het een snelle hap want ik bakte in anderhalve dag tijd ook nog eens 21 taarten voor op de Modefabriek. Eenentwintig inderdaad. Maar ook hier, een goede voorbereiding is het halve werk dus ik beukte er lekker doorheen. Lees met me mee!

Foto 02 07 17 19 32 03

Zondag

Oké, mijn zondag was niet bepaald druk maar ik deed wel lekker makkelijk met het avondeten. Als lunch aten we namelijk nog wat van de pasta van de vorige avond dus echt honger hadden we niet. Ik maakte een wrappie met avocado, komkommer, tonijn, lente-ui en zongedroogde tomaat.

Foto 03 07 17 18 38 31

Maandag

Supersnel, supermakkelijk; couscous met citroenrasp en -sap, olijfolie, lente-ui en komkommer. Daarop wat falafel balletjes met een beetje knoflookyoghurt. En een beetje koriander, maar alleen voor mij want net als Sabine is ook mijn man daar niet gek op.

Foto 04 07 17 19 13 31

Dinsdag

Tobias had deze avond een bbq dus ik at alleen. Ik wilde die avond nog gaan trainen dus ik maakte een salade van rucola, geroosterde cashewnoten, avocado en bacon. Erover een beetje olijfolie, citroensap en peper.

Foto 05 07 17 17 49 56

Woensdag

Tobi mocht aan de slag en maakte deze zoete aardappelsalade weer eens. Deze salade eten we zo nu en dan omdat hij zo ontzettend makkelijk te maken is, heel erg lekker is en ook nog gezond. Wat wil een mens nog meer hè? Niet te veel gedoe af en toe en gewoon lekker eten.

Foto 06 07 17 18 13 20

Donderdag

Ik had een fotografie klus in de buurt van mijn ouders afgelopen donderdag dus ik at lekker met ze mee. Ik mocht kiezen want mijn moeder had meerdere dingen gemaakt maar als er nasi is, dan kies ik die!

Foto 07 07 17 17 46 43

Vrijdag

Tussen de eerste no-bake taarten die ik maakte door, moest ik nog even iets te eten klaarmaken en ook nog op tijd want manlief moest om kwart voor 6 weer weg (ik ben altijd een late eter). Ik husselde wat aardappeltjes en kastanjechampignons door olijfolie en zeezout en mikte ze daarna in de oven. Half uurtje laten gaan op 230 graden en vervolgens alleen nog maar opscheppen. Ideaal. Lekker met een beetje  truffelmayonaise en verse bieslook.

IMG 3327

Zaterdag

Snelle hap dus! Ik was druk met alle taarten dus ik had eerder al bedacht dat we wel een patatje zouden kunnen halen. Het werd een pizza, ook prima.

Vanavond ga ik met mijn P&I collega’s eten bij The Lobby, het restaurant van Hotel V aan de Fizaustraat. Sabine is er laatst ook geweest en het klonk veelbelovend, ben benieuwd.

Tot de volgende!

 

 

Join the Conversation

  1. Marion says:

    Ik vind alles wat jij super snel klaarmaakt er altijd zo lekker uitzien!
    Is dat de zoete aardappelsalade die ook in de receptenindex staat?

    1. Vivian Author says:

      Dank je :-) Ja klopt, alleen voegde Sabine er geloof ik nog makreel aan toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close