Wat stond er op tafel week 6 – 2014

Wat een heerlijke eetweek was het afgelopen week. Het gros van de tijd kookte ik gewoon lekker zelf en er stonden een aantal leuke/experimentele gerechten op tafel. Het was vooral ook lekker gevarieerd. Soepje, rijstgerechten, maar ook pasta en brood.. Hmm, hier houd ik van! Nagenoeg alles zelfgemaakt en iedere keer blijkt weer dat dit toch het lekkerst is. Alle recepten komen zeer binnenkort voorbij op de site en ik kan je alleen maar aanraden ze allemaal eens te proberen. Wat stond er op tafel in week 6.

wokkenZondag
Al maanden zeiden we tegen elkaar dat we echt weer eens moesten gaan wokken. Ik ben niet zo’n fan van het hele ‘vreetschuurgehalte’ dat eromheen ligt, maar we hadden gewoon al een tijdje zin in het lekkere eten. Zo gezegd zo gedaan! Ik maakte gretig gebruik van de wok (met knoflooksaus) en de Tepanyaki. Jum.

supersnelle foe yong haiMaandag
Het was voor ons maandag even puzzelen. Na het werk wilde ik graag hardlopen, maar Tim zou alweer vroeg de deur uit moeten voor zijn training ’s avonds. Uiteindelijk lukte het Tim om een training later te pakken zodat ik na het hardlopen gewoon kon koken. We aten wel iets simpels, een ideaal gerecht voor OMF’s Studentenkeuken: supersnelle Foe Yong Hai. Heerlijk was het, binnenkort deel ik het recept met jullie.

pasta met 'roomsaus'Dinsdag
Vorige week maakte ik al een ‘roomsaus’ op basis van bloemkool voor een pastagerecht, maar door schuivingen in de eetplanning kwamen we daar niet meer aan toe. Gelukkig was de saus in te vriezen en konden we er afgelopen dinsdag van genieten. Wat een leuk gerecht om te maken en te eten! Heerlijk romige pasta met pittige chilipeper zonder een ongezond gerecht naar binnen te werken. Binnenkort komt het recept in Super Healthy Sunday voorbij.

kipsalonWoensdag
Hoewel ik het vrijwel nooit eet, vind ik het wel onwijs lekker: Kapsalon. Een sompige schaal (tenzij je het zelf maakt) met kebab, friet, veel kaas, salade en knoflooksaus. Niet het meest gezonde gerecht inderdaad en daar moest iets op bedacht worden. Afgelopen woensdag aten we Kipsalon, een healthy variant op dit fastfood gerecht en stiekem net zo lekker.

werkdinerDonderdag
Bij het doen van de boodschappen was ik gewoon compleet vergeten dat ik voor donderdag iets moest meenemen naar het werk. Shit, dan maar een keertje niet. En God straft gelijk in dit soort situaties en dus moest ik patat met kipsaté eten. Lekker hoor, maar stiekem baal ik altijd een beetje van ongezonde maaltijden op een doordeweekse dag. Volgende keer gewoon mijn eigen prakkie weer mee!

indiaasVrijdag
Afgelopen vrijdag werkte ik thuis en dus had ik alle tijd om het eten van donderdag weer goed te maken. Ik stond die dag veel in de keuken om eigenlijk alles voor het avondeten klaar te maken. We aten een heel Indiaas maaltje en het was allemaal zo waanzinnig lekker! Versgebakken Naanbrood met verse hummus en rode linzensoep. Vooral die soep was een echte hit. De geur die in huis hing was al geweldig, maar de smaak was ook top. Goed vullend, lekker kruidig.. Die komt hier vaker op tafel.

pizzaZaterdag
Tijd om aan de slag te gaan voor Fastfood Friday, mijn favoriete moment van de week. Er stond een flinke uitdaging op de planning, deze keer wilden we namelijk weer een pizza van New York Pizza namaken. Een specialiteiten pizza welteverstaan en dat betekent altijd dat het wat lastiger is dan normaal. De saus is anders, ze laten zelf niet zoveel los over de ingrediënten op de pizza, maar dat ze waanzinnig lekker zijn staat buiten kijf. Na wat puzzelen moet ik zeggen dat het ons ontzéttend goed gelukt is om de Gamberi E Rucola pizza na te maken, hij was zó lekker. Aankomende vrijdag komt ‘ie al online, dus jullie hoeven er niet lang op te wachten.

Aankomende week wordt ook weer een leuke eetweek. Vanavond ga ik zelf aan de slag met het maken van Paëlla, iets dat ook op mijn foodbucketlist van dit jaar staat. Ik heb laatst een paëllapan gekregen, dus die kan dan mooi ingewijd worden. Morgenavond eet ik bij restaurant Bicken in Amsterdam samen met een aantal lieve foodcollega’s, zoveel zin in! De rest van de week moet ik nog even kijken, de eetplanning daarvoor moet nog gemaakt worden!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Hannelore says:

  Ook al reageer ik eigenlijk nooit, ik vind dit toch een heel leuke rubriek! Ik heb onlangs ook naanbrood zelf proberen te maken, maar dat liep op een fiasco uit. Zou je binnenkort je recept willen posten?

  1. Sabine Author says:

   Komt er volgende week aan! :)

 2. Miss Happinez says:

  Het ziet er allemaal erg lekker uit hoor!

 3. MySimplySpecial says:

  Die pizza ziet er wel erg lekker uit!

 4. Susanne says:

  Ik ben heel benieuwd naar de pizza. Ik maak zelf wel eens pizza’s maar misschien is dit wel een lekkerder recept. Ik deel je mening over het ‘vreetschuurgehalte’! Ik heb zo’n hekel aan al die schransende mensen…

 5. Roxanne says:

  Mmmm, die kipsalon ziet er ERG lekker uit!

  ps: ik ben wel benieuwd naar een recept voor Boboti. Ik ken de variant van de Knorr Wereldgerechten, maar dat moet toch ook zelf te maken zijn? En minstens zo lekker zijn ;)

  1. Sabine Author says:

   Dat is vast zelf te maken, ik ga er eens naar kijken!

 6. Simone says:

  Lekkere dingen heb je gegeten!

 7. Laura says:

  Allemaal lekkere dingen! Ik heb al weken zin in pizza.. Maar moet van mijzelf nog 2 weken wachten, dan kan ik er eentje eten in Rome :-)

  1. Sabine Author says:

   Oh, beter dan in Rome krijg je ze niet! ;)

 8. jorienke.nl says:

  Ik ben zo jaloers op jou dat je altijd gezond weet te eten.. ik vind het echt lastig om niet even wat lekkers te maken a la , patat, frikandel op brood etc etc.. je bent wel een inspiratiebron voor me.. sinds ik je volg probeer ik er echt rekening mee te houden dat ik gezond eet, en niet teveel snoep..:)

  1. Sabine Author says:

   Ah wat lief! Het is voor mij ook wel een uitdaging om het elke keer te doen hoor, ik hou namelijk best ook van lekker (slecht) eten. Daarom mag het van mezelf 1 dag in de week, hou ik het veel makkelijker vol ;)

 9. Rianne says:

  Hmm.. ben erg benieuwd naar je rode linzensoep! Wanneer komt het recept online? :)

  1. Sabine Author says:

   Binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close