Wat stond er op tafel week 22 – 2014 deel 2

Oef, wat een flinke eetweek was het weer de afgelopen week. Ik had mijn laatste dagen in het hotel en besloot gewoon mee te eten. Achteraf was dit uiteraard weer geen goed idee want het resulteerde verrassend genoeg in twee keer friet. Stel je voor dat je vijf – zes keer per week friet eet als je iedere dag zou mee eten, te bizar voor woorden. Gelukkig stond ik zelf ook wel in de keuken afgelopen week en genoten we van een fijne barbecue gisteravond. Wat stond er op tafel in week 22?

Werk_shoarmaZondag
Zondag draaide ik een avonddienst in het hotel en ’s weekends neem ik eigenlijk nooit mijn eigen eten mee. Achteraf had ik dit beter wel kunnen doen, we aten patat met shoarma. Niet healthy, zwaar op de maag en op de lange duur niet vullend. Ik schepte er dan wel een flinke berg sla bij maar toch. Grr. Waarom kunnen personeelsmaaltijden niet gewoon normaal zijn?

Zoete aardappelcalzoneMaandag
Het avondeten pakte niet zo uit zoals ik wilde, maar uiteindelijk was het nog wel te eten. Vooralsnog niet OMF-waardig dus ik ben jullie het recept nog verschuldigd, maar het smaakt wel! We aten een tomatensoepje met zoete aardappel Calzone. Het moest een pizza van zoete aardappel worden, maar ik had geen bakpapier meer en dus mislukte de bodem. Dan maar dubbelvouwen! De ‘calzone’ was gevuld met serranoham, hüttenkäse, tomaatjes en sla.

Thaise groene curryDinsdag
Dinsdag ging ik aan de slag met een recept voor OMF’s Studentenkeuken en het grote voordeel hierbij is, is dat deze gerechten altijd bijzonder snel klaar zijn. Ik maakte een Thaise Groene Curry boordevol groenten en een klein beetje kip. We eten veel te weinig curry’s in dit land en eigenlijk is het zonde, het is namelijk zo lekker! Recept volgt.

La CubanitaWoensdag
Woensdag was Tim jarig en gingen we uit eten. Hij mocht uiteraard kiezen en uiteindelijk streken we naar bij het Cubaanse tapasrestaurant La Cubanita. Hoewel ik bij de voorgerechten het idee kreeg dat dit echt wat ging zijn, overtuigden de warme tapas mij compleet. Pikante ossenhaaspuntjes, gamba’s met chorizo, smaakvolle gehaktballetjes in tomatensaus. Heerlijk! En gezellig uiteraard.

Werk_biefstukDonderdag
Mijn laatste avonddienst in het hotel voorlopig, de aankomende weken ben ik er niet in verband met het herstellen van de operatie die aankomende woensdag plaatsvindt. Omdat mijn dagen de afgelopen week helaas voornamelijk gevuld waren met (veel) pijn, heb ik de hele ochtend rustig gedaan en mijn eten dus ook niet geprept. We aten op het werk patatjes (goh) met biefstukjespuntjes en salade.

PlaattaartVrijdag
Vrijdag dook ik gewoon zelf weer de keuken in alleen hield ik het wel vrij simpel in verband met het warme weer. Ik maakte een eenvoudige Caprese plaattaart bij, het recept volgt, en we aten er een goed gevulde salade bij. Simpel, zo klaar maar prima voor het warme weer. Zo’n plaattaart is trouwens leuk om extreem mee te variëren, dus dat ga ik vaker doen.

BBQZaterdag
Gisteren vierden we Tim zijn verjaardag en hoe kan het ook anders dan dit te doen met een barbecue. Barbecueën is wat mij betreft het beste wat je kunt doen met temperaturen boven de 25 graden. Ik heb zelf niet zoveel vlees gegeten, maar heb wel genoten van de bijgerechten. Ik at onder andere aardappelsalade, watermeloensalade, nacho’s, coleslaw en stokbroodjes uiteraard. Een aantal barbecuerecepten komen nog voorbij binnenkort!

Aankomende week wordt het een beetje gissen! Vanavond ga ik aan de slag voor Fastfood Friday en morgen zullen we de barbecue wel aansteken om de restjes van gisteren op te maken. Woensdag eten we zeer waarschijnlijk ook makkelijk en echt comfort food aangezien ik dan word geopereerd. Voor de rest? Ik wil eigenlijk wel een eetplanning maken en dinsdag boodschappen doen, maar zeer waarschijnlijk zullen het (zeker na woensdag) erg makkelijke maaltijden worden. In ieder geval tot ik weer een beetje kan staan.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Die bbq bijgerechten zien er goed uit! Sterkte komende week!

 2. Mmhh lekkef hoor

 3. Marjoleine says:

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat jij hebt gegeten! :) Ik krijg altijd honger als ik al die lekkere dingen zie !

 4. Susanne says:

  De BBQ ziet er heel lekker uit!Ben benieuwd naar de Caprese plaattaart!

 5. Ziet er weer heerlijk uit! Er mag idd wel wat meer variatie op jouw werken komen wat betreft de personeelsmaaltijden;) Laatst heb ik ook een caprese plaattaart gemaakt met pesto mozzarella tomaat en basilicum, heerlijk!

 6. Roxanne says:

  Die bbq bijgerechten zien er wel heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close