Sab’s Eetoverzicht week 27/2017

Ik schreef vorige week zaterdag in een persoonlijke update over mijn struggles met PDS en wow, wat heb ik absurd veel reacties ontvangen zeg. Op OMF maar ook op de bijbehorende social media kanalen, niet normaal. Enerzijds ontzettend fijn want wat kwam ik veel herkenning tegen in jullie reacties, anderzijds is het gruwelijk dat zoveel (voornamelijk) vrouwen met dit probleem kampen. In ieder geval gaf ik in mijn update al aan dat ik wilde gaan experimenteren met een meer plantaardige manier van eten. Maandag startte ik ermee en *steekt kop in het zand en fluistert zachtjes* dat is eigenlijk heel goed bevallen. Mijn darmen waren afgelopen week rustiger dan ooit en zelf voelde ik me ook beter. Hoewel ik een groot liefhebber van vlees ben, is het iets dat ik voorlopig nog even ga mijden. Althans, zoveel mogelijk. In deze editie van Sab’s Eetoverzicht zie je dan ook voornamelijk vegetarische maaltijden voorbij komen. Af en toe volledig vegan, af en toe met een beetje vis. Ik heb besloten op doordeweekse dagen het vlees te laten staan om vervolgens in het weekend hiermee een beetje te kunnen cheaten. 

Thais

Zondag

Vorige week zondag hadden we geen zin om te koken en echt iets fatsoenlijks in huis hadden we ook niet meer. Tim had wel zin in Thais en dus besloten we dat te bestellen. Overigens begon ik mijn ‘plantaardige zoektocht’ pas op maandag, vandaar dat je hier nog wel wat vlees ziet. We bestelden noedels met kip en groenten, vegetarische mini loempia’s, gebakken rijst met kip en groenten in oestersaus en we deelden een kommetje Tom Kha Kai. Alles wat we overhielden, veel!, nam Tim in de dagen erop mee als lunch.

vegan bolognese

Maandag

Plantaardige maaltijd nummer 1, ik moet zeggen dat ik het wel echt een leuke uitdaging vind om een beetje te experimenteren. Ik toverde een ‘vegan bolognese’ op tafel op basis van linzen. Erg lekker, zelfs Tim vond het zeer goed te doen. Die dacht aanvankelijk alleen maar salades en groenvoer te moeten eten, haha. Het recept voor deze pasta ga ik nog delen.

tacos

Dinsdag

Tuesday Taco Night! Het lijken vijf kleine wraps op mijn bord maar het waren er vier. Ik had nog wat van het prutje over en schepte deze gewoon in het midden van mijn bord erbij, haha. Ik maakte een mixje van zwarte bonen, kikkererwten en mais. Er bovenop een salsa van tomaat, avocado en lente-ui. Op de wraps smeerde ik hummus. Voor Tim bakte ik een beetje gehakt mee.

rijstsalade met vis

Woensdag

Al tijden heb ik het boek Vers! van Donal Skehan liggen maar tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik er nog niet eerder uit had gekookt. Tot nu toe. Woensdag maakte ik rijstsalade met gekruide kabeljauw en mangosalsa. Ik weet dat ik van vis geen last van mijn darmen krijg, dus dat eet ik wel gewoon.

sushi

Donderdag

Donderdag moest ik om 18.00 uur op Schiphol zijn om mijn ouders weer op te halen van hun vakantie. Ik bedacht me dat ik dan ’s middags mooi warm kon eten (deed ik ook) zodat ik ’s avonds wel kon teren op een boterham. Maar toen zag ik ineens dat de Albert Heijn vestiging op Schiphol een Sushi Daily had. Ik crave al weken sushi dus tja, dat kon ik niet weerstaan.

sriracha bloemkool

Vrijdag

Wederom een maaltje van Donal Skehan op de planning vrijdag. Ik maakte zijn rauwkostsalade met onder andere rode kool, edamame en sesamolie. Voor Tim maakte ik Srirachakip, dezelfde marinade gebruikte ik voor mijn bloemkool. Een bord vol groenten voor mij dus, ik kreeg het zelfs niet allemaal op. Het was wel erg lekker overigens!

vis patat

Zaterdag

Weekend, tijd voor cheats! Ik had met mezelf afgesproken dat ik wel weer wat dierlijke producten buiten vis om mocht eten, maar op de een of andere manier had ik totáál (nog) geen zin in vlees. Ik at het dus ook niet! In eerste instantie zouden we gaan barbecuen maar op het laatste moment hadden we daar ook geen zin meer in, haha. Lekker wispelturig. We deden wat frietjes in de Airfryer en ik bakte de visspiesjes (knoflookgamba’s en gemarineerde tonijn) die we ’s ochtends op de markt hadden gekocht in de pan. Erbij een simpele salade. Prima weekendmaaltje.

Wat een overzicht he? Totaal niet eentje die in eerste instantie bij me past aangezien we gewend zijn om veel vlees te eten, maar wel eentje die me een stuk beter bevalt dan aanvankelijk gedacht. Lekker op deze tour verder dus!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Karlijn says:

  Super interessant dat geen vlees eten bij jou zoveel effect heeft! Ik denk dat ik volgende week vlees ook maar eens een weekje laat staan om te kijken of ik ook verschil merk in mijn klachten. Ik ben ook wel benieuwd wat jij voor lunch eet? Dat zijn bij mij vaak de maaltijden waar ik het meeste last van krijg.

  1. Sabine Author says:

   Ja, bizar he! Ik merk echt enorm verschil. Wat ik voor lunch eet verschilt nogal. Als ik een restje over heb voor het avondeten dan neem ik dat, maar ik maak ook wel eens couscous met wat groenten, soepje of brood met hummus en groenten…

 2. Marion says:

  Het plantaardige eten ziet er heerlijk uit!

 3. Esmee says:

  Waaah dat ziet er goed uit… krijg er honger van! Ik besef me nu dat sushi voor mij ook al weer veel te lang geleden is!

 4. Aaricia says:

  Wat fijn dat dit werkt voor je werkt! Ziet er allemaal weer erg lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close