Sab’s Eetoverzicht week 27-2023

Donderdag stond ik pas voor het eerst in de keuken om te koken voor OMF en van alle eetdagen in de week, waren er ook ‘maar’ twee waarop ik alleen moest eten. Het was dus koken geblazen voor mij, zoals eigenlijk voor ieder ander normaal is.

Het enige minpunt: de gerechten die op tafel stonden waren alles behalve fotogeniek deze week, dus heel appetijtelijk is dit eetoverzicht niet geworden.

IMG 8238

Zondag

Ik bestelde vorige week Thais en voor zondag had ik daar mooi nog een prakkie van over. Pad Thai en twee stokjes kipsaté. Dat was helemaal prima nadat ik op zaterdagavond toch al uitgebreid had gegeten.

IMG 8307

Maandag

Maandag draaide ik een pastaatje in elkaar met ingrediënten die ik nog in huis had liggen. En dat bleek verrassend lekker te zijn! De héle pan ging leeg, ook de kinderen aten er goed van. Het was tomatenpenne met Paturain Cuisine (kocht ik op de markt), gegrilde paprika en gerookte makreel. Dat klinkt een beetje funky, maar de makreel was zo goed als gesmolten waardoor er een héle lekkere saus ontstond.

IMG 8329

Dinsdag

Door verschillende to do’s kwam ik er dinsdag overdag niet aan toe om het eten al voor te bereiden voor ’s avonds. Eén grote ellende want ik had precies 50 minuten de tijd om de hond uit te laten, eten te koken, te eten en de kinderen in hun sportkleren te hijsen. Wat ben ik blij dat we voor dat alles de komende weken meer tijd hebben zeg, foei. Ik flanste een héle snelle versie van de kip curry met basilicum in elkaar.

IMG 8344

Woensdag

Op woensdag eten we eigenlijk altijd met meerdere mensen aan tafel en deze keer had ik het mezelf makkelijk gemaakt door een verspakket te kopen. Voor Argentijnse chimichurri was het en uiteindelijk was het een grote traybake met kruidenolie. In plaats van biefstuk koos ik voor burgers, die waren in de aanbieding en dat is voor de jongens makkelijker te eten. Viel goed in de smaak allemaal!

IMG 8382

Donderdag

Zoals ik al zei stond ik donderdag in de keuken voor OMF en ik maakte onder andere spaghetti met tuinbonen en courgette. Het recept komt nog online en ziet er t.z.t. een stukje smaakvoller uit dan dit plaatje hoor. Promise!

IMG 8390

Vrijdag

Het prutje van vrijdag was oorspronkelijk een bowl, maar op die weer op te kunnen warmen moest ik ‘m een beetje uit elkaar trekken. Uiteindelijk aten we orzo met gekruide kip, paprika en ui met een lekkere salade ernaast. En knoflooksaus. Maar het oorspronkelijke gerecht krijgen jullie nog van me.

IMG 8406

Zaterdag

Vic had gistermiddag een kinderfeestje en bleef daar eten, dus Cody mocht kiezen wat we gingen eten. Dat werd pizza! Voor de zekerheid schoof ik toch nog een derde pizza in de oven want ik gokte dat Vic wel wat zou mee willen eten. En daar bleek ik gelijk in te hebben!

Tegen aankomende twee eetweken zie ik een beetje op, ik eet die twee weken grotendeels alleen, met uitzondering van een paar gelegenheden. En hoewel ik dat geen probleem vind, is het een stuk minder gezellig dat met de kinderen eten iedere dag.

Maar goed, er moet nog wel het een en ander gekookt worden voor OMF dus ik gok/denk dat ik behoorlijk op kookdagen kan terugvallen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close